ons vooral één naam te binnen, 't is de naam van den onvergetelijken da Costa, een naam dien wij met een dankbaar hart uitspreker), als eene geringe hulde voor den 'zegen, dien de lezing van zijne voortreffelijke theologische geschriften ook ons heeft aangebracht.

Om de beloofde werking van den H. Geest ter voortzetting en voltooiing van het door Hem aangevangen werk vragen wij. Op dien zegen wachten wij.

Nog ééne zaak moet ons van 't hart. Wij verheugen ons, maar met beving! Juist iu 't geen ons verblijdt, ligt iets, dat ons verontrust.

Het is toch van algemeene bekendheid, dat, om nog eens met de Arnhemsche Courant te spreken, de aanvragen naar orthodoxe kandidaten aanzienlijk zijn. 't Is geene zeldzaamheid dat zulk een kandidaat nauwelijks zijn proponentsexamen heeft afgelegd, of 3 en meer aanzoeken van vacante gemeenten komen tot hem. Ziedaar een gunstig vooruitzicht voor studenten cn kandidaten in de Godgeleerdheid, die tot de rechtzinnige richting behooren. Daar nu de voorbeelden niet ontbreken van hen, die om beroepen te worden, zich als orthodox voordeden, mogen wij met vrijmoedigheid daarop wijzen. En juist dit doet ons voor de toekomst huiveren. Wij vreezen dat niet weinigen den weg kennende, die hun een voordeelig beroep oplevert, óm des voordeels wil zullen gaan huichelen , orthodoxe uitdrukkingen zullen gaan aanleeren, orthodoxe leerredenen zullen gaan bestudeeren, en door zich te voegen naar die meeningen, welker omhelzing hun tijdelijke voordeden belooft, het getal onbekeerde leeraars en brooddienaars op eene onrustbarende wijze zullen vermeerderen. Onze kerk heeft behoefte aan de levende prediking der waarheid, niet aan doode orthodoxie. Zij heeft behoefte aan mannen, die de levend-makende kracht der door hen verkondigde waarheid aan hun hart hebben ondervonde :; die niet het goed der gemeente, maar die gemeente zelve zoeken ; die niet de

eere der menschen, maar het heil der zielen liefhebben. God slaat de prediking van hen, die van het Woord Gods eene koopmanschap maken met den vloek der onvruchtbaarheid. Zulke leeraars breken af, in plaats van op te bouwen. Zij vervreemden alle waarachtige vromen van zich. Zij maken ook de heilige zaak der waarheid belachelijk. Zij geven ook aanleiding tot den schandelijksten laster, waarin de wereld haren haat tegen de waarheid uit God uitspreekt.

Daarom zie een ieder, die zich voorbereidt voor het heilig ambt, die voor de gemeente optreedt, ernstig toe! Daarom vervulle de H. Geest een iegelijk van hen met de gedachte aan het onbedriegelij k oordeel van den Opperherder der gemeente!

Herveld, Maart 1871. J. G. Vebhoeff,

V. D. M.

ADVERTENTIÈN.

Heden overleed tot diepe droefheid van mij, mijne kinderen en behuwdkinderen, mijne geliefde Echtgenoote SARA DA COSTA, in den ouderdom van 59 jaren en 7 maanden, na eene gelukkige echtvereeniging van 34 jaren. Hoezeer wij haar verlies betreuren, staren wij baar na in de hope des wederziens.

Uit aller naam. iST. P. BROMET.

Nieuwer Amstel, 14 April 1871. (362)

Tot onze *Jiepe droefheid overleed na een

hevige ongesteldheid van 13 dagen, onze dierbare jongste Zoon MARTINUS, in den ouderdom van bijna 17 jaren. Hij is mogen ingaan in de rust, die overblijft voor het volk Gods; dit is onze troost iu de diepgeslagen wonde.

P. BLANKEN KARENS, G. KARENS, geb. van Gaoos.

Leiderdorp, 15 April 1871.

Algemeene kennisgeving. (366)

Met dankzegging aan Br. 0. J. Cz. Diehl te Werkhoven, voor zijn getuigen in dit blad tegen een door Dr. Bronsveld op mij als Redacteur van 't Kerkelijk Weekblad geworpen blaam, moet ik toch, ter wegneming van alle misverstand, herhalen, dat ik sints ult°. Dec. '69 niet langer in die betrekking tot het genoemde blad werkzaam, en ook geenszins de schrijver van het door br. D. verdedigde artikeltje ben. Br. Bronsveld heeft dan ook zelf, reeds in 't begin van Maart, zijne fout openlijk erkend.

Goes, G. J. VOS Az.

15 April.

Heden ontsliep zeer blijmoedig in den Heere, ten huize van de Gezusters R00ZEHOED, logement te Nijkerk, mijn geliefde Echtgenoot en onze dierbare Vader G. MEEUWENBERG (Colporteur), in den ouderdom van 57 jaren. Was dit voor ons een gevoelige slag, toch is dit onze eenige troost, dat hij in die rust is ingegaan, die er overblijft voor het volk Gods.

Wed. G. MEEUWENBERG.

Kinderen en Behuwdkinderen.

Vaassen, 16 April 1871.

Deze strekke tot algemeene en Bijzondere kennisgeving. (376)

Nederlandsche Vercenioing van Vrienden der Waarheid, enz.

ALGEMEENE VERGADERING

Woensdag den 26sten April, des voormiddags ten 10 ure, in het gebouw in de Elandstraat.

OPENBARE BIDSTOND

des avonds ten 8 ure. Voorganger: de Wel¬

eerwaarde Zeergeleerde Heer II. «AA, Predikant te Waarder. (373)

BAZAR.

Da ondergeteekenden hebben de eer bij deze mede te deelen, dat de BAZAR. ten behoeve van het DOORGANGSHUIS te Hoenderloo

gehouden zal worden ten huize van de Eerst ondergeteekende, Keizersgracht bij de Vijzelstraat, AA 24, te Amsterdam, op Woensdag 26 en Donderdag' 27 April 1871, telkens des namiddags van lialf twee tot vier uren.

Mevr. MESSCHERT VAN VOLLENHOVEN, geb. van Lennep.

Mevr. VAN EEGHEN, geb. Huidekoper.

Mevr. BEELS VAN HEEMSTEDE, geb. van Loon.

Amsterdam, 12 April^l871. (356)

Boekbinder.

In een der steden van Zeeland wordt ten spoedigste gevraagd, een bekwaam BOEKBINDER, P. G., van zedelijk gedrag, die tevens ■genegen is van tijd tot tijd in de nabijheid bestellingen op te nemen en te Colporteeren. Opgave van Salaris en bij wien informatiün te bekomen, zijn franco brieven, onder letter Z., aan de Uitgevers dezes. (370)

~CÖMPAGNON~

In eene soliede Fabriek welke ruime winsten afwerpt, wordt ter verdere uitbreiding een Comanditair of medewerkend Vennoot gevraagd, welke over een Kapitaal van 6—8 M. te beschikken heeft, en zich met de administratie zoude willen belasten. Franco brieven onder letter A. B. Bureau dezer Courant. (381)

EENWEESMEISJE,

dat met 1 Mei a. S. uit het Weeshuis der Ned. Herv. Gemeente alhier ontslagen wordt, wenscht nog 3 dagen per week bezet te zien, om uit STOPPEN en MAZEN te gaan. Getuigen kan men bekomen bij de Boven-linnenmatres in genoemd gesticht, bij wie men de briefjes franco gelieve te adresseeren, lett. A. J. (363)

E. 35. KalïerslraaloverdeSLlncMnsleeg. 1.35.

MAGAZIJN

van (260)

HOEDEN EN PETTEH.

D. A. TE BOEKHORST.

Advertentiën in het Nieuwe Vaderlandsche Courantje,

EEN BLAD VOOR HET VOLK,

dat reeds duizende lezers telt en door het gansche land wordt verspreid, kosten slechts tien cents de regel.

De prijs van het abbonnement op het Courantje, heel vel, is slechts 60 cents per 3 maanden, franco p. p. vijf en zeventig cents. Het verschijnt iederen Donderdag te Amsterdam, Keizersgracht hoek Spiegelstraat.

Dit blad staat geen bepaald kerkgenootschap voor, doch is aan de Christelijke belangen van het volk gewijd, het predikt ook de Vrijheid voor Kerk en School, doch niet die van de Internationale, die men op ieder gebied ontmoet. Niet in het onbedachtzaam omverhalen van de bestaande orde van zaken, waarbij men het volk gouden bergen belooft, doch die als zeepbellen verdwijnen, maar in het jagen naar de Vrijheid en den Volksbond, die hare kracht, vindt in God en tot haar wetboek heeft den Bijbel, dat is de leuze van Redactie en Uitgevers.

Alle Boekhandelaren, Postdirecteuren en Brievengaarders nemen bestellingen aan.

De Uitgevers,

, B. H. BLANKENBERG Jr., te Amsterdam.

(361) J. C. DE BUISONJÉ, te Helder.

M. C. BRONSVELD, te Harderwijk, wenscht uit te geven:

BIDSTOND

voor de Utrechtsche Zendingsvereeniging,

Maandag 24 April, in de Nieutoezijds Kapel, des avonds te 7Vs ure.

Spreker:

Os. J. P. G. WESTHOFF.

(378) J. CRAMER, Scriba.

Liefdegaven.

SCHOTSCHE ZENDINGSKERK.

Onder hartelijke dankbetuiging ontvangen, in de collecte van Zondagmorgen laten Paaachdag van S. C. R. f 5. Namens net Bestuur:

J. H. Stoove.

Amsterdam, 13 April 1871. Penningmeester.

Nederl. Vereen, voor Israël-, de Hulp- Vereeniging Bierosolyma Capta en het blaadje de Ladder Jacobs. Onder hartelijke dankbetuiging ontvangen. Contrib. 1 kwartaal te Amsterdam, door P. Klaarenbeek ƒ150.11. Door J. B. ter Meulen te Zwolle, door den Heer J. VV. Brouwer, nog van 22 Maart ƒ 5.66. Door J. van der Laaken te Buren ƒ5.44; waarbij van de Zondagschool van Mej. Francijntje Martijnse / 1.106; en voor de ■Heidenpenning door den Heer Deenik f 1.585. Door den Heer P. Leys to Rotterdam, vaa 23 leden ƒ2.99. Van een lid der Heidenpenn. ƒ 0.13; nog van 4 leden Ladder Jacobs j 0.25; Gift f 0.25. Extra nog ƒ0.16, te zameu ƒ 3.78. Uit het Busje van Mej. Frokelina Koning te Meppel ƒ 8.20. Van den Heer M. Hulsebos te Westerlee ƒ 3.35; van Mej. de Wed. la Pebre te Haarlem ƒ 10; van Mevrouw C. ïilanus te Tiel ƒ 4; van den Heer D. J. Krekel te 'sHam f rh h»

Redactie van dit blad, van een vriend ran Israël, niet, gelijk vroeger gemeld werd ƒ1, maar ƒ 2,50.

J- H. Stoové.

Amst.j lo April 1871. Penningmeester.

In dank ontvangen voor de evangelisatie van Spanje van de Hulpvereeniging der Uit- en Inw. Zending te Weesp ƒ25. Van J. met bijschrift; der Herr segne das Wcnige ƒ 2,50; door den Heer Stoové van K. P. ƒ 2.50; idem van de kinderen der Zondagschool van W. li. ƒ 12. Voor de Spaansche kinderen van J. A. G. te Utrecht ƒ 100; van H. M. J. v. L. ƒ 100; door Prof. Valeton van de Damesvereenigirig voor Uit- en Inwendige Zending te Groningen ƒ 15; en voor de kerk te Madrid door den Heer Kroon op eene inteekenlijst ƒ 17; door Ds. Meijer van P. Alffers te Haarlem ƒ 5; door den Heer Stoové van VV. N. ƒ1; en door Ds. van Wisselingh in den Haarlemmermeer'gecollecteerd met Paschen ƒ 6.

In de opgave der ingekomen giften voor de kerk te Madrid , in ons nummer van 7 April is verkeerdelijk vermeld, dat de som van ƒ 295 door Ds. Nonhebei te Leimuiden bijeenverzameld is. Dit bedrag is ingezonden door Ds. .lorissen te Rotterdam . en hiervan

is ƒ 211.50 de opbrengst van 24 lijsten en ƒ 83.50; het bedrag der collecte gedaan op den bidstond voor Spanje, waarin de Heer Carrasco voorging — terwijl door Ds. Nonhebei de som van f 10 was overgemaakt; verder is nog door Mejonkvrouw C. van Loon voor netzeltde doel in dank ontvangen ƒ 2.50 van A L en ƒ 10 uit Cortgene.

Amst., 12 April lc71. Van Loon.

Correspondentie.

Fenige te laat ingekomen Advertenties

moeten blijven liggen. Het vervolg der Liefdegaven in een volgend Nummer.

SCHOTSCHE ZENDINGSKERK.

GODSDIENST-OEFENING.

Zondag 23 April.

Voormiddag ten 10 ure: Ds. J.LION CACHET Pred. bij de Geref. gemeente te Burgersdorp (Zuid Africa).

's Avonds ten 6 ure: de Heer J. SCHLITT.

Vrijdag, 28 April, 's avonds ten 8 ure: Vergadering met mannen- en vrouwenleden en de leden van Hierosolyma Capta, van de Ned. Vereen, voor Israël.

Donderdag den 27st™ April des namiddags, zal er te Utrecht eene samenkomst zijn van de Inteekenaren op de ANTI-MODERNE BLAADJES, met het doel om de Vereeniging ter verspreiding daarvan te constitueeren. Tijd en plaats der bijeenkomst nader te annonceren. (388) Pu. J. HOEDEMAKER.

HULP-ONDERWIJZER.

Een Hulp-Onderwijzer, oud 21 jaren, zag zich gaarne zoo spoedig mogelijk geplaatst aan eene CHRISTELIJKE SCHOOL. Brieven franco aan B. H. MAASKANT, Boekhandelaar te Gouda, onder letter I. (377)

Men vraagt aan eene Christelijke Burgerschool te Amsterdam een

H alp-Onderwijzer

en een Hinken

Kweekeling;

beiden eenigszins bekend met de Eransclie taal.

Er is veel tijd voor eigen studie. Brieven franco onder de letters F. K„ bij den Boekhandelaar C. J. VAN SOEST, Prinsengracht bij de Vijzelstraat. (372)

Opvoeding- van Meisjes.

Gelegenheid ter plaatsing van MEISJES van den deftigen stand, liefst Weezen, tot het ontvangen van eene positief-Christelijke, en vooral ook huishoudelijke zoowel als wetenschappelijk vormende opvoeding. Kostgeld ƒ 225. Informatiën, des verlangd, te bekomen bij verscheidene invloedrijke Christenen. Adres: de heeren H. DE HOOGH & C0., onder N°. 1000. (375)

HULP-ONDERWIJZER.

Voor de Christelijke School te Winterswijk wordt een eerste HULP-ONDERWIJZER gevraagd, die uit beginsel op de. Christelijke school wenscht werkzaam te zijn. — Salaris f 300. De Onderwijzer,

(357) L. PLETÏE.

Aan de Christelijke Normaalschool te Zetten wordt zoo spoedig mogelijk verlangd: eene

Secondante,

Hulponderwijzeres met ante voor de Fransche en Eugelsche talen, en zoo mogelijk ook bekwaam tot het geven van onderwijs in het teekeneil. Brieven franco aan genoemde inrichting- (364)

In een klein stadje wordt gevraagd, eene

Hulp-Onderwijzeres,

positief Christelijk, om aan het hoofd eener BEWAAR- en HANDWERKSSCHOOL te staan.

Franco brieven, onder letter A., worden ingewacht bij de Boekhandelaars H. DE HOOGH & Cp., te Amsterdam,. (471)

Gereed staande het vaderland te verlaten, om mij te vestigen te Lausanne, roep ik door deze al mijne vrienden een hartelijk vaarwel toe.

Gebrek aan tijd verhindert mij, velen een afscheidsbezoek te brengen, en derhalve moet ik hen verzoeken, deze als zoodanig te willen aanmerken.

Mijn adres is: tot 29 dezer, Westerstraat, 00 597; 30 April en 1 Mei Nieuwe Veemarkt; daarna: Maison Florency Montoye LAUSANNE.

F. DAI BAMOV JI Amsterdam, 20 April 1871. (369)

GRE VERS, Deiitiste-Mecan.7

(708) Heebengracht bij de Heisteeg, KK 111. Ie spreken voorm. lot 1() uur. nam. tusschen 1 cn 3 uur.

Tegen goede interest en waarborg wordt ter uitbreiding eener Fabriek gevraagd een som van 2 & 3 Mille tot nader overeen te komen aflossing. Verzoeke franco brieven letter O aan de Uitgevers dezer Courant. (380)

Keet onder de Polderjongens.

Weder kom ik bedelen. Ik kan en mag niet anders. De nood is mij opgelegd. Ik weet, dat ik het aantal vragen weder met ééne vermeerder, maar ik weet het ook, dat de Christelijke liefde het geven niet moede wordt. Nog nimmer vroeg ik te vergeefs ten behoeve der uitbreiding van het Godsrijk.

Reeds heeft de Christelijke liefde gezorgd, dat er een REET, voor de Evangelieprediking bestemd , kon worden gebouwd onder de Polder¬

jongens te Vlissingeu. Zij heeft mij geholpen

aan net tot spreenpiaats mricnten van een

locaal te Veere. Thans is men op een ander deel van W alcheren bezig, aan het dempen van het Sloe. Eenige honderden zijn daar thans op

een punt verzameld en moeten er nog maanden

1.1 • 1 . i. 1 J 1 r-v °

uiyven 101 net leggen van een Dam, van den Walcherschen naar den Zuid-Bevelandschen wal.

Met het oog op zoo vele zielen besprak ik deze

week met onzen Evangelist Lubach de noodzakelijkheid om ook daar eene KEET te bouwen. Gister was hij aan het Sloe om tot dat doel het terrein eens op te nemen en met de opzichters en bazen over ons plannetje te spreken. »Jongen ja!" zeide een, »dat is ferm! Dat is beter dan in de kroeg te zitten. Wij zullen u helpen en steunen zooveel wij kunnen 1" Ons is dan ook al een plaats voor de Keet aangewezen en toegezegd. En nu kunnen en mogen wij .niet anders dan de handen aan den bouw slaan, al hebben wij daartoe geen cent in onze kas.

Een ƒ 200 zal daartoe zeker wel noodig zijn, maar de Heer onze God zal ons niet beschamen in den arbeid, die strekken moet tot verheerlijking Zijns Naams.

Middelburg, J. P. NONHEBEL.

15 April 1871. i (368) _

Bij den Boekhandelaar J. H. VAN PEURSEM, te Utrecht, en verder alom verkrijgbaar:

EENE GROOTE PLAAT,

(steendruk) (319)

Voorstellende al de tafereelen uit:

linitV.v lill.\ Al Ui 1)1! EEUWIGHEID.

Met daarbij behoorende Gids.

Prijs J Zeer goedkoop, j Fraai gek^d4 { J;35-

Ten voordeele der Vereeniging voor Christelijk-

Natiouaal Schoolonderwijs is van de pers gekomen, bij H. DE HOOGH & C°., te Amsterdam:

Wenken en Opmerkingen,

afgeleid uit

DE JONGSTE WERELDGEBEURTENISSEN, ten opzichte van den Volksgeest en de

Volksschool in Nederland C382,l

Toespraak in de Vergadering voor ChristelijkNationaal Schoolonderwijs,

AMSTERDAM, 17 MAART 1871, door L, J. VAN RIIIJN,

Herder en Leeraar te Wassenaar. Prijs ƒ 0,25.

ZONDAGSBLAD VOOR JONG EN OUD.

Redacteur: H. J.-YAN LUMMEL. Met medewerking' van:

de HH. O. S. ADAMA YTAN SCHELTEMA. — Dr. A. W. BRONS¬

VELD. — M. COHEN STUART. - J. YAN DER HAYE. - J p HASEBROEK. — H. B. YAN LUMMEL. — J. P. SCHABERG. — Dr. G D J SCHOTEL. — C. YAN DER VELDEN Jzn.; de Dames ALMINE — CORNELIA. — E. J. HASEBROEK en anderen.

Van het ZOU1 DAGSBL&D zal wekelijks verschijnen een vel van twaalf pagina's superroyal formaat.

Elke week ontvangt men bovendien vier pagina's, inhoudende mededeelingen, annonces enz., terwijl den inteekenaren daarenboven gratis zal worden uitgereikt een fraaie titelplaat, titel, inhoud en algemeene omslag.

Indien het debiet zulks toelaat, zal het werk met nog een of meer platen worden voorzien, zonder verhooging van prijs.

Opdat dit blad een huisvriend voor alle standen zal kunnen zijn, is de prijs er van zoo laag mogelijk gesteld, zoodat men bij het einde van een jaar voor slechts drie Gulden (franco per post f 3,60) een prachtig boekwerk heeft, terwijl de degelijke Christelijke lektuur, die men voor den Zondag ontvangt, nog geen zes cent per week kost.

Een ZONDAGSBLAD onder redactie van den Heer van LUMMEL, met bovenstaande medewerkers zal ongetwijfeld bij zeer velen hoogst welkom zijn.

Prospectussen en het eerste Nommer zijn bij bijna alle Boekhandelaars voorhanden. (360)

GymnasiumHoogere Burgerschool.

ZUTPHEN.

Er bestaat gelegenheid tot Huisvesting van één of twee Jongelieden, bij eenen Leeraar aan eene dezer Inrichtingen. Brieven franco, letters D. B., aan J. H. A. WANSLEVEN EN ZOON, Uitgevers te Zutphen. (367)

Na door eenige berichten in de Heraut over JERUZALEM u bekend gemaakt te hebben met den arbeid en de behoeften der Diaconessen aldaar, ontvangen wij van Cu. PILZ een schrijven, waarin zij mededeelt: de ellende is hier door droogte, pokziekte enz. verschrikkelijk, daarbij maakt de woekerzucht nog gebruik van den nood en moeten er nog ongehoorde prijzen betaald worden. — Daarom noodigen wij allen uit, wien de uitbreiding van Gods Koningrijk ter harte gaat en die den moeilijken toestand der Diaconessen in dezen tijd in Jeruzalem beseffen, ons eenige gaven voor haar te willen toezenden.

Doch niet slechts ons Comité, maar ook dat van Utrecht, bestaande uit Mevr. MERENS, Mevr. BERVOETS, Mevr. DE WILDT, Mej. VAN EWIJCK, Thesauriersier, en ookMejufvr. H. BRUGMANS, te Amsterdam, zijn gaarne bereid, in verbinding met ons Comité, giften te ontvangen.

Het Comité der Sions- en JeruzalemsVereeniging te Arnhem, Mej. JULIE FABRICIUS, Freule M. v. RAPPARD, Mej. M. DE WILDT, (374) Freule C. MOLLERDS.

(374)

Een prachtig boek van

JOHN CUMMING.

HET LEVEN

en de

LEER VAN ONZEN HEILAND,

Een deel in gr, 80. 630 bladz.

Zoolang de voorraad strekt, wordt dit werk geleverd voor f 1,90, in plaats van f 5,80, door de tegenwoordige eigenaars Wed. J. O. VAN KESTEREN & ZOON, te Amsterdam, of door bemiddeling van eiken Boekverkooper. (365)

Bij C. SCHOOK, te Gorinchem, is verschenen:

Handboekje voor de Jeugd,

IN SCHOLEN, HUISGEZINNEN EN CATECHISATIËN. 2de Druk. Prijs f 0.10.

Voor catechisanten en leerlingen der Christelijke scholen kan dit boekske van veel nut zgn.

E. GüiRDES.

SCHOOLLADDER.

Leesboekje voOr de Jeugd.

5 Stukjes. Prijs le St .f 0.10; 2e en 3e Stukje elk ƒ 0.20; 4e Stukjo ƒ 0.25; 5e Stukje ƒ0.35. Deze serie van den zoo gevierden schrijver wordt reeds op vele scholen gebruikt. (288)

Bij H. DE HOOGH EN C°. is van wege het EVANGELISCH VERBOND, abonnementsjaar 1871,

van de pers gekomen:

UIT ÏXlirV ELZAS.

Naar het Hoogduitsch. Postformaat. 192 pagina's. Prijs ƒ 0.90.

Ter verzending gereed:

1H AÏAYS CHRISTENIIËIZE NAAR DE EEUWIGHEID.

Geïllustreerd met circa 50 plaatjes. Zakformaat. Prijs ƒ 0,20.

DE BROEDERS VOOR STRAATSBURG.

Een verhaal uit den oorlog van 1870, voor Jong en Oud. Uit het Hoogduitsch van

Mw. A. VOLLMAR. Prijs ƒ 0.40.

DE VROUW VAN DEN ÜLAAN,

Prijs / 0.65.

BIDDEN EN WERKEN: De blauwe vlag van Kaiserswerth. De School des Christens

De Lunenburgsche heide.

Het EVANGELISCH VERBOND stelt zich ten doel eene verspreiding van goedkoope Christelijke lectuur, ingericht voor de vatbaarheid des volks.

Men wordt Lid voor eene contributie van f 5 per jaar, waarvoor de inteekenaren een exemplaar ontvangen van al de werken , die gedurende het abonnementsjaar worden uitgegeven, en doorgaans de som van ƒ 6 nog te boven gaan, voor welk meerder bedrag den inteekenaren geene verhooging wordt berekend.

De inteekening is bij eiken Boekhandelaar opengesteld.

Nederl. Stoomdrukkerij, Nieuwendijk L 76, Amsterdam.