BINNENLAND.

Behalve de zendelingen, wier namen vermeld zijn op blz. 10-12, zijn ook verschillende leden uit de besturen der zendingscorporaties tot hooger leven opgeroepen. De Samenwerkende Corporaties gedenken de heeren G. J. Staal, oud-Gouverneur van Suriname, Prof. Dr A. van Veldhuizen, hoogleeraar te Groningen, Ds J. Gouverneur, predikant te Rozendaal. De Salatiga-Zending Jhr K. A. A. von Steiger. Het Luth. Genootschap Ds C, F. Westermann. De Geref. kerken den heer D. Koelewijn, oud-directeur der Keucheniusschool.

In het bestuur der Ned. Zend. School legde Prof. Dr H. M. van Nes het voorzitterschap neer, dat hij gedurende 25 jaar met groote trouw had vervuld; tot voorzitter werd benoemd de vice-voorzitter Prof. Dr J. A. Cramer.

De Samenwerkende Corporaties gaven een keurigen Zendings-atlas uit.

De Zendings-Studie-Raad hield in Augustus de drie zomerconferenties in het conferentie-oord te Lunteren.

De Utrechtsche Zendings-Vereeniging vaardigde den heer en mevrouw Spreeuwenberg-Bos af naar Nieuw-Guinee, en wel naar Sentani. een van de twee posten, waarvoor de Class. Zendings-Commissie Den Haag zorgen wil.

Het Sangi- en Talaud-Comité vaardigde af den heer en mevrouw Duinker-Continie Selier, en het nam van het Ned. Zend. Gen. over den heer en mevrouw De Weerd-Duinker. Er dreigde een tekort aan zendelingen.

De Commissie tot behartiging in Nederland van de belangen der Indische kerk vaardigde af de Indisch-predikanten T. Baas, J. H. Diekerhof en A. van Heerden met hun echtgenooten. Zij zijn voorloopig de laatsten, die met subsidie der Regeering te Oegstgeest werden opgeleid.

Het Ned. Zend. Gen. vaardigde af den heer D. J. Baars, wiens bestemming nog niet bepaald is.

De Ned. Zend. Vereen, vaardigde af Dr en mevrouw Van Doorn-Snijders, die reeds geruimen tijd op West-Java in dienst der N. C. S. V. werkzaam waren, en Zr G. van Arkel, die van verlof naar West-Java terugkeerde.

Het Zeister Zendings-Genootschap vaardigde af den heer