24

HET SPORTBL AD.

door een ongeval moest uitvallen en zoo moesten de bezoekers verder met 9 spelers verdedigen. Zjj hielden zich geruimen tgd staande maar tegen het einde slaagden Nichol en Windridge er in 2 maal het net te vinden, ziodat de Albion met 2—0 verloor.

Te Turf Moor werd een spannende wedj strijd gespeeld tusschen Burnley en Manchester United. De bezoekers hadden tot nu toe slechts e'én wedstrgd, nl. met de oneven goal van de Bovers, verloren, terwijl ook Manchester United getoond had in goeden vorm te zijn. De United speelde fijner voetbal terwgl Burnley meer in geestdriftig spel haar kracht vond. Beide partijen waren volkomen aan elkaar gewaagd en het duurde geruimen tijd voordat er gedoelpunt werd. De thuisclub nam toen door Anderson de leiding maar onmiddelgk hierna maakte Freeman voor Burnley gelijk De tweede helft was pas begonnen of Anderson maakte een tweede punt voor de United en dit punt besliste den wedttrgd in het voordeel van de United, die ook in het verdere verloop steeds iets in de meerderheid bleven.

Liverpool kreeg bezoek van de Bolton Wanderers waarbij Liverpool haar eerste overwinning op eigen grond wist te behalen. Bolton was hierbg niet bijzonder fortuinlgk. Onmiddellijk na den aftrap nam Miller reeds voor Liverpool de leiding en kort daarna werd Baverstock gewond waardoor de Wanderers in de 2e helft slechts met 10 spelers uitkwamen. Wel maakte Vizard gelgk maar in de tweede helft was Liverpool sterker en een door Miller gemaakt doelpunt besliste den wedstrgd. Preston North End was eveneens het slachtoffer van een ongeval daar Common in de tweede helft niet kon meespelen.

Oldham Atbletic was bij Preston op bezoek. Wel viel de thuisclub verschillende malen gevaarlek aan maar de Oldham verdediging was goed op dreef en een doelpunt door Boberts van een hoekschop ingekopt, besliste den wedstrgd in het voordeel van Oldham.

Sheffield United is bezig na een ongelukkig begin het aanvankelijk verloren terrein te herwinnen. De United begon met 4 van de 5 wedstrijden te verliezen, daarna werd echter tegen de Blackburn Bovers gelgk gespeeld en van Sunderland en Everton gewonnen. In dezen laatsten wedstrgd speelde de thuisclub uitmuntend maar Everton verdedigde zoo goed dat de gastheeren in de le helft slechts een enkel doelpunt konden maken.

In de tweede helft maakte Pragnall No. 2 en nadat Johnson voor Everton gedoelpunt had, slaagden Kitchen en Fazacheiley er in den stand op 4—1 voor Shelfield te brengen.

De andere Sheffield club was minder gelukkig en verloor te Birmingham van de Villa met 2—0. Ondanks het slechte terrein speelde de Villa uitstekend voetbal en reeds voor de pauze brachten Hampton en Barbour den stand op 2—0 wat ook de eindstand werd.

Sunderland trok met een geheel gereorganiseerde voorhoede naar Derby County. De thuisclub was iets sterker maar door het goede werk van Butler in het Sunderland doel werd aanvankelijk niet gedoelpunt. Tien minuten voor het einde doelpuntte Cuggy uit een doet

worsteling voor Sunderland, maar kort hierna maakte Buckley met een enorm hard schot gelgk en zoo bleef het.

Voetbal in België.

Weer een pracht van een dag 1 We vreesden ditmaal ; dreigend vlogen de donkere wolken Zondagmorgen door 't ruim! Zonder regen zou 't vandaag niet afioopen, meenden de weerkundigen wgsjes, maar ... op den middag scheurde de wolken-gordijn open en kwam een vroolijk herfstzonnetje met spottend lachje op die hooge geleerden neer.

In de Belg'sche voetbalwereld dan, was aller oog gericht naar d' aloude Brugsche stede, waar de Fransche krijgsknechten in 1302 met een gebroken „Sshild en Vriend" hun laataten adem uitbliezen. Vlaenderen die Laere ! riepen toen Breydel's beenhouwers en dat riepen ook Saeys' vrienden toen ze, na een dapperen strijd tegen Daring, die weer kampioen-lustig is, met onbesmette netten een punt aan 't Minnewater hielden. Toen Daring zonder haar besten „forward * (den Brusselscken Engelschman Fred Whright) op 't veld verscheen, krep en de Bruggelingen er nog meer moed op. Na een eerste verdeelde helft, namen de Cercle-men in de 2e helft het spel geheel in handen, maar zij vonden in de Brusselsche middenlinie (Bauwens, Bossaert, Braeckman) een sterken dijk, in back Swartebrosck een niet-te-passeeren rots. Van den anderen kan1, gaf de Brugsche verdediging, waar de gebroeders Baes uitblonken, niets toe en, als de 90 minuten verloopen waren, was 't nog altijd 0—0. Beide clubs blijven dus met gelijke punten aan 't hoofd.

De Union, die met hare backs sukkelt, (Pierard was nu ook al vervangend was niet zonder vrees naar Gent gereisd, 't Liep nogal goed af. Heyman had in de eerste helft reeds de leiding aan Union bezorgd, en nadat Musch er nog een doelpunt bij-gemaakt bad, dachten de Brusselaars „het schaap in huis." De Gentenaars bleven door-wroeten en de oudste Gonzalves (die met zgn broer de linkervleugel der Gantoise vormt) wist 5 minuten voor 't einde aan Leroy het nakijken te geven. Met 2—1 (en verdiend) reisde Union naar de Hoofdstad.

Beerschot schijnt het goede elftal gevonden te hebben. Na de mooie 4—2 overwinning op