HET SPOBTBLAD

11

derheid van H.V.V. I ank zij het goeie spel voornamenïijk van Akkersdijk, van Berg en Colenbrander blyft gevaar voorloopig uit. De Cadetten-uitvallen worden hoe langer hoe zeldzamer. Ala Bluma het eens tot in het doelgebied der H.V.V. gebracht heeft en juist zal schieten, is Mundt, die zijn ouden vorm nog hefefc, de redder. Dan weêr hetzelfde gebrek van v.óór de rust, de achterspelers der H.V.V. konden ongehinderd wegwerken.

Bij een vernieuwden aanval der Hagenaars, stopt van Weel zeer verdienstelijk een kei van Feith, doch heeft het ongeluk den bal tegen éjn Velocitas-rug te slaan, vanwaar no. 3 door het blauwwitte paalstel rolt. Nogmaals zet Velocitas dan haar beste beentje voor. Akkersdijk gaat naar voren, geeft aan Blume, deze schiet... Mundt doet het leer nog van richting veranderen, doch La Chapelle kan slechts achter de lijn stoppen en de eer is gered.

Ean verwoede aanval van H.V.V. die echter wegens voor de zooveelste maal buiten spel-staan van Van L&ar op niets uitloopt en dan is het einde van deze weinig animeerenden wedstrijd daar, door H.V.V. welverdiend met 3-1 gewonnen. .

La Chapelle, Mundt, Feith en Lutjens der H.V.V. en Colenbrander, van Berg en Akkers¬

dijk van Velocitas dienen speciaal vermoiu.

CLOCHE.

Quick—Ajax 5—1.

Beide .elftallen waren onvelledig, bij Quick ontbrak Visser terwijl bij Aj*x o a. V. Braam afwezig was. .

Quick speelt eerst met wind mee en is daardoor iets sterker. Aj*x verdedigt echter goed en het duurt geruimen tijd eer de veteraan v. Santen — die v. Braam in het doel verving — wordt gepasseerd. Een ver schot van Stempels moet hij laten gaan en Quick leidt met 1—0.

Het spel wordt nu wat meer verdeeld en ook Ferzenaar moet enkele malen optreden wat bij naar behooren doet. Bij een der verschillende hoekschoppen welke Quick te nemen krijgt, kopt Klieks den bal in (2—0). Hierna, speelt Quick haar beste spel en nog 2 doelpulten zijn u: „„ uat oownlor Hut, eerste met een schot

van Klicks en het tweede door een schot van Snethlage dat via den paal langs v. Santen

ga Voor de pauze weet Helfrich een tegenpunt te maken. In de 2e helft speelt Ajax, thans door den wind gesteund, veel beter en de Quick verdediging heeft hard werk. Toch weet Ki cks nog eenmaal te doelpunten en zoo eindigde deze weinig fraaie strijd en een 5—1 voor de kampioenen.

p.W. ^-Vitesse 1—2.

Zoo is het Vitesse dan gelukt P.W. op eigen terrein te slaan, doch Fortuna was gedurende den geheelen wedstrijd op Vitesso's hand.

Om 3 uur wordt begonnen en stellen beide elftallen zich met eenige invallers op. Het begin is voor de Arnhemmers, welke onstuimig aan-

vallon. Zij scoren dan ook eerst met een tam schot dat Mosman beslist had moeten stoppen. Dan 'raakt P.W. los en tot de rust is het spel arootendeels op Arnhemsche helft, oooh zoo mooi soms de bal opgebracht werd, zoo slecht was het schieten voor 't doel. Müoch is de eenige uit de voorhoe le, welke iets presteert. E*eu voor de rust scoort Teeriuk eene oft-side goal, doch eenige oogenblikken hierna brengt hij met een goed schot beide partijen op gelijken voet. Rust komt met 1 — 1.

Na de rust is het spel hoofdzakelijk op Vitesse's helft, doch voor 't doel wordt door de P.W.'ers erbarmelijk geknoeid. Daarbij toont Ras een uitstekend doel verdediger te zyjü. Uit een voorzet van rechts scoort de centervoor zeer onverwacht, zoodat de Arnhemmers met 2—1 lriden. Even voor tijd verknoeien ze nog een strafschop. Einde komt met eene geteerde overwinning voor Vitesse. Weinig publiek woonde den wedstrijd bij.

Het 2ie van P.W. liet de eer aan Heracles en kwam op eigen terrein niet op !!

Ook het 1ste elftal telde eenige invallers. Dit pleit niet voor de goede organisatie en voor een buitenstaander maakt het den indruk dat:

„there's somothing rotten in ine siaw.

Twentenaar.

Wilhelmina—Quick Amf. 5—1

Onder begunstiging van zeer mooi weder had deKe wedstrijd plaats. In dei beginne zijn beide elftallen vrijwel aan elkander gewaagd en het duurt eenige tijd vooraleer Wiln's rechtsbinnen een voorzet van links weet te benutten. De tegenpartij schijnt niet veel aandacht aan dezen kleine speler te schenken, waarvan hij dankbaar profiteert, door den Amersfoortschon doelverdedi*er nogmaals te verschalken.

Wilhelmina heeft zoodoende de le ding met 2—0 in welken stand voor rust geen verandering'komt. Na rust speelt Quick met de zon in den rug en de overwinning der onzen is dus nog lang niet zeker, totdat W.lm.'s rechtsbuiten met een mooi berekend schot weet te doelpunten. Stand 3 0 en de gemoederen rustig. Quick valt nu een hoekschop ten deel, waaruit een • i i.i j„ —ï^-o mat «fin onhoudbaar

harer «ïisieneuuö - — schot den bal in het net weet te deponeoren. De Wilhelminanen blijven hard doorwerken en hun middenvoor weet nog tweemaal te doelpunten, zoodat Wilhelmina haar laatsten competitie-wedstrijd wint met 5-1, voorwaar schitterende overwinning. Eigenaardig is het, dat Wilmina op eigen terrein zoo sterk is, slechts één competitie wedstrijd werd dit seizoen verloren. En buiten de stad? Schrik met

alle.

G.V C.-U.D Door buitengewoon goedgunstige beschikking van weer en wind is het veld van Gr.V.C. bespeelbaar en stelt zich, onder leiding van scheidsrechter Boswijk, U.D., met 2 invallers voor Moltzer en Hoetink, op tegenover het volledige Gr.V.C,, waarvan men onder deze omstandig-