STAATSBLAD

VAN HET

KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

BESLUIT van 17 Juni 1952 tot nadere wijziging van het Besluit op vaste melkproducten (Stb. 1932, 57).

Wij JULIANA, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz., enz., enz.

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Volksgezondheid van 5 Mei 1952, No. 6335, Afdeling Volksgezondheid I;

Gelet op de artikelen 14, 15 en 16 der Warenwet (Stb. 1935, No. 793);

De Raad van State gehoord (advies van 27 Mei 1952, No. 14);

Gelet op het nader rapport van de Staatssecretaris van Volksgezondheid van 9 Juni 1952, No. 8138, Afdeling Volksgezondheid I;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Enig artikel

In het Besluit op vaste melkproducten (Stb. 1932, No. 57), laatstelijk gewijzigd bij Ons besluit van 26 Juli 1949 (Stb. J 339), worden de volgende wijzigingen aangebracht:

I

Aan artikel 3 wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

„5. De aanduiding „ijscompositie in vaste vorm” moet, in afwijking van het in lid 1 en lid 3 van dit artikel bepaalde, worden gebezigd voor vaste melkproducten, samengesteld als in lid 3 van dit artikel is aangegeven, en bestemd — na uitsluitend met water te zijn aangemengd — voor de bereiding van consumptie-ijs. Onmiddellijk achter of onder deze aanduiding moet op duidelijke wijze het percentage melkvet, dat de waar bevat, zijn vermeld. De naam en hoeveelheid der overige bestanddelen behoeven, in afwijking van het in lid 3 van dit artikel bepaalde, niet te worden vermeld.

De aanduiding mag worden voorafgegaan door een woord, dat de smaak aangeeft — b.v. vanille-ijscompositie in vaste vorm (20 % melkvet) — of door het woord „room”, in het laatste geval slechts mdien het product, dat zal ontstaan na de verdunning met water