uitgelegd door het op 14 Maart 1947 te 's-Gravenhage nader gesloten protocol, worden gelezen als volgt:

No. Omschrijving Tarief

153 Wijn en druivenmost:

a. in verpakkingen inhoudende meer dan

2 liter hl fr. 6001)

of f 36,321)

b. andere hl fr. 1652

of f 100,—

Aantekeningen: 1. Onder „wijn" wordt verstaan het product van de alcoholische gisiing van sap of most van verse druiven.

Wijn, die wegens kleurloosheid het uiterlijk aanzien heeft van overgehaalde alcohol, wordt aangemerkt en belast als Likeur van post 159.

2. Wijn, welke volgens de alcoholmeter van Gay-Lussac, bij een temperatuur van 15° Celsius, een hogere s;erkie heeft dan 21 graden, wordt aangemerkt en belast als Likeur van post 159.

154 Mousserende wijn hl fr. 4200

of f 254,24

155 Wijn bereid met aromatische planten (Vermouth en dergelijke):

a. in verpakkingen inhoudende meer dan

2 liter hl fr. 2000

of f 121,07

b. andere hl fr. 2500

of f 151,33

156 Andere gegiste dranken:

a. Appeldrank en perendrank:

1. mousserende hl fr. 4200

of f 254,24

2. niet mousserende:

A. in verpakkingen inhoudende meer dan 2 liter .... hl fr. 600')

of f 36,32!)

') Indien de hierbedoelde dranken volgens de alcoholmeter van Gay-Lussac, bij een temperatuur van ÏV Celsius, een sterk.e heboen van meer dan 12 graden, is voor elk 1/10 graad boven 12 graden, een aanvullend recht verschuldigd van fr. 11,60 of f 0,70 per hectoliter.