Ie Ambtenaar ƒ 2350, als boven tot ƒ2950,— 2e ~ „ 1500,- „ „ „2000,- 3e „ „ 750, „ „ „ „ 1250. –

Directeur ƒ 4600, opklimmende met eenj. verh. van ƒ 200, tot ƒ 5400, plus vrije woning, vuur, licht en water.

Voor allen premievrij pensioen

De prijs van het gas werd gebracht op 19 cent per een voorstel om van Gemeentewege groote gezinnen reductie te geven werd ter fine van advies aan Burgemeester en Wethouders doorgezonden.

Van muntgasverbruikers zullen in het vervolg geen verhoogde gasprijzen worden gevraagd doch ƒ 0,25 meterhuur per maand.

De prijzen van het water bleven bepaald op 24 en 14 cent, terwijl voor werkmanswoningen 15 cent per week genoteerd bleef.

De stroomprijzen voor licht en kracht werden op 37 resp. 20 cent per KWU gebracht.

Naar het oordeel van de Directie zijn die prijzen voldoende om zonder verliezen te werken.

Renkutn. De plaatsing van een exhauster voor riembedrijf met een capaciteit van 2000 per etmaal benevens een electro-motor en tusschentransmissie opgedragen aan de Maatschappij ter Vervaardiging van gasmeters enz. te Dordrecht, kwam in September gereed. Voorheen was als beweegkracht een stoommachine in gebruik.

Vaals. Zie onder Personalia.

Weert. 26 üct. 1920. Een voorstel van Burgemeester en Wethouders om het salaris van den Directeur van de gasfabriek, hetwelk thans bedraagt ƒ2500, tot ƒ3OOO, – te brengen op ƒ3OOO, tot ƒ3600, benevens vrije woning, vuur en licht, werd verwezen naar de Commissie van Financiën en komt binnenkort weer in behandeling.

Zevenbergen. De door de Mabeg gebouwde gashouder van 500 M. is op 12 September 1.1. in bedrijf genomen.

Zeist. – De gemeenteraad van Zeist besloot den gasprijs te verhoogen van 17 cent tot 20 cent per M-^t.

ELECTRICITEIT.

Weert. 26 Oct. 1920. Het leveren, monteeren en in bedrijfstellen van laagspanningskabelnet in deze gemeente (zonder bijlevering van kabelj werd gegund aan de N. V. Nive, Nederlandsche Industrie voor Electrotechniek te Hengelo voor ƒ 10670,—.

Tot Directeur van het op te richten gemeentelijk electriciteitsbedrijf werd benoemd de heer F. J. Peters en het salaris daarvoor vastgesteld op ƒ 1200,—.

VARIA.

Electriciteitsvoorziening. In het voorjaar van 1919 is de Regeering tot het besluit ge komen, dat de electriciteitsvoorziening van ons land een zaak van Staatszorg moest worden. In verband daarmede droeg de Minister van Waterstaat aan een kleine commissie van deskundigen op om daartoe de noodige voorstellen te doen. Die commissie kwam in October 1919 met haar taak gereed en bleek van meening, dat over het geheele land een hoogspanningsnet aangelegd zou moeten worden. Slechts enkele zeer groote electrische centrales zouden dat net voeden, omdat een vér doorge-

voerde concentratie der stroomopwekking als de meest oeconomische oplossing beschouwd mocht worden. De kosten van het geheele plan werden ruw geschat op 125 millioen gulden en de Staat moest maar aanstonds beginnen met overname van de Centrale-Noord te Amsterdam en van de Centrale Geertruidenberg, daarna met den aanleg van een paar hoogspanningsleidingen van uit laatstgenoemde Centrale.

Tegen de voorstellen dezer commissie zijn van verschillende zijden bezwaren ontwikkeld en een tweetal vooraanstaande technisclie tijd-