Toen deze plaats nog geen eigen net had, geschiedde dit van Aalsmeer uit, doch zoodra deze gemeente zelf een laagspanningsnet ging bouwen, wenschte zij zelf haar inwoners van stroom te voorzien.

De Burgemeester van Haarlemmermeer, Mr. A. Slob, richtte zich in de plaatselijke bladen tot de Ringdijkbewoners, met verzoek, over te gaan van het net van Aalsmeer, naar dat van hun eigen gemeente. De door dezen overgang ontstaande kosten van verwisseling van lampen, motoren, enz. zouden door Haarlemmermeer gedragen worden.

De directeur van Aalsmeers’ Electriciteitsbedrijf richtte zich hierop in dezelfde bladen eveneens tot de Ringdijkers en bewoog hun mede door persoonlijk bezoek en het voorhouden van de belofte, dat Aalsmeer steeds door zou blijven gaan met het leveren van electrische energie op den Ringdijk aan Aalsmeer getrouw te blijven.

Docb ondertusschen gelukte het laatstgenoemde, voor een som van ƒ7300,—, het Ringdijkgedeelte aan Haarlemmermeer over te doen.

Den stroomverbruikers werd hierop aangezegd, dat zij gedwongen werden naar Haarlemmermeer over te gaan en tevens werd hun medegedeeld, dat zij, de voor de hoogere spanning benoodigde lampen en motoren, voor eigen rekening hadden te verwisselen.

Adressen tot de beide gemeentebesturen bleven zonder uitwerking, waarop verschillende personen ten slótte geweigerd hebben de laatste quitantie van Aalsmeer te voldoen, zich erop beroepend, dat zij zelve de stroomleverantie nimmer hebben opgezegd.

In de vergadering van den gemeenteraad van Aalsmeer is nu besloten gerechtelijk tegen deze personen op te treden.

En hierop wenschen deze het juist aan te laten komen.

Deventer. 24 Juni 1923. Besloten werd tot electrificatie van de Worp en de Ploven en daarvoor een crediet van ƒ 25000,—toegestaan.

{Msb.)

Haarlem, 23 Juni 1923. Burgemeester en Wethouders stellen den Raad voor, in de voor waarden voor de levering van electrischen stroom, een tarief voor de huishouding op te nemen.

Met een dergelijk tarief wordt bereikt, dat

naast de K.W.U. voor verlichtings doeleinden, K. W. U. voor huishoudelijke doeleinden beschikbaar kunnen worden gesteld, zonder dat daarvoor gecompliceerde meetapparaten, zooals bijv. dubbeltariefmeters, noodig zijn. Wat het tarief betreft stellen Burgemeester en Wethouders voor: Voor verlichting en andere doeleinden volgens aanwijzing van den enkeltariefmeter; voor de eerste 2500 K. W. U. perjaar 28 cent per K. W. U., voor de tweede 2500 K. W. U. per jaar 26 cent en voor de daaropvolgende K. W. U. per jaar 24 cent per K. W. U. Volgens aanwijzing van den muntmeter 30 cent per K. W. U.

Voor beweegkracht, verlichting, verwarming en andere doeleinden (volgens aanwijzing van den dubbeltariefmeter, voor de avondverlichtingsuren gedurende de maand Januari van 4 uur n.m. tot 11 uur n.m. 28 cent per K. W. U. (zonder rabat).

Gedurende alle overige uren: voor de eerste 2500 K.W.U. per jaar 14 cent per K.W.U., voor de tweede 2500 K. W. U. per jaar 13 cent, voor de daaropvolgende K. W. U. per jaar 12 cent per K. W. U.

(Tel.).

Heriven en Aerdt, 28 Juni 1923. De Gemeenteraad heeft besloten het plaatselijk electriciteitsbedrijf met lusten en lasten over te doen aan de Prov. Geldersche Electriciteitsmaatsthappij.

(N. R. Ct.)

23 Juni 1923. : Burgemeester en Wethouders stellen voor den electriciteitsprijs te doen bedragen 35 cent per K.W.U voor enkel tarief en voor dubbel tarief gedurende den bezetten tijd 35 cent en voor den overigen tijd 11 cent.

(Winscli. Ct.)

Zeeland, 27 Juni 1923. Ter zake van de electrificatie van de middengroep van Zeeland (Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland) ontvingen Ged. Staten d.d. 29 Januari van den secretaris der Provinciale Zeeuwsche Electriciteitsmaatschappij (P.Z.E.M.), namens commissarissen een conceptschrijven, waarvan de strekking was, om de te Vlissingen gevestigde electriciteitsfabriek der Société Anonyme des Tramways Electriques Flessingue—Middelbourg et Extensions met toebehooren aan te koopen