waarders”, opgenomen in haar tijdschrift Justitia, bezwaar gemaakt tegen de mogelijkheid van uitschakeling van de gerechtsdeurwaarders, maar het mocht haar niet baten. De wetgever heeft zich laten leiden door de gedachte, dat op het terrein van het waterschapswezen zich een moderne ontwikkeling moet voltrekken, o.a. door de concentratie van waterschappen en het in het leven roepen van grote en goed toegeruste waterschappen.

Aangenomen werd, dat deze waterschappen zullen beschikken over deskundig personeel, waaraan de betekening van dwangbevelen kan worden toevertrouwd.

Het ware wel gewenst geweest in de schets te betrekken het verzet, dat tegen het dwangbevel kan worden gedaan, waarover handelt artikel 12 der bevoegdhedenwet, dat bij de meergenoemde wetswijziging van 1958 ook een nieuwe redactie heeft gekregen.

Behalve de heer Van de Brink te Oldebroek heeft geen der medewerkers een voldoend antwoord gezonden.

VTi A AC'

Op 10 augustus 1953 is te Amsterdam geboren -w ° Jan, zoon van Maria Klein. Sedert 2 september 1952 is zij gescheiden van echt van Jan Groot.

Bij Koninklijk Besluit van 30 juni 1955 wordt aan bovenstaand kind toestemming verleend zijn geslachtsnaam te veranderen in Smid. Op 10 september 1955 wordt daarvan melding gemaakt op de kant van de geboorteakte.

Bij vonnis van de rechtbank te Amsterdam van 10 juli 1958, in kracht van gewijsde gegaan op 10 augustus 1958, wordt uitgesproken de adoptie van bovenvermeld kind door Jan Smid en Anna Kok. Op 14 augustus 1958 wordt daarvan melding gemaakt op de kant van de geboorteakte.

Ontwerp een volledig afschrift van de geboorteakte op 1 maart 1959, kosteloos afgegeven ten dienste van de justitie.

Antwoord van de heer J. Smit te Formerend

Gemeente Amsterdam Burgerlijke Stand Uittreksel uit een register van geboorten

2517

Heden, elf augustus negentienhonderd drieënvijftig, verscheen voor