ger „Otter-Hofje” , naar den Stichter, die tot het aloud geslacht van Otter te dezer stede behoorde. Later in het bezit geraakt van Hendrik, graaf Moens, werd het omstreeks de helft der 18' eeuw herbouwd en Moens-Hofje genoemd.

Regenten zijn: P, Th. Everard, Heerengracht, 378, en J» .T. Bouvy, Singel, 259.

Zeven-Keurvorsten-Hofj e

in de Tuinstraat, bij de Baangracht. Gesticht door Jan Pronk in de 17® eeuw voor behoeftige vrouwen boven de 50 jaar met kinderen. Het heeft eene eigene kapel.

Regent: J. P. van Etten, Heerengracht, 565.

Nieuw Suikerhofje,

op de Prinsengracht, tusschen de Ree- en Beerenstraten, gesticht den 20” Mei 1755 door Gerrit ten Sande Jurriaansz. en zijne huisvrouw Maria de Groot voor oude behoeftige E. K. vrouwen. Het heeft eene eigene kapel.

Regent A. J. B. van Waijenburg.

Gebouw' van Barmhartigheid,

op de Keizersgracht, tusschen de Weesperstraat en Muidergraeht, gesticht den 30“ Mei 1774 door Jonkvrouw Cornelia Occo, voor bejaarde weduwen en ongehuwde vrouwen van den E. K. Godsdienst.

Administrateur: A. H. Evers, N. Z. Voorburgwal. 292.

Gesticht tan „Van Brienen”,

op de Prinsengracht over de Noordermarkt, gesticht door Aarnoud Jan van Brienen, Heer van de Groote Eindt en Dortmonde en echtgenoote Sophie Maria van Half Wassenaer, Vrouwe van Stadt, in 1804. In dit gesticht kunnen gehuwde lieden worden opgenomen.

Administrateur: A. H. Evers, N. Z. Voorburgwal, 292.