Daags te voren had hij den spot gedreven met het vertrouwen der kloosterzusters, en nu moest hij bekennen dat „waarlijk Pius IX der kranke hare genezing had verkregen.”

Tot op den dag van heden toe, is de genezene werkzaam in het klooster der Augustinessen te Senen; zij verricht geregeld haar dagwerk even als de overige zusters, en geniet eene uitmuntende gezondheid."

Dezelfde „Semaine fieligieuse” van £ome bevat in haar nummer van 30 Maart ’7B het volgende verhaal onderteekend door Pater Jean Eossbiel, missionaris te Spring-Branch, district van Comal in Texas (Noord Amerika).

„Verleden winter werd ik haastig geroepen om een achtjarig jongetje, dat in stervensgevaar lag, te doopen: ziende dat waarlijk de dood nabij was, dien ik hem het H, Sakrament toe: ik troost de bedroefde ouders en vermaan hen den Heere het offer van hun kind gewillig te brengen, want overtuigd was ik, dat binnen de twee uren de kleine bij de Engelen in den Hemel zou wezen.

Zelf bedroefd ging ik heen, vol medelijden met de arme ouders, die brave lieden waren en hun kind hartstochtelijk beminden.

In ons missiehuis gekomen, kwam ik op de gedachte ijlings een onzer kinderen naar den zieke te zenden met een kruisje, dat de H. Vader Pius IX gezegend had.

Toen de kleine bode aankwam, was de kranke reeds zieltogend, vol vertrouwen hing de moeder haren lieveling het kruisje om, en zie: de stervende knaap opent de oogen, en was, naar het getuigenis der moeder en der talrijke aanwezigen, oogenblikkelijk genezen.

De TJnita Cattolica van Turijn, een der meest bekende dagbladen van Italië bevat het volgende schrijven (overgenomen door de Semaine Religieuse van Home 17 April 1878).

Pius IX is dood, maar herleeft door de herinnering

21