Liiiumü|jpi lil mui ta iijLtims '

Slabbetjes

t Zou zonde zijn, als baby maar dadelijk 't mooie jurkje, dat je voor hem gemaakt hebt, vuil ging maken. Daarom moet je zorgen, dat hij 'n flink stevig slabbetje heeft, dan kan hij zijn gang gaan! Het gemakkelijkste

maak je er een van stevige, dubbele katoen, of van piqué.

Die daagsche slabbetjes kunnen 'heel gewoon van vorm zijn; een rechthoekig lapje, waar je een halsje

inknipt, en dat je vastmaakt met 2 lintjes. Op de teekening zijn de buitenkanten omgefestonneerd en het

bavetje zelf is versierd met rechthoeken van flanelsteken (figuur I], Op zoon slabbetje is het ook aardig, met blauwe of rOode glanskatoen een figuurtje te borduren in stiksteken. Ik zal vragen, of de redactie een paar teekeningetjes op ware grootte in de Blijde Wereld zet, dan kun je ze overtrekken op doorschijnend papier en vandaar door middel van calqueerpapier op je lapje katoen overdrukken (fig. II en III).

n Fijner slabbetje, dat 't kindje voor mag als er visite komt, maak je van twee ronde stukjes dunnsre katoen, waarin je, niet ver van den kant, een kleiner rondje uitknipt voor den hals, die dan schuin naar boven opengeknipt wordt. Je zorgt, dat de twee stukjes

vlak op elkaar geregen zijn en werkt ze dan bij de halsopening aan elkaar vast. Langs den buitenkant teeken je schulpen, die je met festonneersteken werkt en dan pas uitknipt. Een paar motiefjes in wit borduurkatoen versieren 't slabbetje, dat met knoop- en knoopsgat gesloten wordt.

Voor héél bijzondere geledenheden is een vierkant

bavetje van fijne katoen, 't Open zoompje en de geborduurde roosjes in drie hoeken zijn gemakkelijk te maken en staan toch bijzonder mooi. De bloemblaadjes worden met steel- of stik-steken geborduurd, 't hartje met knopsteken en dé bladeren met platte steken.

LIESBETH.