Sensatie in Sittard – gemiste strafschop strafschop

88 minnten onverbiddelüke I strijd tussen de twee reuzen van I Afdeling IV, B.V.V. en Sittardse ! “oys nog steeds O—O Heftig ha- ' tdert de Boys-ploeg op de Bos- 1 Sehe poort; golf op golf slaat te ' Pletter tegen de nooit wijkende ' "efensiemuur der B.V.V.'ers. Dan ■ Sebeurt het! Een felle Ehlen rtormt op het doel van Saris af, ' ®e bal zweeft hoog in de lucht en ' Huybregts, in hoge nood, slaat “em met de hand weg. Dat scheen toch welhaast de knook out voor slle Bossche kampioensdromen. ÏWee punten achterstand op deze Kevrecsde tegenstanders, stand 2 minuten voor tijd. Collombon waarom niet Ehlen? zal bot doen. Daar komt z’n aanloop b® onder welhaast hoorbare beklemming schiet hij naast Wonder, dat Saris een acrobatie Sche duikeling maakte na dit ovenement? Het is een strijd geworden tus-Sen een technisch beter B.V.V. en nooit te blussen .vuur der “oys. De eerste helft en de eerste asen van de tweede, hielden deze actoren elkaar behoorlijk in even- maar in het laatste gedeelfb Van de strijd bleken de Limburgers een overwaarde te bezittb® aan uithoudingsvermogen en ?lfvertrouwen. Steeds heviger erd de druk op het mét man en verdedigde 8.V.V.-doel, speciaal Krijgh wonderen tegen de vier-mansoorhoede der Boys. Het scheen d , climax, toen deze ttUe Sittardse lawine zich in die “Irafschop toespitste. , Hierna was het natuurlijk afgebpen; O—O bleef het en een gekaakte Collombon was het sym- van deze hele wedstrijd: een aaiend vuur, dat een strovuur gebleken. Als er één ploeg j b hebben moeten winnen, was toch de Sitt. Boys geweest. 3ƒbgen de wat betere techniek B.V.V.’ers bracht de meerdere iwardse ijver en de onuitputte-Jke dosis uithoudingsvermogen, 'b zij bleken te bezitten, de thuis tub vooral in de tweede helft de en de beste kansen. Het dwaasheid te beweren, dat .. v.V. dit gelijke spel niet ver- maar de Bosschenaren . boten er niets mee op; de beste blijven in Sittard. oorzaak van het gedeelte-Jke Bossche falen school deze ,ber in de voorhoede. Rechtsbui-V. Overbeek was bepaald Enige fraai door Donhulgeschapen kansen gingen Zwak doorzetten van de teloor, terwijl ook ■'vegvallen van Swanenberg Verzwakking betekende, v. d; jk®tgen verving hem niet voloende. Hij aarzelde te lang bij bf .foms goede kansen, die links®'ien V. Beek hem bood. Overlspeelde de ploeg weer een

goede technische en tactische partij. De Boys lieten zich door een geen wetten stellen en speelden ietwat overwegende techniek hun eigen resolute en agressieve spel. De spil Pfennings stoppert en is in de achterhoede een onmisbare en bijkans onpasseerbare kracht. Waar rechtshalf Collombon een meer verdedigende taak heeft, treedt z’n partner Hoekstra meer op de voorgrond en zwerft Bux tussen beide in. De viermansvoorhoede ondervond zodoende een ononderbroken steun uit de achterhoede en was daarbij zelf uiterst gevaarlijk. Van de 8.V.V.-defensie werd dan ook het uiterste gevergd, waar zij zich dan ook kranig door geslagen heeft D& beide prominente Zuidelijke keepers hielden hun doel schoon. Daarbij had Saris het wat moeilijker dan De Munck. Opvallend was het dat de Bossche voorhoede met De Munck telkens zeer lastig maakte bij het wegwerken van de bal. Dit had natuurlijk ten doel hem zoveel mogelijk te beletten, zijn bekende verre en goed geplaatste uittrappen te lanceren. De opzet slaagde meermalen al nam De Munck zijn geweldige uitgooi dan maar te baat als men het hem al te lastig maakte. Vermelding verdienen een schot van Ehlen voor rust, waarmee Saris de nodige moeite had, terwijl Poyk vlak na het begin der tweede helft een lastig schot loste, dat Saris ternauwernood tot corner verwerkte. Kort hierop werkte van Overbeek uit vrije positie de bal over de lat. Ten slotte is nog het vermelden waard, dat Ehlen uit een vrije schop, even buiten ’t strafschopgebied, Remmers groggy , kreeg, die het oerharde schot wilde wegkoppen! M.V.V.-film M.V.V. heeft van haar kampioenschap een goed geslaagde fiha opgenomen, waaruit zonneklaar blijkt, dat men in Maastricht bij zulk een gelegenheid weet te feesten. Behalve speechen eten en drinken werd er echter ook nog gevoetbald, waarvan aan het einde enige min of meer geslaagde momenten werden opgenomen. AI met al een geslaagde film, die voor later tijden van veel waarde zal blijken te zijn.

LIMBURGIA—SP. C 1... EMMA: Ï.EN SLAPPE WTJDSTKiJO

Een slappe vicdsfnjd met ved publiek, waarb/l Sp. Cl. in de eerste helft het initiatigl had en door De Wette aan eel voorsprong werd geholpen. Na dj pauze werd Limburgia in het velj actiever en C. van Lubeck doei puntte tweemaal. De eindstrijj wedl nog interessant doordat Ab ma alles op alles zette, gelijk ij maken. Door Stroken lukte ds» ook. De uitslag was overeenkomstig de spelsterkte.

Zwaluw V.F.C.—R.K.T.V, 4—2 Zwaluw startte overdonderend. I Met snelle en open aanvallen , werd de be, laagd en na 8 minuten, toen de I Tilburgse doelman Vorstenbosch , naast een voorzet van Lodders . sloeg, kopte van Vught in (1—0). ' RKTVV’s voorhoede had te weinig ' stootskracht om het de Vughtse ' verdedigers lastig te maken. Door V het slordige spel van de Tilburgse I achterhoede kregen de gastheren I steeds de mooiste kansen en Pij-I nenburg kopte bij ’n schermutse-I ling langs Vostenbosch (2—o). I Even later verhoogde Boers de I voorsprong. Even voor rust liep I RKTVV weliswaar de achterstand I in, door een schot van M. Coolen, I maar even later scoorde Boers een I zeldzaam mooi doelpunt (4—1). I Kort voor het einde trapte van I Aspert nog in eigen doel, zodat de f eindstand 4—2 werd.

Programma Eindhovense Voetbalschool I (Theoretisch gedeelte) Alle lessen worden gegeven op i 10 achtereenvolgende Dinsdagen in het lokaal van Ellas Willem- : straat 101, om 8 uur. Deelnemende verenigingen: Eindhoven, Brabantia, -Veloc, Woensel, WWZ, Geldrop, RFC, en UNaI 6 Januari Iste les. (Opvoedkunde) dhr. R. de Groot, uit Tilburg over: „Fair Play”. 13 Januari, 2e les. (Spelregels) dhr. W. Boere uit Eindhoven over de spelregels geven, scheidsrechters, grensrechters, de bal in en uit het spel, hoe een doelpunt wordt verkregen. 20 Januari, 3e ies. (Voetbaltechniek) dhr. J. Coomans uit Tilburg over de techniek van het spel (met lichtbeelden). 27 Jan. 4e les. (Opvoedkunde) dhr. Vriens uit Eindhoven over: „Hoe voetbal ik?” 3 Febr. 5e Les. (Voetbaltechniek) dhr. Arn. v. d. Ven uit Tilburg over de techniek. 10 Febr. 6e Les: (Spelregels) dhr. J. H. Dreimuller uit Eindhoven over protesten, het speelveld, de bal, aantal spelers, de uitrusting van de spelers en over buitenspel. 17 Febr. 7e les: (Waarderlngsles) dhr. G. J. Blom uit Eindhoven over de taak van het bestuur van een V.V. en over de werkwijze van de KNVB. 24 Febr. Bste les: (Spelregels) dhr. G. V. Hout, uit Eindhoven over: Overtreding en wangedrag de vrije schop, de strafschop, de inworp, de doelschop, en de hoekschop. 2 Maart, 9e les: (Opvoedkunde), dhr. Konijnenburg, uit Breda over de opvoedende waarde van het voetbalspel. 9 Maart, 10e les: (Spelregels) Het stellen van vragen en het houden van een kleine test. Op 15 Maart de eerste van de 17 praktijklessen op het Eindhoventerrein onder leiding van dhr. J. Coomans, mt Tilburg.

Geinkkige Noad-overwinning In het eerste half uur had V.V.V. ■ alle krachten nodig om Noad te bedwingena Het Noad-doelpunt, dat na 20 min. door v. d. Meys gemaakt werd, was een juiste beloning voor het vertoonde spel. Hoofdzakelijk door het stevige ingrijpen van de Noad-achterhoede kreeg de V.V.V.-voorhoede geen kans. Rechtshalf Engel veroorzaakte een penalty, Nash maakte daaruit gelijk (1--1). Met deze stand werd gedraaid. Direct na rust liet Wagemakers zich vervangen door Broers, waardoor de zwakke Noad-voorhoede hoegenaamd niets meer betekende. V.V.V. behield het beste van het spel, mkar kon geen doelpunten maken. Tegen het einde ging de beste man uit de Noad-ploeg, linkshalf Vriens, in de voorhoede spelen, en uit zijn prachtig aangeven scoorde In ’t Veld het tweede doelpunt. Een omgekeerde uitslag was juister geweest. Concordia S.V.D.— Wilhelmina 2—l Quaadvliet gaf na 18 min. met i een prachtig schot Wilhelmina de . leiding CO—1), Concordia SVD ! reageerde hierop zeer fel. Wilheli mina werd binnen de minuut twee: maal overrompeld door doelpun! ten van Ckjvaers en Hofman (2—l) 1 In ’t Veld moest van het veld – worden gedragen en toen 10 min – voor het einde ook Quaadvliet n£ . een pijnlijke botsing bleef liggen 2 ontstond er in het veld een hefp tige vechtpartij tussen een toei schouwer en de zeer partijdigt i, grenswachter van Conc. SVD, D< 3 slap leidende scheidsrechter her stelde met veel moeite de rus 1 weer en het einde kwam met eei E onverdiende 2—l overwinninj voor Concordia SVD.

T.S.C. wint van de Speiditen T.S.C. wint van de Spechten. T.S.C. heeft met 3—2 van De Spechten gewonnen. Een gelijkspel zou de verhouding beter hebben weergegeven, temeer daar de Eindhovenaren technisch veel sterker waren. De Oosterhoutenaren namen door Ernst de leiding, doch even later was het A. Bogers die gelijk maakte. Nog geen minuut later benutte H. Snoeren een afgemeten voorzet en het was 2—l. Kneepkens, die een heel goede wedstrijd speelde slaagde er in om voor de Spechten gelijk te maken, doch weer was het Ernst die zijn club de leiding gaf. Deze overwinning komt de Oosterhoutenaren goed van pas, omdat Helmond verloren heeft. Er was zeer veel publiek.

Verdiende zege van Eindhoven

Hoewel de overwinning terecht kwam bij de ploeg, die er het meeste recht op had, is het voor de thuisclub toch geen „walkover” geworden. De strijd bleef tot het laatste toe spannend. Aanvankelijk zag het er naar uit, dat de Eindhovenaren een gemakkelijke overwinning tegemoet

gingen, want het spel was nog slechts 3 minuten oud, toen de bewegelijke rechtsbuiten F. v. d. Heyden met een oerhard schot doelpuntte (1—0) Vele goede opgezette Elndho* ven-aanvallen volgden daarop, v. Melis krijgt een schitterend* kans voor open doel, maar zij» schot gaat rakelings naast. Eindhoven kon ook van geluK spreken, toen de Maurits-linksbulten in vrije positie tegen de deklat schoot. Na de rust kwam Maurits meer opzetten. De aanvallen van de thuisclub waren echter veel gevaarlijker, maar de talrijke scho,ten van v. d. Heyden, v. Melis en Verbaal werden ofwel door de goed verdedigende Maurltsdoelman gehouden of belandden over of naast het doel. Bij een onschuldig uitziende aanval maakte keeper v. Veghel de fout door de bal te laten vallen eu v. Mulken profiteerde hiervan, door de bal in het net te plaatsen. Uit een goed genomen corner kopte echter de Eindhoven-midvoor V. Melis direct daarna fraai in, waarmee hü zijn club de overwinning bezorgde. Het was een spanpende, harda wedstrijd, door beide partijen op , uiterst faire wijze gespeeld.

ZATERDAGVOETBAL

DISXRICX I Wat we reeds vreesden, Is gebeurd. Wij zitten thans met een I haU afgewerkte competitie en midden in de voorronde van de bekerwedstrij den. 1 Wat de situatie in Amsterdam ' en Haarlem betreft, hebben de I bekerhoudster A.M.V.J., alsmede : Kennemerland en IJmuiden zich in de eerste ronde geplaatst, ter• wijl Robaver en V.V.G.A. precies t gelijk geëindigd zijn en waar■ schijnlijk dus nog eens over zullen moeten spelen. De beslissln' gen in de andere afdelingen zulf len pas later kunnen vallen. Voor de competitie was de wed' strijd Kennemerland—81. Wit in■ gelast, welke in een 11—1 zege ' voor de thuisclub eindigde. Mldvoor Van der Vaart scoorde liefst • acht maal. De rust kwam reeds , met s—o. Bij 10—0 wist 81. Wit ’ de eer te redden. ; DISXRICX n Quick Boys gaat in de 3e klas ! door met punten verzamelen. Nu . werd een der degradatie-candidaten, Capelle, met een veelzeg-I gende s—o huistoe gestuurd. Het – dappere S.S.S.K. houdt goed vol len boekte een 6—2 zege op A.R.C. . Zwaluwen geeft, evenals vorig 2 zoen, biyk niets voor de onderste 2 plaats te gevoelen en klopte V. i V.G.Z. met 4—o. Ook Excelsior F – leverde verdienstelijk werk door B een 3—l zege op C.S.V.D. 4e tria-n B. 2 'inhaalwedstrijden !■ stonden op het programma en t beiden leverden een verrassing op. s-Gravenz. S.V. kon het tegen e TdV.C. in een sportieve strijd niet ’x verder brengen dan I—l.1—1. Nog ® groter was echter de verrassing, ■ welke Leiden bereidda Het op ® bezoek zijnde Katwijk werd met ■ 3—l geklopt. 4e klas B. Ook hier toenemende spanning, waartoe in het bijzonder de knappe zege van Zwart-I Wit 28 over Monster met 2—l bijdroeg. De Rotterdammers hebben, met de thuiswedstrijd tegen D.O. ? T.O. in het vooruitzicht nog beste kansen. D.0.T.0. klopte Die I" Haghe met 3—o. S.H.O. boekte een 4—l overwinning op Excel'j sior M. R.V.A. moest het hoofd (j bbigen voor Sunlight (2—1). R.S.M. dwong Z.W.S.H. een 3—! a : gelijk spel af. , 4e klas C. Rijsoord klopte di Zwerver in eigen huis met 4—O De Zwerver kan zich nu wel ali ;e uitgeschakeld beschouwen, temeei ie daar Grote Lindt met 4—O ovei r- Unicum zegevierde. V.V.O.R. wm st van Pelikaan met 3—o. Sleeuwijt in blijkt thuis niet vopr de poes ig hetgeen G.E.B. moest ervarei (2—l).

WDE NAM EEN VERKEERDE HOED MEE? Na afloop van de vergadering ia ■ Rotterdam heeft men per abuia ' de hoed van dhr. Pluimgraaf, voorzitter van Quick Boys, mee* genomen. Wil degene, die daar' door mede gedupeerd is, zich met genoemde heer in verbinding stei-I len?

Dramatisch slot bij Vitesse—Wageningen

Deze wedstrijd tussen oude rivalen had een enerverend verloop. ■ Vitesse begon met een fris en le■ vendig aanvalsspel, waarbij voor' al de middenlinie uitstekend ■ werk verrichtte. Tal van schoten t werden afgevuurd op het Wage-3 ningse doel, t Meteen ging Wageningen er van door en Helleman gaf een voor Zet, waaruit R. Jansen in zette tot grote verrassing van Iking, ® die finaal naast de bal greep. ’ Na rust een overrompelende ■ aanval van Wageningen, waaruit ■ R. Jansen O—2 scoorde. Wageninf gen werd beter. Duidelijk kwa'f men nu de gebreken van de geel'• zwarte verdediging aan het licht; ï speciaal het dekken van de buie tenspelers was zwak. De tegen'. aanvallen van Vitesse waren niet ? ongevaarlijk, maar toen Lassche r een strafschop wegens hands had gemist, doofde het vuur langzan merhand. Xegen het einde nanj n een Wageninger weer de bal mei g de hand en benutte Hendriks da [X strafschop (1—2). (t Het slot bracht een jammerljjh g gebeuren. Toeri van Eist een hoga , bal opving, werd hij op unfaire ” wijze aangevallen door Hendriks. 5 De Wageningse doelman kon zich ' niet beheersen en gaf de Arnhemmer een klap. Terecht stuurde de ® scheidsrechter de doelman uit het veld. Onmiddellijk hierna klonk het eindsignaal. –

1, ' " >. BESTELBILJEX ,e ■ ' ~ ® Ik abonneer mfj op de

:e SPORTKRONIEK ■3 è ƒ 4,- p. Iswartaal, 13 ct. incasso Ie Datum: 0. Is Naam: ;r Straat: ni ils Gemeente: !S, Inzenden: ZWARX£W£G 1 – DEN HAAG

BESCHIKBAAR Grote en kleine PracUsch ingerichts aaien voor vergaderingeni recepties, conferenties, familiefeesten enz. met volleriige accommodatie. In fiel centrum van den Haag, dus voor oen ieder gemakketlfk te bereiken. Tijcflge reservering gewenst, vooral voor de mooie

WIKpA