Een gebreid pakje

voor kinderen van 7 tot 9 jaar

De trui.

We beginnen met de trui, die geheel recht gebreid wordt door 140 steken op te zetten. Voor de boord gebruiken we dezelfde wol als voor de rok, en breien die 1 recht 1 averecht 15 toeren hoog. Dan beginnen we met de andere wol voor de trui die gewoon recht wordt gebreid, tot aan het armsgat. Hier de steken verdeelen in tweeën. Bij de armsgaten beginnen te minderen totdat er 28 steken over blijven. Is men aan de schouder dan worden er 12 steken vanaf het split afgehecht, de overige 16 komen aan de rug vast. Dan de mouwen. Deze kunnen er na verkiezing ingebreid of apart ingezet worden. Er worden dan 47 steken opgezet. Telkens minderen tot er 34 over blijven. De manchet wordt evenals de kraag gebreid van wol gelijk de rok, 1 recht 1 averecht. De sluiting. Men kan de trui maken met een treksluiting, doch ook gewoon met knoopjes. Wil men de trui met een treksluiting hebben, dan kan men het split iets dieper nemen, anders is dat niet noodig.

De rok.

De rok wordt in twee helften gebreid.

Voor iedere helft worden 96 steken opgezet,

we krijgen dus in totaal 192 steken. • -

le naald 7 steken recht 1 steek averecht enz. tot de 96 steken af zijn. 2e naald 6 steken recht 2 steken averecht en:

3e naald 5 steken recht 3 steken averecht enz.

4e naald 4 steken recht 4 steken averecht enz. „

5e naald 3 steken recht 5 steken averecht enz.

6e naald 2 steken recht 6 steken averecht enz.

7 e naald 1 steek recht 7 steken averecht enz.

Verder weer als bij de eerste naald en dit herhalen tot de gewenschte

lCZijn de'"weerhelften klaar dan kunnen deze aan elkaar gehaakt worden. Men kan de rok aan de trui zetten maar ook kan men er een lijfje opzetten. Is alles klaar dan kan men alles aan de verkeerde kant vochtig opstrijken.

Koek bakken

, . i xt fi'ïO&l Aardia iurkie voor geruite of andere fantasiestof. Voor- en rugpanden .jopen ^aör e^ heb^n kakkende zijpaneelen in den 'rok Het aardige

gemaakt. Verkrijgbaar voor den leeftijd van 5 tot 10 jaar. Benoodig -

middeldl.SO M of van 75 c.M. breede stof 2.35 M.. van 90 c.M. breede garneerstof 25 c.M n t midden: No. 66143. Dit model leent zich bij uitstek om een oude ,apon te vernieuwen °fj"£e kJ lappen te verwerken. De halslijn en hoogopgeknipte rofc oe^en aan deze japon een aardig cachet. Vcrkriiobaar in maat 40-42-44 en 46. Benoodigd van 90 c.M. breede donkere stof 3'/: M- lichte <tof 1 50 M. Rechts: No. 71413. Aardig model dat zich bij uitstek leent om van een ^ruite sto maken De garneering bestaat alleen uit een kraagje en knoopen. Verkrijgbaar in maat 40-42^4 en 46 Benoodigd van 90 c.M. breede stof gemiddeld 4 M. of van 135 c.M. breede stof 2.50 M..

van 90 c.M. breede garneerstof U c.M.

Geknipte patronen van deze modellen zijn verkrijgbaar ad f 0.75 per "? fit

zending van dit bedrag per postwissel of door storting op het girono^ 493,1 den Haag bij Me vrouw M. Simcns, 2e Schuytstraat 261 den Haag.

Wie houdt er van een lekker stukje koek bij de thee? Nu, dat lusten we haast allemaal wel en nu wil ik met zeggen, dat u van mij allemaal een heerlijke koek huisges uurd krijqt, want dat zou mn portemonnaie met toelaten al zou ik het ook nog zoo graag willen; maar wel kan l£ u"" recept voor een koek geven; voor een lekkere echte fijne koek. die u zelf dan voor uw huisgenoo en bakken kunt Ik zal u vluq even vertellen, wat u noodig heeft; misschien kunt u uw huisgenooten er dan Zondag nog mee verrassen bij de thee.

U heeft noodig voor een flinken koek: ^2 Ponc^ bloem, 2 ons boter, l/2 ons basterdsuiker, wat merg uit een vanillestokje een snuifje zout en ... een r°l amandelpers. U kent dat natuurlijk wei; om dezen tijd ziet u deze kernij haast bij iederen banketbakker in de etalage liggen, anders vraagt u er maar naar: een rol amandelpers.

Dit zijn fijngemalen amandelen met suiker. Deze rol is, als ze versch is (en dat moet u beslist hebben) zacht en kneedbaar. Verder kunt u nog een theelepeltje bakpoeder nemen, maar noodig is dit laatste niet. _„-»i

Nu nemen we een diepe kom en daarin kneden we meel, boter, suiker, vanillemerg en de amandelpers goed dooreen. Ook voegt u een snuifje zout toe; geen eetlepel hoor een half theelepeltje is genoeg. Dit kneden we dus tot een mooie gladde bal Smeer nu uw bakblik met een weinig boter in en verdeel uw deeg mooi gelijkmatig er over heen Heeft u een deegrol, dan rolt u het deeg even uit, dat is wel zoo gemakkelijk, het is dan overal mooi gelijkmatig; heeft u geen rol, dan maar zoo gelijkmatig mogelijk

£r Besmeer ^het deeg aan de bovenkant met wat=

u dat niet bij de hand dan is wat melk ook goed. Natuurlijk

m<Bak dTkoek in een niet te heete oven zacht en met te bruin. Heeft u geen oven, dan kunt u de koek missch^n even bij een bakker laten bakken; maar u moet er dan vooral zij zeggen, dat de koek zacht gebakken moet worden. Laten afkoelen en in stukken of stukjes snijden.

Fn als u ze dan bij een kopje thee presenteert zou u raden de koektrommel maar een veilig

anders ben ik bang, dat er niet veel overblijft! Bewaart u in ieder geval zelf de sleutel van de kast.