Allerwegen aandacht voor onze zuivelproducten!

Op de voedingswaarde van onze zuivel- en melkproducten kan niet genoeg de aandacht worden gevestigd. Op zuilen en schuttingen zagen we het hierbij afgebeelde affiche, dat wijst op het nut van voldoende melkgebruik. Dit affiche ondersteunt de talrijke krachtige advertenties inde couranten. Naast de drie flessen, die zulk een belangrijk element zijn inde melkcampagne, en de koe inde boterpubliciteit, speelt het kaasvrouwtje een dergelijke rol in het belang van de kaasafzet. En niet alleen in het binnenland. Tot ver daarbuiten worden onze kwaliteitsproducten gepresenteerd. De foto van de stand van het Nederlands Zuivelbureau op de Frankfurter Messe toont haar zowel inde vertrouwde vorm uit de advertenties als in levende lijve. Zowel op de „Anuga”, de grote levensmiddelententoonstelling, welke dezer dagen te Keulen haar poorten opent, als op de Voedingsmiddelensalon te Brussel zal Voor Neêrlands zuivel in allerlei vorm aandacht worden gevraagd. Dn bij deze activiteit past die van

de belanghebbenden. ledere belanghebbende kan een schakel zijn inde nationale actie. In zijn zaak kan hij melkaffiches of ander propagandamateriaal ophangen. Nog dezer dagen wees de Minister van Landbouw in het openbaar op de betekenis van de zuivelpubliciteit. Ook op dit terrein valt er nog veel te doen én door de zelfstandige bedrijven én door de Stichting voor de publiciteit. Blijvende activiteit zal ten goede komen aan de volksgezondheid en de economie van ons bedrijf. een nSedop Ir Volgens Engelse onderzoekingen is toet snel laten schieten van de melk bij de koe een erfelijke eigenschap, welke samenhangt met de bouw van de uier. (Farmer and Stockbreeder 1951 blz. 102). * * * Evenals karnemelk en yoghurt oefent kaas een gunstige invloed

uit op de werking* van toet darmkanaal. * * * In het melkontvanglokaal van een Noordhollandse zuivelfabriek maakt men bij toet sorteren van de aangevoerde melk gebruik vaneen afzonderlijke bascule voor de minder goede melk. De melkrijders brengen daar de melk bij de bascule, waar ze naar haar kwaliteit toehoort. * * * Melk bevat het boogstwaardige eiwit en het bést verteerbaar vet. * * * Botergebreken veroorzaakt door micro-organismen kunnen door plaatsing van de boter in zeer lage temperatuur niet teniet worden gedaan. * * * De eiwitontleding inde kaas staat in verband met de rijpingstemperatuur. Bij zeer hoge temperatuur kan de eiwitontleding zo ver gaan, dat er aftoraakproducten met een onaangename reuk en smaak ontstaan. * * * Het lijkt er veel op, dat sommige toedrijven door de Natuur begunstigd worden voor toet maken van eerste kwaliteit kaas.

Affiche voor meer melkgebruik.

Foto van de. stand op de Frankfurter Messe. (Neerlands reclame in het buitenland.)

799