Blz. Van dit en dat: (bewaren van —) (zuurtegraad van —) 94 Kennis ineen notedop: (kweken van —) 254, 678 (eigenschappen van —) 758 ( kaas) 877 ( en bacteriën) (vruchten —) 958 IJzer (Kennis ineen notedop: zuiver —) 114 (Kennis ineen notedop: in melk) 254 Zuid-Afrika (Varia: boter- en kaasproductie) 1135 Zuiger (In vogelvlucht: met manchetten) 154 Zuivelmijlpaal 1952—1953 43, 107 Zuivelproefstation (Het nieuwe Noorse —) 1111 Zuivelstatistiek 1952 843, 863, 875 Zuivelwerktuigen (Revue der —) 492 Zuursel Kennis ineen notedop: (contróle op —) 378 ( van goede kwaliteit) 858 (kweken van moeder —) 897 (smaak van —) 958 (melkzuurbacteriën in —) 1018

Blz. In vogelvlucht: (moeder —) 978, 1050 (zuurvormend vermogen van —) 978 (voorrijpen van kaasmelk) 978 Zuurvorming (Kennis ineen notedop; remmen van —) 254 Zweden (Zweden’s zuivelbereiding in 1952) (Teruggang inde Zweedse melkproductie) 169 (Denemarken en verlagen exportprijs van boter) 907 ( verlaagt wederom de exportprijs van boter) 349 (Zuivelbereiding in —) 597 (Duits-Zweeds handelsverdrag) 975 (Een ambulante koeltrein) 1025 Varia: (kaas- en boterproductie), 13, 91 (Europa’s grootste kaaspakhuis) 91 (melk van t.b.c.-vrije koeien) 131, 389 (grotere vraag naar kaas) 445 (melkontvangst te Stockholm) 793 (boterexport) 353 (boterprijs) 375 (bestrijding uierontsteking) 1075 (gebruik anti-oxydanten) 1135 Zwitserland ( verhoogt de prijs van melk en zuivelproducten) 4H (Zuivelim- en -exporten van —in October 1953) 1092 (Kennis ineen notedop: geen salpeter bij kaasbereiding) 758

18