Centrale Aalsmeersche Veiling.

De hoogste prijzen, die in de week van 4 t/m 9 Aug. voor Ie kwaliteit snijbloemen werden besteed, waren als volgt: Rozen: Kaiserin 2—4 cent per stuk. „ Caroline Testout . . . I—2 „ „ „ „ Brunner’s I—3 „ „ „ „ Jonkheer J. L. Hoek. . 4—6 „ „ „ „ Abel Chatenay.... 2—4 „ „ „

Chrysanthemums: Rayonnante . B—l2 „ „ „ „ Miss Elsie Fulton B—l28—12 „ „ „ Bouvardia’s 2—B „ „ „ Japansche Lelies 3—6 „ „ kelk. Violieren één Poot 3—5 „ „ stuk. Dahlia’s f 1.50—f 2.10 p. 100 st. In den namiddag worden steeds groentenveilingen ge-

houden. De aanvoer is echter gering, vandaar kunnen zij tot nog toe, niet goed geslaagd heeten. Juist wanneer flinke hoeveelheden op een veiling worden aangevoerd, zoodat de kooplieden weten, dat zij daar een goeden voorraad kunnen vinden, zal dit de goede prijzen bevorderen. Wel worden in Aalsmeer niet zooveel boon en meer geteeld, maar wanneer alles nog aan de veiling kwam, dan zou de aanvoer toch nog al beduidend zijn, want vooral in het nabij gelegen Kudelstaart worden nog al wat groenten gekweekt, maar het schijnt wel dat er steeds nog kweekers zijn, die liever hun producten stellen in de handen der commissionnairs.

Dat is wel jammer, maar er is weinig tegen te doen, want verplicht veilen schijnt toch ook een minder gewenschte maatregel. 12-VIII-’l3. Jb. A. Dzn.

Veilingsvereeniging „Over Betuwe” te Eist.

{Overzicht der veiling van 6—12 Augustus.)

Hoewel er steeds gezegd is: „Pruimen zijn er niet of tenminste zeer weinig,” blijkt het toch dat er overvloed van deze vruchten is. De prijzen zijn heel wat teruggeloopen, maar goede kwaliteit wordt toch goed betaald. Goede soorten zijn, in mooie kwaliteit, zelfs ongekend hoog in prijs. Veel van het aangevoerde, vooral witte pruimen, is beneden het middelmatige, een gevolg van het gure weder, waardoor de vrucht niet tot normale ontwikkeling is gekomen. Peren worden weinig aangevoerd en doen ongekende prijzen. Tafelperen worden bijna niet aangeboden.

Appels in mooie kwaliteit, worden ook goed betaald. Veel van het aangevoerde is echter beter voor varkensvoeder geschikt dan tot gebruik voor den mensch. Rijp en groen, alles wordt maar afgerukt en ter veiling gebracht. Daar er hooge prijzen voor geschikt tafelfruit worden besteed, meenen zeer velen, dat alles wat maar appel is, daarvoor in aanmerking kan komen. Voor dezen was het wel noodig, dat zij eens wat meer wijsheid gingen putten bij hen, die werkelijk fruitkweekers van beroep zijn. Ze zouden dan tevens kunnen zien, hoe mooi fruit verpakt en behandeld moet worden.

Roode bessen komen nog in enkele partijtjes ter veiling. De prijzen zijn wel wat hooger geworden, tengevolge van den minderen aanvoer, doch de kooplust is flauw. Perziken komen er thans weinig en zijn hoog in prijs, evenals abrikozen, die over het algemeen als mislukt kunnen worden beschouwd.

Tomaten zijn sterk gedaald in prijs. Er worden flinke partijen aangevoerd, die op de laatste veilingen voor Engeland werden gekocht. Komkommers blijven evenals alle andere groenten, hoog in prijs; oorzaak hiervan is het mislukken van de augurken-teelt. Boonen zijn ook duur, ofschoon wegens ruimen aanvoer de prijzen wel iets gedaald zijn.

In het vervolg worden de veilingen gehouden des Maandags, Woendags en Vrijdags des morgens 9 uur. L. K.

1» PRODUCTEN. 6 Aug. 7 Aug. 8 Aug. 9 Aug. 11 Aug. 12 Aug. Morellen per pond 12-21 ct. _ Roede bessen. . . . n « SiA-ll'/sCt. 7H/4-I2 „ 8I/3-IO ct. ct. 77^-10 ct. Frambozen » ff — 17-18 „ — — 19-28 Blauwe pruimen . . n ff 9-15 ff 8i/„-10 „ 7 00 ff — 5i/„-18 574-31/3 ct. Witte pruimen . . . n ff 63/^-16 ff 61/3-14 „ 10-15 ff 61/3-I4 „ 51/3-91/3 673-9^/4 Abrikoospruimen . . n 19-22 20-27 , 11-111/3 17-22 Perzikpruimen . . . n ff 20-21 18 141/0 Dubbele witte pruimen n ff 12Vo-17 ff 111/3-20 „ 16-19 111/3-15 „ II1/3-I6 9-14 Washingtons.... j? ff laVa-lb 911/4-18 , — — 10-14 I21/0-I8 Belle de Louvain . . n ff 131/3-19 131/3-21 „ 17-28 I81/3-I8 „ ]2-16 li-181/o Div. stoofperen . . . u ff 3V3-7’/3 ff 4®/4-71/4 „ 6-71/, ff 41/4-61/3 „ 41/3-674 41/3-674” Div. handperen . . . » ff 61/3-91/3 ff 6-111/3 „ 00 1 CD 6-9 6I/2-91/3 Div. tafelperen. . . . n 14-18 19-28 „ — — 17-18 10-121/2 Clapp’s Favourite . . n — — — _ 18-28 Yellow Transparent . n — 20-21 „ — — 28 Glasappels » ff 8V„-14 ff 7-101/3 . 5-111/3 10 6I/3-II 974 Keizer Alexander . . }> ff lOl/o ff 91/3 6I/3-91/4 91/3 Div. zure appels . . n ff 41/4-13 ff 6I/3-I21/3 „ 5 /2-I21/3 5-81/3 „ 41/3-31/4 8-6i/„ Div. zoete appels . . j? ff 31/3-41/4 ff 31/3-4 „ 31/3-311/4 3-31/3 2-21/3 Groene komkommers. 100 — f 4.50- 5.50 f 5.25 f 4.50-5 00 Witte komkommers . 100 — „ 4.75- 7.50 „ 4.75-6.50 Bloemkool r> 100 — „ 7.50-14.50 — „ 7.50-16.00 Kropsla n 100 — „ 1.10- 1.80 — „ 1.10-1.40 Andijvie ..... n 100 — „ 1.80- 2.90 — — „ 1.40-2.80 Augurken •> 100 — 83-84 ct. _ — 80-88 ct. Abrikozen 100 f 2.80-3.10 f 2.20- 8.60 — f 2.60-3.10 f 1.60 Perziken n stuk 61/3 ct. ct. — — 71/3-121/4 ct. Meloenen — 30-55 „ — 30-60 Tomaten n pond 6I/0 6-8I/2 „ — — 51/4-63/4 51/3 Slaboonen n ff 5-6I/3 ff 4-6 — 31/3-51/4 „ 31/3-71/3 4 Snijboonen .... ff — 61/4-61/3 „ — 674-71/3 V –