Schoolmeesters. Wortelen. Bloemkool.

I. 11. 25 Juni f 1.80—f2.40 f3.10-f4.80 f 6.00—f 10.80 26 „ fl.BB-f2.30 f2.50—f4.00

27 „ f2.18—f2.45 f3.40—f5.10 f 10.90 f6.00—f6.60 29 „ f2.80—f2.40 f2.90—f4.30 f 8.40—f11.40 f8.20—f6.50 30 „ f2.20—f2.45 f3.80-f4.60 f 12.50 lJuli f2.15—f2.60 f 1.80—f4.00 f 6.90—f10.30 f4.10—f4.50

27 Juni f 2.40—f 2.85 f2.40-f2.55 f1.15—f1.75 f2.90—f3.40 29 jy f 2.85—f 2.90 f2.60-f2.75 f 1.20—f 1.60 f2.90—f3.30 30 « f2.55—f2.75 f2.40—f2.60 f 1.20-f1.90 f3.05-f3.40 1 Juli f 2.45 -f2.85 f2.40—f2.60 f 1.15 – f 1.75 f3.00—f4.00 per zak van 85 K.G.

Kaskomk. I f 2.00-f 3.00 f 2.40-f 3.60 f 3.00-f 4.10 Kaskomk. II f 0.60-f 1.50 f 0.60-f 1.70 f 0.80-f 1.80 Gele komk. I f 2.10-f 3.30 f 3.10-f 4.70 Gele komk. II f 1.50-f 2.60 Platgl.-komk. I f 2.30-f 3.60 f 2.20-f 3.80 f 3.00-f 4.70 Platgl.-komk.llf 1.10-f 1.70 f 1.00-f 1.90 f 1.40-f 2.70 Salade I f 0.50-f 1.00 f 0.30-f 0.50 f 0.30-f 0.40 Salade II f 0.20-f 0.30 Peen I f 3.10-f 4.40 f 2.30-f 4.70 f 3.60-f 4.60 Peen II f 1.80-f 2.90 f 1.60-f 2.00 f 2.50-f 3.10 Andijvie f 0.80-f 1.20 f 0.80-f 1.30 f 0.70-f 1.50 Khabarber f 1.10-f 2.60 f 1.60-f 2.20 Spinazie f 0.08-f 0.20 f 0.09-f 0.22 Postelein f 0.07-f 0.12 f 0.05-f 0.10 f 0.21-f 0.25 Prln.sesseb. f 1.60-f 1.80 f 1.15-f 1.95 f 1.15-f 1.40 Groote boenen f 0.17-f 0.34 f 0.15-f 0.29 f 0.18-f 0.20 Erwten f 0.80-f 0.95 f 0.55-f 0.65 f 0.75-f 0.80 Peulen f 0.60-f 0.85 f 0.50-f 0.75 f 0.60-f 0.75 Tomaten I fIB.OO-f 21.60 f17.00-f 19.40 f16.00-f 19.70 Tomaten (kl.) f15.00-f17.70 f 12.00-f 16.60 f 10.00-f 14.00 Tomaten ( „ ) f 6.70-f 13.00 f 4.00-f 8.00 f 7.60-f 9.00 Perziken I f 11.00-116.90 f 9.00-f 15.00 f 8.80-f 13.00 Perziken II f 3.00-f 8.70 f 2.10-f 7.00 f 3.00-f 7.00 Salade (stoof) f 0.04-f 0.16 – f 0.05-f 0.17 Aanv.; Komk. 114.480 st. 247.500 st. 144.630 st. Bloemk. 69.200 st. 112.000 st. 59.240 st. Peen 2.500 b. 6.590 b. 3.600 b. Tomaten 7.200 p. 9.500 P -7.38C ' P V. Z. d. B.

In het geheel werden aangevoerd; 2250 bos rhabarber, 26.906 zak aardappelen, 294.000 bos wortelen en 4180 stuks bloemkool.

Van het station Broek op Langendijk werden van 24 Juni tot 1 Juli 82 wagons groenten verzonden. Z.

') Hoewel op tijd verzonden, werd het vorige verslag te laat bezorgd om nog te kunnen worden opgenomen.

Vereeniging „De Tuinbouw” te Grootebroek.

Gedurende vijf marktdagen (Maandag wei'd geen veiling gehouden) werden 79.516 halve H.L. aardappelen aangeveerd en nog steeds werden hooge prijzen, varieerend van f 2.30 -f 3.15 per zak, voor de Muizen bedongen. Blanke ronde werden met f 2.50—f 3.10 en Blauwe aardappelen met f 2.90 per zak betaald.

Bloemkool varieerde sterk in prijs, n.l. fijne van f 4.50—f 18.50 en grove van f 7.50—f 12.00 per 100 stuks. Zaterdagmorgen, 27 Juni, werd de eerste roode kool, n.l. 15 stuks, aangeboden en op f 8.75 per 100 gemijnd. Hedenmorgen kwamen reeds 225 stuks ter markt, waarvoor f 12.25 a f 18.25 per 100 werd bedongen.

Met meirapen loopt het op ’t eind. Voor 27.400 stuks werd f 4.50 a f 4.75 per 1000 gemaakt. 24-30 Juni 1914. K.

Loosduinen.

Berkel en Rodenrijs.

Delftsche Groentenveiling.

28 Juni. 24 Juni. 25 Juni. Kaskom k. f 3.90-f 4.00 Eng. komk. I f 8.10-f 5.80 f 3.60-f 5.10 f 3.60-f 4.80 Eng. komk. II f 1.70-f 3.30 f 1.70-f 2.80 f 1.60-f 2..50 Bloemkool I f 2.20-f 5.10 f 2.20-f 5.90 f 2.60-f 5.10 Bloemkool II f 0.40-f 1.70 f 0.80-f 2.10 f 1.10-f 2.30 Peen I f 4.00-f 5.20 f 4.80 f 5.00-f 5.60 Peen II f 1.40-f 2.80 f 3.00 f 3.40 Gr. b.p. 100 K.G. f 5.80 f 6.80 f 4.50 Tomaten I f 16.90 Tomaten II – f 14.40 – Aan voer: 245.965 Komk. 1117.526 Komk. I 192.654 Komk.l 77.392 „ II 40.602 „ II 66.247 „ II 26 Juni. 27 Juni. 29 Juni. Kaskom k. f 8.20-f 3.50 f 3.00-f 3.30 Eng. komk. I f 2.10-f 4.70 f 2.80-f 5.00 f 3.10-f 6.70 Eng. komk. II f 1.10-f 2.80 f 1.10-f 2.30 f 1.40-f 4.50 Bloemkool I f 2.70-f 5.00 f 2.70-f 6.50 f 2.60-f 7.20 Bloemkool II f 1.10-f 2.40 f 0.80-f 2.20 f 0.70-f 3.70 Gr. boon. p. ben f 0.40-f 0.50 f 0.45 f 0.45 Gr.b.p.lOOK.G.f 4.50-f 4.70 f 4.10-f 4.50 Peen f 4.00 Snijb. p. 1000 f 2.40-f 3.00 Tomaten I _ f 16.60 Tomaten II – f 15.20 – Aanvoer: 48.105 Komk.l 183.398 Komk.l 94.247 Komk.l 18.677 „ II 74.052 , . II 30.297 „II J. V. D. L.

24 Juni. 25 Juni. 26 Juni. Bloemkool I f 4.00-f 7.10 f 5.00-f 7.90 f 5.50-f 8.50 Bloemkool II f 1.20-f 3.60 f 1.00-f 3.50 f 1.20-f 3.60 Kaskomk. I f 4.00-f 6.00 f 3.30-f 4.40 f 2.00-f 2.60 Kaskomk. II f 0.90-f 2.00 f 0.60-f 2.90 f 0.80-f 1.10 Gele komk. I f 3.10-f 4.50 f 2.10-f 2.80 Gele komk. II f 2.00-1 2.60 f 0.80-f 1.10 Platgl.-komk. I f 3.20-f 5.40 f 2.20-f 3.70 f 2.00- f 3.60 Platgl.-komk.llf 1.20-f 2.80 f 1.20-f 2.00 f 1.10-f 1.80 Salade I f 0.50-f 0.80 f 1.00-f 1.20 f 0.20-f 0.30 Salade II f 0.30-f 0.40 f 0.30-f 0.50 – Peen I f 5.00-f 6.80 f 4.00-f 6.50 f 3.50-f 5.10 Peen II f 3.50-f 4.70 f 2.60-f 3.80 f 2.20-f 3.00 Andijvie f 1.30-f 2.10 f 0.70-f 1.50 f 0.60-f 1.20 Rhabarber f 2.30-f 3.50 f 1.70-f 2.20 f 2.30-f 2.80 Spinazie f 0.23-f 0.31 f 0.14-f 0.27 f 0.10-f 0.22 Postelein f 0.13-f 0.36 f 0.15-f 0.27 f 0.08-f 0.19 Prinsesseb. f 2.70-f 3.20 f 1.45-f 1.50 f 1.60-f 2.90 Groote boenen f 0.29-f 0.39 f 0.25-f 0.35 f 0.19-f 0.28 Erwten f 0.60-f 0.85 f 0.70-f 0.85 f 0.60-f 0.85 Peulen f 0.30-f 0.65 f 0.40-f 0.65 f 0.60-f 0.80 Tomaten I f17.30-f 19.10 f17.00-f 19.80 f 16.50-f 18.80 Tomaten (kl.) f 13.00-f 1 .7.00 fll.OO-f 16.00 fll.OO-f 13.00 Tomaten ( „ ) f 6.00-f 11.00 f 5.00-f 6.90 Perziken I f 8.00-f 13.00 f 7.80-f 10.00 f 7.00-f 12.00 Perziken II f 3.50-f 7.00 f 2.80-f 6.20 f 3.00-f 6.60 Salade (stoof) – • f 0.03-f 0.15 – Aanv.: Komk. + 305.000 st. 246.000 st. 95.000 st. Bloemk. 107.500 st. 59.100 st. 74.500 st. Peen 8.15 C 1 b. 7.650 b. 11.000 b. Tomaten 6.100 ' P -6.000 P -4.450 p. 27 Juni. 29 Juni. 30 Juni. Bloemkool I f 4.20-f 7.70 f 5.70-f 8.90 f 5.40-f 11.60 Bloemkool II f 0.80-f 3.50 f 1.20-f 4.20 f 1.70-f 4.00

24 Juni. 25 Juni. 26 Juni. Bloemkool I f 4.50-f 7.00 f 5.00-f 8.70 f 4.60-f 6.10 Bloemkool II f 2.50-f 4.00 f 2.50-f 4.50 f 2.00-f 4.00 Eng. Komk. I f 3.40-f 4.10 f 2.80-f 3.90 f 2.40-f 3.60 Eng. Komk. II f 1.30-f 2.00 f 1.60-f 2.10 f 1.60-f 2.10 Sla f 0.50-f 1.10 Peen f 3.70-f 6.50 f 4.40-f 7.10 f 4.20-f 4.90 Andyvie . . . f 1.50-f 1.60 f 1.60-f 1.80 f 1.50-f 1.70 Tomaten. . . f 0.28-f 0.30 f 0.28-f 0.30 Groote boenen – f 2.00-f 2.10 f 1.80-f 2.25 27 Juni. 29 Juni. 30 Juni. Bloemkool I f 5.00-f 6.80 f 4.90-f 8.80 f 6.60-f 7.90 Bloemkool II f 2.00-f 4.00 f 2.20-f 4.00 f 2.50-f 4.50 Eng. Komk. I f 2.70-f 4.00 f 3.40-f 4.60 f 3.10-f 4.40