31

Friezen die ze weet te mengen

Naar ’t recept *), schenkt blij van zin

Dikwijls in;

En inogt menig toast verlengen

Het bestaan van uwen kring.

Vriendsehap moge u blijdsehap geven

Om te juiehen met elkaar ;

Lang zal Frisia nog leven

En de leden altegaar.

Wat de tijd moog’ ondermijnen.

Wat uit Utrecht moog’ verdwijnen,

Uw verbond moge innig zijn

Even innig als rozijnen

In den franschen brandewijn.

KOMA.

*) Om allen in de gelegenheid te stellen dezen edelen drank te gebruiken, zoo gaat het recept hiernevens.

5 ffi blaauwe rozijnen, goed uitgezócht en van stoelen gezuiverd , 4 flesschen brandewijn; op iedere flesch 'ti‘ witte kaudijgruis. Voor een stuiver pijpkaneel en een 20tal kruidnagels.

Wijze van bereiding.

Men gebruike een Keulsche pot, doe van de rozijnen eene laag in deze, over die laag giet men zooveel brandewijn dat de rozijnen er juist onder staan, vervolgens strooit men daarover eenig kaneel, een paar kruidnagels en een gedeelte opgelost kandijgruis, enz.

Men doet het best op deze wijze 5 of 6 lagen te maken.

Eindelijk late men eenige ruimte in de pot, doe er eene blaas over en laat deze gedurende 14 dagen zooveel mogelijk op een weinig vuur trekken.