Heulen en zijn orde-broeder Peter van Wissen. Zij bakenden bet terrein voor bunnen arbeid af in dier voege, dat deze, op Solenspijker, bet buiten van jonker Sweersen gehuisvest, voor de noordelijke streken, Eaalte en ter Heyne de zorge zou dragen, geene op Hoenlo geherbergd, de bediening zou hebben van Wijbe en Olst met hetgeen in het Zuiden lag. Doch reeds in het volgend jaar werd pr. van Heulen door zijne oversten teruggeroepen en eindigde zijn leven te Oudenaerden, waar hij op 24 Septemb. 1679 kwam te sterven.

Tot zijn opvolger werd gezonden Petrus duJumont, op den laatsten August. 1643 te Antwerpen geboren, den 26 Septemb. 1660 als lid der orde aangenomen en twaalf jaren later tot priester gewijd. In 1675 te Wijbe aangeland, zag hij weldra een dubbelen last op zijne schouders neerkomen. Zijn ordebroeder pr. van Wissen, die voor de Katholieken van Eaalte en ter Heyne de zorg had te dragen, werd door de mannen der roede gegrepen, naar het huis te Werkeren gesleept en daar zesdehalve week achter de grendels gehouden. Nu viel op pr. du Jumont mede de zorg voor de kudde zijns broeders en daarenboven de moeilijke taak, om de deuren van den kerker voor dezen te openen. Zware gouden sleutels konden alleen hierin slagen; hoe zou een arme patershand die smeden? Doch de liefde schept moed en geeft kracht; ook hier mocht het werk der liefde weldra slagen. Als de hand van den drost eene waarde van meer dan 700 gl. in ontvangst heeft

‘) Kon iemand deze waarde op onze hedendaagsclie geldmark brengen, dan beliep de prijs gewis in de duizenden. Edelmoedige drost, uw naam heeft recht, dat bij voor het nageslacht bekend hlijve. Het brenge hulde aan Hendrik Bentinck totWerkeren, op 20 Februari 1675 tot drost van Zalland aangesteld.