11

H E?T SPORTBLAD.

zakte en zelfs de anders zoo vlugge, werkzame rechtsback zagen we weinig praesteeren. Langzamerhand wordt P.V.C.'s doelpuntental dan ook vermeerderd tot, het ten slotte op zeven komt. Vooral de H.B.S.-keeper zagen we zonderlinge dingen doen; was ook hij wellicht al te zeer ontstemd? De seriewedstrijden van M.V.V. met Kerstmis hadden Zondag navolging gevonden te Sittard. Niet dat ik deze navolging, met de autentieke dito's vergeleken wil, daarvoor bestond er een te groot verschil in spelkwaliteit, waarom ik dan ook hierbij verklaar alleen de M.V.V.-wedstrijden te memoreeren,vanwege het voorbeeld dat ze hebben gegeven. Olympia heeft met de organisatie dezer „Eerste Sittardsche Seriewedstrijden" geen slecht werk verricht, want hoewel ze van te voren wist, dat geen geldelijk voordeel te behalen was, pakte ze de zaak met de noodige ernst aan, en maakte ze op zeer ruime schaal reclame, welke, naar we hopen, ook in de toekomst haar ten goede zal komen, daar het bezoek — alhoewel Olympia zeer tevreden was — o.i. toch wel beter had kunnen zpn. Waar je in Holland het weer uiterst geschikt zoudt vinden, vond men het te Sittard te koud. Voetbal, door een Juni zonnetje beschenen, geeft niet veel te genieten. Olympia opende de wedstrijden door tegen Concordia II uit Maastricht uit te komen. Spoedig na den aanvang valt Olympia een corner ten deel, die goed genomen door Conc. wordt weggewerkt, waarvan op hun beurt de roodzwarten een hoekschop nemen, die het O.-doel benauwde oogenblikken doet beleven, tot het leder aan de verkeerde zijde langs den paal gaat. Bij een hierop volgenden ingooi, profiteert Concordia van het ver werpen van haar rechtsbuiten, die den bal, met de juistheid van een goed geplaatste corner voor het doel werpt, waar de voorhoede geen moeite heeft en doelpunt. Daar Olympia's rechts uiterst steeds zelf wil doelpunten, nemen ettelijke van zijn verdienstelijke rushes een einde tusschen het publiek. Concordia beseffend dat een voorsprong van een punt niet voldoende is pakt dan flink aan en weet met een flink schot den keeper te verschalken. Z*er juist beweerde de grensrechter dat dit punt buitenspel was, doch hü appelleerde niet. Negeerde de scheidsrechter de linie-man te veel1? Dit neemt toch niet weg, dat bij een geziene overtreding de grensrechter blijk van zijn aanwezigheid moet geven, bij is immérs niet alleen aangesteld om te zien of de bal al dan niet uit is. Olympia schijnt een weinig ontmoedigd en Concordia, hiervan gebruik makend plaatst No. 3 buiten het bereik van den zwarten doelman. Gevaarlijk komt Olympia dan opzetten en na 2 minuten maken ze een tegenpunt, waarna de rust vrij spoedig intreedt. Opmerkelijk is dat de corners, niettegenstaande den sterken wind zoo goed genomen worden. Als kort na den wederaanvang uit een opeenhooping van spelers voor het Sittardtche doel een roodzwarte zijn hoofd onder den bal plaatst, en een doelpunt zeker scijnt, slaat plotseling de O.-keeper den bal als het ware van het hoofd van zijn tegenstander, wat hem een welverdiend applaus bezorgt. Olympia hierdoor aangemoedigd valt verwoed aan, doch

verder dan Concordia's achterspelers brengen ze het niet, kort voor het einde zendt de Maastrichtsche linksbinnen den bal voor de éde maal door het doel. waardoor Conc. II met 4—i wint en tevens kampioen wordt der 3de af deeling met 6 punten boven No. 2, terwijl haar het geheel seizoen slechts twee puntjes ontgaan zijn en ze 40 doelpunten bijeen heeft tegen hare tegenstanders 9- De tweede wedstrijd bracht Beek tegenover R.V.V., welke er vrij spoedig in slaagt het eerste doelpunt langs den geelzwarten keeper te zenden. Ofschoon afwisselend beide doelen belaagd wordt blijft de stand 1—0 tot rust terwijl de rood-witgehemden gedurende deze speelhelft in de meerderheid warer».

Na de rust het zelfde spel, met die verandericg, dat de schaal iets meer naar Baek overhelt en hun rechtsbinnen met een hard schot de partijen op gelijken voet brengt. Al te individueel spel der Beeker voorhoede belet haar de leiding te nemen; prachtkansen worden niet benut, en met 1—1 breekt het einde aan. In de eerste verlenging maakt R.V.V. het winnende punt en 't keeren brengt geen verandering in den stand, hoewel we telkens de rood-witten hunne leiding dachten te zien vergrooten.

De eindstrijd.

De eindstrijd zag Conc. II tegenover R.V.V. in 't veld. Onmiddellijk valt R.V.V. verwoed aan doch de Concordia-backs en eenigeoff side gevallen brachten hen keer op keer tot staan. Vooral hun rechtervleugel is gevaarlijk, terwijl de ge. heele voorhoede goed samenspelend aanval op aanval onderneemt. Een lang bezoek aan het rood-witte doel loopt op niets uit en met 0—0 ,eindigdde eerste speelhelft. Concordia is thans in de meerderheid, doch tot doelpunten fccbijnen ze niet te kunnen komen. Aan beido kanten wordt forsch gespeeld, waarschijnlijk doordat de R.V.V.'ers over 't algemeen zwaarder waren dan de roodzwarten en een goed backstel den R.V-v--keepër geducht terzijde staat. Kort voor tijd brengt Conc. even een zesde speler in de voorhoede en onmiddellijk volgt het verlangde punt, waarna 4 halfs voor de rest — nog 6 minuten — zorgden. Wegens gebrek aan tijd werden de medailles aan het station uitgereikt, gevolgd door rnecige cheer voor Olympia, den N.V.B., den L.V.B. en zijn voorzi'.ter, waaraan de vertrekkende trein pas een einde maakte.