HET SPORTBLAD.

2B

oa 'n half uur bracht Pentland den stand op 2—0. Even voor de pauze maakte Cambell uit een hoekschop een tegenpunt. Zoo werd van doel gewisseld. In de 2e helft verplaatste het spel zich met groote snelheid met Middlesbrough iets in de meerderheid, wat ze door een 8e doelpunt bewezen. Hiermede was de strijd vrijwel beslist en een 4e punt maakte kort Voor het einde de nederlaag der County slechts grooter, zoodat Middlesbrough met 4—1 Won.

De wedstrijd tusschen de beide Sheffield teams trok 25000 toeschouwers. De United viel het meeste aan, maar voor doel was hun Bpel zwakjes en verschillende goede kansen Werden gemist.

Hierna ging de Wednesday aan het aanvallen en met meer succes, want nog voor de pauze wist Chapman kort achtereen 2 maal te doelpunten.

In de 2e helft was het spel minder zachtzinnig, maar hoe hard er ook werd gewerkt, doelpunten bleven verder uit en de Wedaesday

Won met a—U.

Uit België. De wedstrijden van den jongsten Zondag bewezen alweder hoe weinig krachtsverschil er ttteschen de verschillende elftallen dit jaar bestaat. De Racing Club van Brussel onderVond hiervan de gevolgen want na tot dusverre ongeslagen geweest te zijn vond zij eindelgk haar meerdere in de CS. Brugeois, die kwam, zag en overwon. ]Met de rust was de stand 1—1, daar nadat Brugge de leiding genomen, Nash voor zijn club gelijk maakte. Kort na de rust uit oen corner herneemt Brugge de leiding en vergroot die nog na ten doorbraak van Reuse zoodat het einde kwam met 3—1 in het voordeel der C.S.B. De Bruggenaren Wonnen door hun doortastend longpassing spel Waartegen het wetenschappelijke spel der Racingers niet opgewassen was. Een nieuwtje Voor België was dat gedurende den wedstrijd de half time resultaten van alle eerste klasse Wedstrijden in België bekend gemaakt was. Op het terrein der Union aan De Spijtige Duivel te Uccle werd een spannende strijd geleverd tusschen de thuisclub en de Luiksche Standard. Luik maakte door een ontfinapping van Jacquemin de eerBte goal na 15 minuten spelen.

De Union laat zich niet ontmoedigen en doet aanval op aanval, meest geleid door den

Veteraan Gr. v. d. Stappen. JNa een goed na» uur spelen gelukt het deze voor zijn club gelijk te maken en vijf minuten later de leiding te lemen door denzelfdén speler. Nauwelijks is de bal weer uitgetrapt of v. d. Stappen stelt ïhiry in de gelegenheid den stand op 3—1 te brengen en komt kort hierop de pauze.

Na de rust maakt Hanse de 4e goal voor de tJnion, waarna door een misverstand een der Union-spelers den bal in zijn eigen net trapt.

Met den stand 4—2 in hun nadeel denken de Luikenaren nog aan ophalen, maar de Union heeft haar vorm gevonden, maakt 5 miuuten voor het einde nog een vijfde doelpunt, aldus Welverdiend met 5—2 winnende.

De wedstrijd Daring—Excelsior was reeds in

de eerste tien minuten, toen de eersten met 2—0 de leiding hadden beslist. Tien minuten na de rust redt Excelsior de eer en wat zij ook doen om gelijk te maken gelukt dit hun niet, zoodat ze met 2—1 de nederlaag lijden.

Op het Beerschot-terrein te Antwerpen ontmoetten de paars-witten hun BruFselsche vrienden, de Léopold C. van Brussel. De laatsten die in hun eerste drie wedstrijden een erbarmelijk figuur maakten, herstelden zich in de vierde ontmoeting door in Kortrrjk de S.C. met 2—1 te verslaan. Vervolgens verloren zij onverdiend en op het kantje af met 4—3 van de Antwerp F.C, zoodat er door Beerschot voor de overwinning gewerkt zou moeten worden. De partij leverde prachtig spel van beide zijden op dat zich vooral door groote eerlijkheid kenmerkte. De Léopold neemt de leiding uit een penalty voor hands, waarop kort daarna de Antwerpenaren gelijk maken. De Beerschot hoewel min of meer in de meerderheid zijnde kan het niet tot het winnende punt brengen eu eindigt deze fraaie wedstrijd in een 1—1 gelijk spel, waardoor de Brusselaren een kostbaar punt in de wacht slepen en de Beerschot met drio punten achter op de leiders de vierde plaats op de ranglijst inneemt. De Antwerp F.C kon het in Kortrijk niet verder brengen dan tot een doelpuntloos gelijk spei en schenen deze Antwerpenaren hun vorm eenigszins kwijt te zijn.

Ia Brugge ontmoette de F.C. de Mechelsche Racing en had in de eerste helft de eeuwige would be kampioen reeds met 5—0 de leiding. De Mechelaren die te laat inzagen dat het zoo niet ging, weerden zich in de tweede % uur

dapper en konden de Bruggelingen het toen

niet verder dan tot b—l nrengen, een pracuu

resultaat, als men weet dat rwugge zonu T\a. Vaan an Ha Ia Fnntaine soeelde.

In de promotie-afdeeling handhaafde Verviers

haar goede plaats door m Antwerpen de Alliance met 4—0 te kloppen, terwijl F.C. Liègeois goed werk deed door in Leuven de Stade Louvaniste met 2—1 te verslaan. Uccle trok naar Gent en versloeg de Racing Club met 2—1 terwijl de andere Gentsche Club in Doornik de Union Sportive Tournaisienne met 4—1 in het zand deed bijten. F.C Malines kon het in Tilleur niet verder dan 1—I brengen, terwijl de A.S.A.B. in eigen hol door het zwakke Theux met 4—1 het onderspit dolf.

In de Reserve klasse deed Beerschot en Léopold gelijk hun eerste elftal door een draw

2— 2 te maken, waardoor deze beide zeer bevriende clubs al zeer vriendschappelijk de punten deelden. Excelsior kon het tegen Daring slechts tot een 3—1 nederlaag brengen, terwijl de Mechelsche Racing reserves wraak voor hun eerste elftal namen door F.C Brugeois met

3— 2 te verslaan en nu tevens ongeslagen aan het hoofd van dit kampioenschap gaan. C-S. Brugeois versloeg Racing van Brussel met de zelfde cijfers als hun eerste elftal terwijl Standard in Luik door de Union met 2—0 geklopt werd.

Het Belgisch National Elftal dat op 1 Nov. (Allerheiligen) te Brussel een proefwedstrijd speelt tegen een vertegenwoordigend Londensch team is als volgt samengesteld : .

Leroy, doel (U.S.G.), Verbeek (F.C.B.) en Andrieu (R.C.B.) backs, Leclercq (U.S.G.),