HET iPOBTBLAD,

23

duchtig aanvallen, terwijl de aanval van de BUckburn Bovers weinig indruk op de Sunderland verdediging kon maken. Ia de tweede helft slaagden de Rovers er in om den achterstand te verkleinen ei in het laatste gedeelte van den wedstrgd werkte de Rovers zoo goed dat het slechts weinig scheelden of ze hadden nog geluk gemaakt.

In het begin van het seizoen waren de supporters van Manchester Urited nog al pessimistisch en de politiek van de directors om twee van de beste halfs te laten gaan, werd algemeen afgekeurd. Het elftal gaf echter al spoedig reden tot juichen en zoo werd Zaterdag de 9a overwinning in 10 wedstrijden behaald, waardoor de United thans zelfs boven de Blackburn Rovers is gekomen. In de wedstrgd tegen Liverpool speelde de United zonder Turnbull en Duckworth, maar desondanks hadden ze binnen 5 minuten de leiding. Hiermede eindigde «enter voorloopig het succes der United want Liverpool bood zoo'n krachtigen tegenstard dat bet 5 minuten voor het einde nog 1—0 s'ond. Io die laatste minuten wisten evenwel West en Wall nog voor de thuisclub te scoren zoodat het een 3—0 overwinning werd.

Chelsea giog op den goeien west door en klopte Middlesbrough met 3—2. Er schijnt wat meer geestdrift in het Chelsea elftal gekomen te zijn want terwijl men vroeger bij een achterstand al gauw den moed liet zakken bleef men thans uitstekend volhouden hoepel Middlesborough tot tweemaal toe de leiding nam. Middleabrough doelpuntte na 17 minuten door Carr en eerst even voor da pauze maakte Chelsea gelijk. In de tweede helft nam Middlesbourg door Elliof de. leiding, maar reeds twee mituten l»»er werd uit een hoekschop gelijk gemaakt. Zaven minuten voor het einde ging Bridgeman er van door en met een hoog echot bezorgde hij Chelsea de overwinning.

Do bekende Deensche amateur Middleboe was een belangstellend toeschouwer en zal, zoodra de noodige formaliteiten vervuld zijn, voor Chelsea spelen, hetzij als back, hetzij als half-back.

Ook Tottenham Hotspur wist beide punten te behalen door Preston North End te slaan. Wel staat Preston N. E. op de laatste plaats maar op eigen terrein klopte ze verleden week Burnley en daar Tottenham zoowel Minter als Cantrell miste is de 2—1 overwinning zeer verdienstelijk. Het spel was verbazend snel met de thuisclub iets in de meerderheid. King verdedigde echter het doel der Spurs uitstekend en aan hem hebben de bezoekers vrijwel de overwinning te danken. Bovendien was Walden in schitterenden vorm en uit een van zijn voorzetten nam Tottenham de leiding. Even voor de pauze maakte Preston gelijk, 'n Kwartier na de hervatting maakte Bliss het winnende punt voor de Spurs, want hoewel de thuisclub geducht aanviel, kwam er in den stand geen verandering meer.

Oldham Athletic was tot nu toe op eigen terrein ongeslagen en men vertrouwde, dat zij het ook tegen Aston Villa wel klaar zou spelen. In de eerste helft werden door beide partijen vrij gemakkelgke vkansen gemist. Dadelijk na de hervatting nam Stephenson voor de Villa de leiding en die wisten de bezoekers tot het

einde te behouden.

Ook de overwinning Van Derby County te Sheffield over de Wednesday is een verrassing. Derby County toch had sedert den laatsten Zaterdag in September geen enkele overwinning behaald. De County had echter een nieuwen speler, nl. Moore, die ze voor £ 1500 van Glossop hadden overgenomen en daardoor was de voorhoede heel wat verbeterd. Derby County nam dadelgk door Moore de leiding en na verschillende krachtige aanvallen van de Wednesday afgeslagen te hebben scoorden de bezoekers in de tweede helft nog tweemaal door Leonard en Barnes. Tegen het einde maakte de Wednesday uit een strafschop een tegenpunt, aldus met 3—1 verliezend.

Ook het andere Sheffield elftal werd geslagen en wel met 3—1 door de Bolton Wanderers. De Wanderers hadden reeds dadelijk na den aftrap door Lillycrop de leiding en binnen 20 minuten stond het reeds 3-—-0. Hierna deden de Wanderers kalmpjes aan en kort voor het einde maakten de bezoekers door Revill een tegenpunt.

Burnley slaagde erin met 1—0 van Newcastle United te winneD, welk punt na een half uur door Lindley werd gemaakt. Newcastle had den pas van Chelsea overgenomen voorwaarts Douglas io bet elftal, maar toch was de voorhoede het zwakke deel. Slechts het goede doelverdedigen van L twrc nce behoedde Newcaste voor een veel grootere nederlaag.

E verton kroop tegen B/adford City door het oog van een naald en de Tcff es mogen met hun gelijk spel wel tevreden zijn. Zij speelden veel beter voetbal dan Bradford, maar de doelverdediger van de bezoekers hield er vrijwel alles uit en ten slotte scoorde Bootman voor de bezoekers. Everton werkte daarna geducht om gelijk te komen, maar de doelverdediger bleef het struikelblok en eerst even voor het einde maakte de thuisclub gelijk.

Zonder haar doelverdediger Smith zou Manchester City tegen West Bromwicb Albion een flinke nederlaag geleden hebben. Thans eindigde de wedstrijd in een 0—0 waarin op het eind slechts het goede spel van Pennington en Pëarson de bezoekers belette om te winnen.