Noithampton—Bristol Rovers 2—0 6.000

Portsmouth—Exeter City 2—2 12 000

Crystal Palace-Reading 5—1 12.000

Voetbal in België.

De brievenbesteller heeft vast en zeker mijn vorig schrijven in zijn leeren zak vergeten, of wel is het evenals het fameuze paarlensnoer „zoek" geraakt. De geachte lezers zouden anders vernomen hebben dat de leiders der competitié tegen Union verloren hadden, en hun 4 puntjes voorsprong tot 2 verminderd was.

Den 16s November zag Daring zich weer op 't randje van de put, ditmaal was het de kloeke F. C Brugge die de Brusselaars een punt ontnam. Wel nam Daring de leiding, door Bessems, maar in de 2e helft wist Gh. Cambier na een corner zijn krullebol onder den bal te steken en deze (de bal, niet de krullebol) zat. -

Daring leidt nog in de lste klasse, maar met slechts 1 punt voor Union, Gercle Brugge en Verviers, die elkaar de 2e plaats betwisten.

De Union, welke Hanse verving, wist te Gent het eenige doelpunt van den wedstrijd te maken, 't Was Musch die met een ver, zwak en houdbaar schot aan zijn club de overwinning bracht. De Gentsche Racing verdedigde zich prachtig en Schietse, de spil, was de ster van 't elftal en de beste speler op 't veld.

De Brugsche Gercle beleefde te Antwerpen benauwde oogenblikken maar ten slotte werd toch met 3—2 gewonnen en blijft de kans op den titel nog goed. In de le helft had de A.F.C. gedurig de bovenhand, maar O. Baes was niet te passeeren. In de le helft trok de Gercle aan 't langste eind, 't werd 1—0, 1—1,2—1, 3—1 voor de Bruggeling tot Antwerp in de laatste minuut uit een corner de scoor op 3—2 bracht, maar de punten verloor en een der zwakke broers de competitie blijft.

't Was te Antwerpen maar heel treurig Zondagavond, want ook uit Verviers kwam het droevig nieuws dat Beerschot er met 3—1 bezweken was. 't Lag niet aan keeper B mcquey; die speelde prachtig ! Maar de paarswitte voorhoede kwam niet op dreef, was niet opgewassen tegen de stevige Walen. Met de rust was 't reeds 1—0 voor Verviers ; 't werd achtereenvolgens 2—0, 3—0, totdat eindelijk Beerschot door invaller Gillis de eer redde. Ten slotte wist Boucquey nog een strafschop-kei uit zijn doel te houden en won Verviers met 3—1.

Te Brussel echoot de Racing weers eens wakker. Met den oud-doelman Mayré als midvoor (die heeft het bij de Grenadiers geleerd) werd de Luiksche Standard met een half dozijntje naar Luik teruggestuurd. Maurice Bunyan heeft zgn schot teruggevonden en schoot 4 maal het Waalsche net aan flarden. Keeper Brichant kreeg geen enkel balletje te visschen, daarvoor zorgden Hubin, De Goster, Wright en consorten.

Op 't Leopold veld waren de zwakkere broers aan den arbeid.

Waar men eene overwinning der Brusselaars of ten hoogste een gelijk spel voor de Gantoise

voorspelde, wisten deze met 2—1 te "winnen. Tot een paar minuten voor 't einde was 't nog 1—1 (v. Driessche doelpuntte voor Gent in de le helft en Bruneel voor Leopold in de 2e helft) maar dan forceerde Gent een corner, waaruit Thierpont met een fraai kopballetje de winninggoal fokte.

Voor Standard en Leopold begint men te vreezen, vooruit komen ze maar niet.

ZWEMMEN

Nederlandsche Zwembond.

Secretariaat Spaarne 8, Haarlem.

Het bericht van den Ned. Zwembond in het vorig nummer moet nog worden aangevuld met:

.Kampioenschap Zwemmen, afstand 1600 M,, winner de heer J. v. d. Grient Jr.. lid der Zwemvereeniging het Y, te Amsterdam, in 27 m. 42 sec."