kans tot scoren met alleen den keeper voor zich doch schiet naast. Na de hervatt.ng is het alleen R.A.P.'s linkervleugel die goed werk levert, en de geheele achterhoede ; de Conc. backs en keeper krijgen het ^n ook met lastig, alleen de voorhoede blijft aan bet woord, doch 5 niet in orde, behalve Rees Sr., die steeds zeer verdienstelijk opbrengt en voorzet. Door goed inloopen van Rees Jr komt no 3 van zijn voet, de Man voegt no. 4 er bij Rees Jr. no 5 en Thomee met een schuin schot no. o.

Spoedig daarop is net emue u»»i w overwinning der zwart-witten, wat zeker ge-

flaR!ï P.1S'had beslist dienen tegen te scoren, wat ze door hun onvermoeid werken en hun fair spel beslist verdiend hadden. Voor scheidsrechter Wijnmalen niets dan lof. RA.r.8 achterhoede, zooals gezegd, uitstekend. Van de i ii j~ on v Helden.

voornoeae aiieen ue -~ , j- xran

Bii Conc. de voorhoede met als anders. Van de verdediging verdienen Muller en Steinmetz een pluimpje. . ■, ■>

Na afloop werd onzen international een krans overhandigd door den heer Welsink met gemoedelijke, hartelijk gemeende woorden, als bewijs van sympathie van heel Concordia voor Jantje en tevens een hulde dat ha Concordia s naam in België door zijn schitterend spel zoo noog heeft gehouden. Na.ee, hartelijke „tbree ch^ers" werd hij dan op de schouders m het kleedlokaal gebracht, waarin allen zich in een plezierige stemming verheugden

Be Quick—L.V.V. 5-3. Als scheidsrechter Krings om kwart na twee beginnen blaast, stellen beide elf talen zich op. Be Quick volledig, L.V.V. met 5 invallers De ferste «ogenblikken na den aftrap wegenbe.de partijen tegen elkander op. Eerst <»M de L.V.V.-voorhoede een paar aanvallen op de uo . . . tT..;^;„^Q RniinB bezweert

rood-eele veste, m»« u.u«.i"©» ~-—- aïe gevaar, terwijl Bleeker achter hem goed werk verricht, hoewel de palen en bovenlat hem zoo nu en dan wel eens ter hulpe komen.

Aan den anderen kant bezoeken de roodgelen ook meermalen het L.V.V.-doel. Bij een dezer bezoeken wordt de bal corner gewerkt Deze mooi door Schildhuis genomen, wordt door N Vonck onhoudbaar in eigen doel geplaatst. (l"_0ï Van den aftrap neemt de L.V.V.-voorhoede den bal mee en mooi samenspelend gaat het op Be Quick's doel af. Vooral de snelle rechtervleugel onderneemt aanval op aanval, maar Bruins staat pal; bijna mets ontsnapt hem. Ondertusschen zit de Be-Quick voorhoede ook niet stil, maar onderneemt eenige aanvallen op het rood-witte doel. Bij een dezer uitvallen zal Kamerling wegwerken, maar trapt met effect na-- eigen doel, van Messel zal nog stoppen, en LVV. maakt de tweede goal bij zich zelt. (2 -0) De stand blijft onveranderd tot rust. Na de rust is L.V.V. de meerdere, maar moet toch toezien, dat Be Quick nog 2 maal scoort, eens uit een penalty en eens door een mooi schot van Goddard. Nu is het blijkbaar genoeg LVV. is niet meer te houden en spoedig maakf v. 'd. Werff de eersteling voor zijn vereeniging. De Be Quick voorhoede onderneemt

HET SPORT BLAD.

13

nu een snellen aanval en Koning muktmel een hard schot langs den uitloopenden keeper Ouick's vijfde en laatste punt. Hu krijgt L V V. weer "de overhand, ze weten dit dan ook uit te drukken door nog 2 goaltjes e balen. Alzoo eindigde deze geanimeerde wedstrijd met een 5-3 overwinning voor Be Quick, dat zien dus wel gewroken heeft over de 4-C^ nederlaag van verleden jaar, hoewel met wat meer geluk een gelijk spel niet verkeerd geweest

WaS- MOLLEBOOK.

Tubantia-Robur et Velocitas 2-3. Onder begunstiging van buitengewoon mooi voetbalweer stellen beide elftallen «oho»,2 uur op een bijzonder slecht veld te Zutlen op. ïïban'tia is volledig, terwijl Robur 1 invaller . telt voor v. Lennep . Ongeveer 200 Robur en thouSsten hadden de korte reis van Apeldoorn naarZu4n meegemaakt, om hun plaatsgenooten ^an te vuren. Dadelijk bij den aftrap ontwikkelt 7,ch een vlugge strijd en reeds spoedig kan men zTen, dafde elftallen aan elkaar gewaagd 5?. De' Robur-verdediging is vandaag hecht vooral Boas is in puiken vorm. Na een tienH Tnuten spelens krijgt Nieuwenhuys dentbjl ongeveer op 't midden van 't veld; hrj geelt rvfr aan Koster, deze onderneemt een^elle rush alles passeert hij en bij 't doel gekomen, aagt hij dPen bal, voor Tubantias keeper onhoudbaar in 't net Dan begint de strn^.eer nog vinniger haast dan te voren vooral Tub. s middenhalf is uitstekend en houdt veel. Maar ook de Robur-voorhoede speelt puik en weldra it Paleologo No. 2. Tubantia■ 8^ ^ niet op en Boas krijgt ve e schoten te houden wat hij echter op prachtige wijze doet. Rust eaat in met 2—0 voor Robur. 8 Na d^rust weer het zelfde spelletje van te vofen, beurtelings zijn beide doelen in gevaar In als de Roburvoorhoede weer eenjan hare bezoeken bij Tubantia's keeper aflegt, geeft DezoeKeu uy vJo ^aar w naknken.

Paleologo hem voor ^"D1"°",*M Eikendal Dan verslapt Robur iets; vooral M. Eikendal, Se voor de rust gezwoegd had, geraakt langzamerhand op en Tubantia komt in de meerderheTheïgeenzij dan ook 20 minu en vóórtijd door' een doelpunt weet uit te drukken. 8 Minuïen later maakt Freudenberg een ongeoorloofd gebruik van zijn lichaamskracht binnen de beruchte lünen en een oogenblik later wjrt scheidsrechter ten Oever's hand naar t midden en twee en twintig Hengelosche armenwazen naar boven. Dan heeft het spelgehalte zijn ïoppunt bereikt; Tubantia tracht op te halen maar Boas houdt alles keurig er uit en hoe ïï£ P-tijen ook zwoegen als ter|Oev« JjJ fluit is de stand onveranderd en heeft Robur baar eersten kampioenswedstrijd gewonnen.