HET S P O

Met dat vruchteloos geploeter der D.F.C. voor het doel der V.O.C, waarbij de schutters wel hun beeten, niet hunne hereenen gebruikten, verstreek echter de tgd en nam tevens af de krachtsontwikkeling der roodwitten. V.O.C. scheen echter taaier pezen te lubber); ze trokken weer ten aanval op en thans moest D.F.C haar vestinglinie met alle macht verdedigen. Tevergeefs riep Bouman zgn voorwaartsen terug om de verdediging, die het zwaar te verantwoorden kreeg, te steunen; slechts een enkele trok zich tetug; nu en en dan slaagde men er in het spel naar de V.O.C helft weer te verplaatsen, maar dat was dan meestal een vuren met losse patronen. V.O.C. wilde in de laatste minuten de overwinning nog in de wacht sleepen, maar de roodwitte verdediging ontplooide al haar kracht; van Hemert stond als de rots te midden der branding; ondanks de mooie schoten, die Boerdam en Vermaas inzonden, wist hg zgn terrein „van vreemde smetten vrg" te houden. Een schuin schot van Brand, dat den bal in een boog rakelings langs het doelvlak deed vliegen, kon de doelman op bijna onbegrijpelijke wijze nog stoppen. Juist, toen V.O.C haar kruit had verschoten en D.F.C. weer aanviel, blies V de scheidsrechter einde.

Heeren schutters, a.s. Zondag tegen de Vlugmenschen een beetje meer schot ia je scboener, hoor! NEO.

U.V.V.—Quiok. 3—2. Een eigenaardige wedstrgd, waarbij U.V.V. na de pauze in zeer korten tgd ©en 2—0 achterstand in een 3—2 voorsprong wist te wijzigen. Had U.V.V. ook in de eerste helft even goed gespeeld als daarna, we gdooven niet, dat de Hanenburgers dan zoo gemakkelijk aan hun twee doelpunten gekomen zouden zijn. Wanneer zullen de U.V.V.'ers nu eindt lijk eens met die gewoonte van afwisselend spel breker. De heeren hebben nu toch voldoende getoond, dat se uitstekend kunnen voetballen en wanneer ze dit geregeld deden, zou U.V.V. nog een veel betere plaats op het ranglijstje kunnen innemen en haar supporters heel wat meer voldoening schenken.

Beide elftallen vertchgeen met invallers. Gedurende het eerste gedeelte van den wedstrgd wordt er door beide elftallen zeer goed gespeeld. De Stichtsche voorhoede was hierbij evenwel met schieten niet gelukkig en bovendien verdedigde Bladel z'n doel zeer goed. Het beste werk werd intusschen geleverd door de Haagsche voorhoede, waarin voorslJapikse uitblonk. Hg zond eenige goede schote in en ook Lissauer liet zich hierbij niet onbetuigd. Aan beide zijden bleven echter voorloopig de verdedigers de baas, al hadden Bosschart en Swarttouw dan ook alle krachten in te spa nen om het zoover te brengen. Na een half uur Dam Quick evenwel da leiding en dat wel op een eenigszins zonderlinge wg*ze. Een vrije schop wegens gevaarlijk (pel werd cl. tegen den Utrechtschen doelverdediger gegeven en deze Echop veroorzaakte een hevige doelworsteling, waaraan Joosten een einde maakte door het leder vlak langs eenige in buitenspelpositie staande Quickenaren in het net te trappen. Een appèl voor buitensp 1 werd evenwel af-

ETBLAD.

21

gewezen. Met dien voorsprong van Quick be gon de tweede helft.

Ia de tweede helft eerst een paar krachtige aanvallen van U.V.V. maar dan verslapte de Utrechtsche ploeg waarvan Quick dankbaar gebruik maakt om door Japikse met een fraai schot een tweede doelpunt te maken. Dat was echter voor U.V.V. het teeken om uit een ander vaatje te t aan tappen en van dat oogenblik af had Quick heel weinig meer intebrengen. Met groote geestdrift werd door de Utrechtenaren thans gewerkt en het spelpeil werd in eens stukken beter. Het samenspel in de voorhoede klopte uitstekend. Vos was weer geheel de ouie en toen hg al vrij spoedig een kleine opening z»g, joeg hij het leder met enorme vaart langs van Bladel. U.V.V. bleef krachtig aanvallen en hoe de verdediging van Quick zich ook weerde, zij kon niet beletten, dat^van Norden de partijen op gelijken voet bracht.

Het publiek is zeer enthoussiast en juicht U.V.V. krachtig toe. De spelers blijven dan ook uitstekend werken en als Bosschart eindelijk een bal slechts ten deele raakt, is Buitenweg er als de kippen bg bm het leder te bemachtigen en in bet doel te tisppen. U.V.V. ltidt met 3—2! Het laatste kwartier is zeer interessant daar beide partijen thans alle krachten inspannen. Verandering in den stand komt er echter niet meer en met 3—2 heeft ten slotte U.V.V. de overwinning behaald.

Haarlem—Hercules 1—1.

Overwinningen schijnen dit jaar voor Haarlem niet te zijn weggelegd en ook tegen Hercules konden de roodbroeken het niet tot een meerderheid in doelpunten brengen. Met 1—1 werden de punten verdeeld, zoodat Hat riem thans in 6 wedstrijden 2 punten heeft veroverd. Het doelgemiddelde, 5 doelpunten voor en 16 tegen illustreert wel de zwakte van de ploeg. Ditmaal waren Bouman en Schravendijk afwezig, waardoor Maas en Serré achter speelden. In de middenlinie had men Engelen opgenomen, die met succ s debuteerde terwgl in de voorhoede Sulter naast Crayé was gezet terwgl Houtkooper middenvoor speelde en Wassen met v. Balen Blanken den rechtervleugel vormden. In deze opstelling werd echter gedurende den loop van het spel nog al eens verandering gebracht.

De Stichtenaren verschijnen met hun gewone combinatie waai bij van Bandwjjck weer op de middenvoor plaats speelt. Haarlem treedt het eerst aanvallend op maar er wordt te veel persoonlijk werk vertoond en daartegen is de Utrechtsche verdediging wel bestand. Het duurt evenwel niet lang of er komt wat meer combinatie in den Haarlemschen aanval en thans wordt er niet onverdienstelijk gespeeld, in alle geval staat het spel een stuk boven de tegen H.F.C geleverde vertooning. Haarlem krijgt een paar goede kansen om te doelpunten maar Houtkooper glijdt evenveel malen uitwaardoor hg van de kansen geen gebruik kon maken. De Utrechtsche voorhoede onderneemt intusschen enkele uitstapjes naar het Haarlemsche doel waar de verdediging echter steeds weet te stoppen zoodat Schudi het vrg rustig heeft. Het eerste doelpunt komt dan ook aan een andere zgde dan men had verwacht. Valck loopt n.1. om