CHAUSSURES RAOUL DE PARIS

REGULIERSBREESTRAAT 2, ^ Amsterdam, Tel. N. 4086 ^^SST^3^

Het gemakkelijkste en elegantste Model voor Heeren;voorradig in alle uitvoeringen

Uit het Noorden.

Ondanks de stormvlagen en zware regenbuien werd het programma grootendeels atgewerkt, alleen bij den wedstrijd Forward II—W.V.V. II verlieten de Winschoter Juniores het veld toen de stand 4—0 voor de blauwwitten was. Anderen beweren daarentegen dat de niet-officieele scheidsrechter den wedstrijd staakte.

Van de le klasse het volgende :

Forward verliest ih Assen'.

Hoewel Forward alle zeilen had bijgezet om te winnen en een. zoo sterk mogelijk elftal in het veld bracht, is hun 7e wedstrijd

voor de blauwwitten weer een fiasco geworden. Met rust hadden beide partijen een keer gedoelpunt, maar na half-time wisten de gastheeren, dank zij Willy Westra, twee keer het net te vinden, terwijl Rarhbonnet slechts een keer behoefde te visschen. De Groningers staan nu aardig vast onderaan , aangezien

H.S.C. haar le overwinning, behaalde op één zeer onvolledig Frisia. H.S.C. doelpuntte eerst door middel van een vrijen schop, die voor den kleinen doelman onhoudbaar was, maar Deibei bracht uit een strafschop de partijen al gauw op gelijken voet. Uit een voorzet van den rechtsbuiten, en daarna alweer uit een vrijen schop, wist H.S.C. met hooge schoten een 3 — 1 voorsprong te behalen én ondanks het harde werken van Frisia na de rust bleef deze stand onveranderd.

Be Quick wint met de oneven goal, Tegen twee uur fluit Dr. Boswijk, die uitstekend voldeed, beide partijen in het veld; Veendam zoo sterk mogelijk, Be Quick met eenige invallers, daar op het laatste nippertje eenige spelers, o.a. de doelverdediger niet opkwamen. Gesteund door den storm vallen de withemden aan, maar ze hebben geen succes en uit een doorbraak geeft Brouwer aan Veendam de leiding, maar Be Quick's linksbuiten scoort al gauw den gelijkmaker. Na de rust gaat Van Linge bij de gasten onder de lat en wijzigt ook Vèéndam haar opstelling. Ma<c Tetzner breekt twee keer door en geeft aan Be Quick met een 3—1 voorsprong de leiding, maar docr een misverstand verkleint Brouwer den achterstand. Hard zwoegen de Veendammers om den gelijkmaker, maar Van Linge, die als doelman uitstekend voldeed, slaat alle aanvallen af, zoodat de. kampioenen na harden strijd de twee kostbare puntjes binnen hebben.

Daar in Groningen geen le klasse wedstrijd was — volgende Zondag zijn er weer twee — speelde Velocitas een oefenwedstrijd tegen het Brigade-elftal, die de Engelschën met 11—0 wonnen. Een verslag hiervan kan ik niet geven daar ik voor het genoegen bedankte om in dat slechte weer op het Velocitas-terrein, dat geen enkel beschut plekje heeft, een vriendschappelijken wedstrijd te zien spelen. BILLY.

CLUBBERICHTEN.

Amsterdamsche Voetbal Bond.

Uitslagen 25 November 1917:

le kl. A K.A.B.-Swift 0-1 C. Timmermans

T.O.G.-A.D.W. 1-1 C. Mulder

le kl. B Neerl. 2-Ajax 4 1—1 J. Wijnstroot

2e kl. B Hortus 2-Swift 2 6—0 S. Aldewereld Jr.

3e kl. A D.V O.—Avanti 2 OOM. J. L.; v. d. Louw

3e kl. B K.A.B 2—Amstelsteyn 2 11 u. 8—0 I. Pronk

3e kl C T.O.S. 2-S.D.O. 0-6 J Klein Egelink

De andere wedstrijden werden gestaakt indien reeds begonnen

was, 'gingen niet door wegens afkeuring terrein of konden niet

gespeeld worden wegens niet opkomen van den scheidsrechter. Wedstrijdprogramma 2 December: