De eerste overwinning van Wales op Engeland na 37 jaar! - Een goede daé voor He

mach4tLlS8dVe°r0r ^

_ _—„ "^-"^ — **** H"H"iai HeH van i ouenham Hntcm»

De eerste internationale wpdsti-üH A\t co,-,™», a„— -w

gespeeld, heeft geen succes voor de Engelschen opgeleverd want tot algemeene verbazing werden de Engelschen met 2—1 geklopt- door Wales. Deze uitslag wekte te meer verbazing daar het de tweede maal sedert een lange reeks van wedstrijden is dit Wales de overwinning heeft weten te behalen. De eerste overwinning werd behaald in 1882, toen Wales met 5—3 wist té winnen. De winnaars van den jongsten wedstrijd hebben dus wel lang op deze overwinning moeten wachten. Zoozeer was Engeland overtuigd gemakkelijk van Wales te kunnen winnen, dat het bij de samenstelling van het elftal rekening hield met de belangen der verschillende vereenigingen, zoodat geen enkele vereeniging meer dan een speler behoefde, af te staan. Het elftal was dan ook feitelijk niet hét sterkste, dat Engeland thans bij elkaar kon brengen maar hier staat weer tegenover, dat ook Wales bij de samenstelling van haar elftal verschillende moeielijkheden heeft ondervonden daai b.v. de Bolton Wanderers weigerden enkele spelers af te staan.

De wedstrijd werd te Cardiff gespeeld.en door 20X00 toeschouwers bijgewoond. In de eerste helft speelde Engeland individueel beter voetbal maar daartegenover stond, dat het combineeren der gastheeren veel beter was. Kort voor de pauze slaagde Meredith er m na een handigen ren Williamson te passeeren waardoor W ales de leiding kreeg. Kort darrna moest een der'Engelschen door een ongeval uitvallen, waarvoor Wales in de tweedehelft een invaller aanbood, hetgeen echter niet werd geaccepteerd is. Tien minuten voor het einde maakt Engeland gelijk maar in de laatste minuten slaagde Wales er in het winnende punt lanes vVilhamson te trappen.

Voor de League was het Zaterdag een groote dag voor de Londensche clubs. Zoowel de Arsenal als Chelsea wisten over Liverpool-clubs te zegevieren, waarbij de overwinning van de Arsenal op vreemden grond werd behaald. De Arsenal wist Everton met 3 2 te kloppen, waarbij de bezoekers inderdaad uitstekend voetbal vertoond moeten hebben. Everton, dat dit seizoen al 4 maal op eigen terrein is geklopt, speelde een stuk beter dan in de voorafgaande wedstrijden, maar tegen de overmacht van de Arsenal waren de Evertonians niet opgewassen. Chelsea speelde op eigen terrein tegen Liverpool, dat voor een °root gedeelte van den wedstrijd beter voetbal vertoonde dan Chelsea. Het eenige doelpunt van den wedstrijd -werd in de eerste helft na een byzonder fraaien aanval gemaakt. Tegen het eind ontkwam het Chelsea-doel eens vrij gelukkig, zoodat de 400: 0 toeschouwers ten slotte met het resultaat bijzonder waren ingenomen

Wet Bromwich Albion behield de leid'ng door de Bolton Wanderers met 4-1 te slaan, een resultaat, dat na het goede spel der Boltomans in de laatste wedstrijden nog al verraste Burnley blijft de leiders vlak op de hielen zitten, het won met

van V.V.V. en bij 'n uitval maakte een der Middelburgers „hands" in het strafschopgebied. Van Gasselt miste echter de eenio-e kans n goal te maken door jammerlijk naast te schieten

Zoo eindigde de derde thuiswedstrijd van Middelburg in een welverdiende 4—0 overwinning.

Als de Zeeuwen altijd zoo spelen als verleden Zondag behoeven ze niet bang te zijn voor de toekomst maar dan is 'n p aats m de hoogere regionen voor hen weggelegd

Er werd goed verdedigd, er. werd goed aangevallen en de middenhnie steunde fl nk. Vooral Koster en Visser waren uitstekend. (Jok in de voorhoede ging het gesmeerd

Alleen Beks en Gillissen moeten zich nog wat beter op de hoogte stellen van den buitenspelregel. Zondag zijn er nog veel te veel aanvallen verknoeid door buitenspel staan.

De leiding was in goede handen. Zoo langzamerhand begint het korps van Zuidelijke scheidsrechters wat betere krachten te ™lfn' e" Va1 Zondag was n°S ionS van jaren, maar met 'n goeden kijk op het spel, hij droeg 'n behoorlijk sport-costuum.

Men moest toch over het algemeen meer inzien, dat 'n b-*ff *W H sport passend gedragen moet worden als men fluit of vlagt. En Zondag zag de arbiter er keurig sportief uit. Zoo hij door ltep en floot was hij 'n weelde voor oog en oor.

FLIP.

Voetbal in België.

Het ideaal voetbalweer had talrijke toeschouwers naar de verschillende wedstrijden getrokken. De Union St. Gi'oise vertoonde zjn gewonen goeden vorm en had weinig moeite om het zwakke elftal van de A.R.A.G te kloppen met 5-0, hoewel de Brusselaars nagenoeg den geheelen wedstrijd met tien man speelden v^LVan rV6gge ,reeds na enkele minuten gekwetst het veld moest Hebdin'l g 6n gemaak door Meyskees 1, Copée 3 en

2—1 van Sheffield United rinrl.r,^ a„ ■:■ . , • .

PrAfn^g\uTna VllI\zag/ich door een der zwakkere broeders Preston North End met 3-0 geklopt, terwijl Sheffield Wednesday op eigen terrein tegen de Blackburn Rovers een 0-n wist te spelen. De Wednesday heeft thans in 9 wedstrijden 5 punten' veroverd en slechts 4 doelpunten gemaakt, wat we een bewijs is van zwakte van den Wednesday-aanval

In de tweede divisie blijft het merkwaardig succes van Tottenham opvallen. In 9 wedstrijden hebben de mannen van White ^hlJ;ane nU , f tS-|en punt versPeeld, terwijl ze 31 doelpunten w.tn t g6maakt ^ de, ^S^PWti) ^chls 6 maal het net heeft weten te vinden. De belangstelling voor de verrichtingen van ll£ rt"\,S An °°k m Londen buitengewoon. Zaterdag werd tegen Clapton Onent gespeeld, waarbij 60.000 toeschouwers waren. Reeds lang voor den aanvang moesten de hekken worden ger™Al°, duizenden een vergeefsche reis naar White Hart Larie hebben gemaakt. De drukte was zoo geweldig, dat in het gedrang een man werd doodgedrukt. De politie stond vrijwel machteloos en verschillende ramen van de Directiegebouwen mïnnn> l' ontgelden- Vggens berekeningen kan het veld Ö0.000 toeschouwers bevatten! maar ook hier wordt niet voldoende meegewerkt, zoodat men reeds moest sluiten toen dat aantal nog niet was bereikt.

Hieronder volgen de resultaten der gespeelde wedstrijden:

- le Divisie.

BRADFORD

BURNLEY CHELSEA DERBY COUNTY EVERTON MANCHESTER CITY MIDDLESBROUGH PRESTON NORTH END SHEFFIELD W. SUNDERLAND WEST BROMWICH A

B1RM1NGHAM .

BURY •

COVENTRY CITY GRIMSrtY TOWN LEICESTER CITY . LINCOLN CITY NOTTS FOREST ROTHERHAM COUNTY STOKE

CLAPTON ORIËNT 1

Zeer spannend was de ontmoeting tusschen de Beerschot A.C en de Dafmg C. van Brussel. Ontmoedigd door een paar beslissingen van den scheidsrechter, liet de Beerschot achterhoede eemgen tijd den moet zakken, met het voor hun noodottig gevolg dat Daring al spoedig met 3-0 de leiding <ad Vlamynocx 2 Bessems 1 goal. Langzamerhand herstelde Beerschot zich echter en voor rust weet Larnoe het eerste punt te maken. De Antwerpenaren zijn na de rust steeds in de meerderheid maar schieten slecht en nog slechts éénmaal weten zij te doelpunten door Soetewater. Onverdiend verloren zij dan ook: met d-rü,

In Gent werd een interessante partij gespeeld tusschen de Racing Club en de C. S. Brugeois. Met rust hadden de Gentenaren reeds met 1-0 de leiding door Coryn Na de hervatting vergrooten ze hun voorsprong door denzelfden speler, waartegen over Brugge slechts [heel op liet einde één doelpunt weet te stellen door Lowyckx. Racing C. wint dus met 2-1.

In Verviers werd 11 maal gedoelpunt in den wedstrijd van de thuisclub tegen de Antwerp F.C. Acht maal scoorden de Antwerpenaren (5 keer door Carremans en 3 maal door Metz) waartegen over de C S. Vervietois sléchts drie doelpunten wisten te stellen alle door de Braggard.

De wedstrijden in de Promotie afdeeling leverden een succes over de geheele linie voor de Luiksche Clubs. Bressoux won nJ. thuis met 1—0 van Stede Leuven. Tilleur ontdeed zich met

. jVan een ernst'ge concurrent Lyra, terwijl de F.C. Liègeois met de oneyen goal van de zeven in Brussel de Léopold C klopte In Mechelen speelde de F.C. gelijk met met Berchern Sport terwijl m Bergen de thuisclub met 7-2 geklopt werd door Anderleucht. r

Racing C. Brussel had geen competitie wedstrijd te spelen en trok naar Roubaix waar zij de Franschen met 5-2 klopten.