EEN BOTSING.

Als die anderen nou ook maar dienstmeisjes waren, niet van die vervelende naaimuggen met d'r kale drukte....

Wat zouden ze thuis wel zeggen, als ze 't maar goed vonden!

Moeder, dat zou nog wel gaan, maar Vader was nooit erg voor al zulk soort dingen. Eens kijken waar waren ze ergens ? o nog drie haltes.

Ze ging nu rechtop zitten, pakte vast haar parapluie beet en het pakje met boterhammen, dat ze naast zich had liggen.

Baar, daar had ze nu vanmorgen niet eens zoo aan gedacht. Ze was alleen maar blij geweest. Ze voelde zich ook zoo veilig met thuis zoo ver af en de juffrouw vlak bij.

„Dus Eiekje, dan kom ik vanmiddag nog wel eens met je moeder praten," had die aan het eind gezegd, „zeg maar vast, dat ik kom." Maar ze zei het niet, jétje nee. Dat kon de juffrouw toch beter vertellen als zij! Ze zou maar eens kijken, hoe het liep.

Zie zoo, ze was er, ze mocht wel voortmaken: Moeder streek van daag en dan moest zij voor het eten zorgen.

Op het overloopje al hoorde ze, dat Vader thuis was. He, daar had ze nu toch ook wel aan kunnen denken, dat hij geen dienst had vandaag. Ze had dan maar iets moeten verzinnen: of de juffrouw alsjeblieft morgen zou willen komen, omdat Moe naar Opoe was, of zoo iets. „Stommerik", zei ze tegen zich zelf.

Binnen zat Vader in zijn hemdsmouwen in de rieten leunstoel de krant te lezen. Het theeblad stond op tafel. „Toe Biek schenk jij eens in", zei Moeder, „dan kan ik blijven strijken."

Ze deed het gedwee, „alstublieft Vader, alsublieft Moe, wat een weer is het, hè?"

,,'t Is binnen best hoor," grapte Vader, „vooral als je me nog eens zoo'n lekker koppie geeft. Meid, wat heb ik 't goed bij je vandaag, je hebt er geloof ik wel driedubbel suiker in gedaan."

Riek lachte witjes. „Kom, ik ga maar eens beginnen," zei ze.

Alleen in het keukentje kreeg ze 't benauwd. Hè, was de juffrouw er maar niet over begonnen. Je zou zien, ze mocht toch niet. 't Was anders net zoo leuk, ze waren nu bezig een pop aan te kleeden en als die klaar was, ging hij naar zieke kindertjes in een ziekenhuis. De een breide kousjes en de andere naaide een