is toegevoegd aan je favorieten.

De proletarische vrouw; blad voor arbeidsters en arbeidersvrouwen, jrg 34, 1939, no 1247, 09-08-1939

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

KLEDING EN HANDWERKJES

Eenvoudig blousje

Bovenwijdte 92 c.m.

Mouwlengte 42 c.m.

Men maakt dit blousje van een soepel stofje b.v. shantung, toile de soie of z.g. Waszijde.

Zowel effen, als geruite of gestreepte

zijde kan verwerkt worden. Bij stofbreedte 90 c.m. heeft men 1.75 meter nodig.

Maakt men het blousje van effen stof, dan is het wel aardig het voorstuk, kraagje en manchetjes te versieren met één of meer opgenaaide bandjes. Het aardigst leent zich hiervoor puntjesband, dat in allerlei kleuren te koop is Het stuk wordt dan eerst opgestikt en

Het blousje sluit m.-vóór met een afgebiesd splitje waar bovenaan een lusje en knoopje gezet zijn. Natuurlijk kan men ook een veterafsluiting maken, doch dat is iets meer werk.

De mouw wordt iets ruim ingezet, de naad valt 4 a 5 c.m. naar voren.

Het manchetje is afgewerkt 4 c.m. breed en 20 a 22 c.m. wijd. J. v. M.

CORRESPONDENTIE.

Mevr. W. M.—B. te Den Haag. Blijkbaar is het getal van het genoemde rugstuk met voldoende doorgedrukt. De één voor de twee, ontbreekt, zodat er dus 12 moet staan.

Wat de z.g. coupenaad betreft, deze kan hoogstens een halve cm. zijn. U vindt ri.1. op de bovenste lijn de getallen 17 ... 40. Het Vérschil is 23, = 15 + 8, doch daar een gebogen, lijn langer is dan een rechte, moet u zoiets van een halve cm. voor figuurronding overhouden. U kunt de rok gerust van de bewuste stof maken en het patroon op de genoemde manier verkleinen, doch neemt u voor alle zekerheid niet te kleine naden. J. v. IV.

RECEPT

Bloemkool met een rand van roereieren.

(4 personen.)

1 grote bloemkool, 4 eieren, 4 eetlepels melk, 2 theelepels Maggi's Aroma, { liter melk, 2 eetlepels bloem, een stuk boter, zout, wat kaas of ham.

Kook de bloemkool gaar in water met een beetje zout. Smelt een stukje boter in een diep pannetje, voeg de bloem toe, roer de kluitjes er uit en doe er telkens een beetje melk bij. Laat het sausje even doorkoken, maak het af met een beetje zout.

Maak de roereieren goed luchtig. Klop hiervoor de hele eieren met 4 eetlepels melk en de Maggi's Aroma. Smelt in een diep pannetje een stukje boter, voeg de eiermassa toe en blijf steeds kloppen met de eierklopper tot de massa gestold is. Leg nu midden op een schaal de bloemkool en bedek deze met de bloemkoolsaus, leg er een rand van roereieren omheen, bestrooi ze dik met geraspte kaas of stukjes ham en geef er gebakken aardappelen bij.

Men kan deze schotel ook koud houden, men geeft er dan geen bloemkoolsaus bij, maar inplaats hiervan mayonnaise. M F.

I

ru&pbmd