Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de revue der sporten

1 0 H Franssen te Hilversum, de tweede prijswinner in den grooten wielerwedstrijd door Nederland, die ook den wedstrijd op'd'e Amsterdamsche baan won, de 330 M. afleggend in 29 2/5 sec. 2. H. D. Tamse te Gouda, de als derde geclassificeerde

in den Toer door Nederland.

„Mary and Punch". Ook Fitz had van dien voorraad. In 1899 trakteerde hij Jim er op, nadat Corbett, Sharkey en Ruhli er al van gelust hadden. Maar Jeffries reageerde er niet op, waarna Fitz wereldkampioen af was. De man met de hardste huid! Tot in 1910! Thans trok Johnson de vijf-onsjes aan, en Jeffries is bezweken.

En nog eens: ik kan me opperbest voorstellen, dat je hatelijk wordt, als 'n neger je toont, dat je huid sappiger wordt. Ik kan me opperbest voorstellen, dat 'n blanke daar rood van gaat zien, en 't zwarte verdelgt. Leve Amerika, de beschaving, 't prizefighting. Weg met 't zwarte gevaar. Bob. Nieuws van de Wielerbanen.

Vooreerst het groote nieuws ! Friol heeft Zondag zijn derden Grand Prix gewonnen. Hij sloeg in de finale Rutt en Schilling. De Toer door Nederland werd, zooals men weet, gewonnen door Bellersen. Vanderstuyft heeft Zondag op de Amsterdamsche heel mooi gereden, en sloeg Waterreus zeer beslist. Te Barmen won Schulze de 20 Km. race, terwijl Huybrechts aldaar den Grooten Nijverheidsprijs won. Van Gent was in deze wedstrijden derde en vierde. Te Keulen won Schipke den Gouden Beker, terwijl te Munchen Rosenlocher over den langen afstand triomfeerde. Otto Meyer was te Mulhousen de sprintheid, waar Parent den Grand Prix won. Te Tours won Lavalade den Grand Prix en sloeg daar Dussot

en Simar. Wij, Hollanders, vinden 't zeer mooi, dat Schilling in de finale van den Grand Prix is gekomen. En dat moet je Hollandsen hart voorzeker goed doen..

De Belg Vanderstuyft, die Zondag 11. op de Amsterdamsche baan reed en Waterreus tweemaal sloeg.

Foto's Moussault.

1 hb « ■ aam. —•>

Sluiten