Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

80

uE REVUE DER SPORTEN.

VAN DE SPORTVELDEN

De WestelijKe eersteklasse-wedstrijden van gisteren.

Glibberige velden en doelpunten-regens... U. V. V. behaalt de grootste overwinning van den daé.e n Sparta en R.C.H. maKen met z'n twee en twintigen

geen enKeie goan

De Amsterdamsche voetballers schijnen langzamerhand te gaan vinden dat de stad waarin over drie jaar een wereldsportfeest wordt gehouden, sportsmen moet kunnen aanwijzen waarop zij trotsch kan gaan. Het kan ook wezen dat het 650-jarig bestaan (en de champagne bij deze gebeurtenis gedronken) invloed doet gelden, maar in ieder geval beginnen de Amsterdamsche voetballers hard van stapel te loopen. En het aardige is dat het oude A.F.C. aan de race meedoet. Gisteren werd Hercules met. . . 5—1 geklopt in een wedstrijd waarbij een drieduizend toeschouwers A.F.C. stonden aan te moedigen.

Als dat, zoo doorgaat, hebben we lang voor 1928 de roodbaadjes weer in de eerste klasse!

Blauw-Wit (dat twee wedstrijden verloren had zonder dat het noodig was), heeft ditmaal den GofGlimmers op eigen terrein een lesje in hel conibineeren gegeven, met 4 Amsterdamsche doelpunten tot gevolg. En Ajax heeft tegen De Spartaan niet gespeeld, omdat het Spartaanveld tot een moeras was geregend. Dat was pech voor de Spartaan en een gelukje voor Ajax. Want, de roodwitten zouden zonder de geblesseerde spelers Pelser, Volkers en de Natris zijn uitgekomen. Ajax heeft anders een zeer sterk elftal dit seizoen, niet nieuwe aanwinsten in de gebroeders Andriessen en Twelker (de beste krachten van 't Goooi), en een zee van goede reserves.

Dat Ajax eindelijk weer eens een gooi naar het kampioenschap gaat doen, lijkt ons niet uitgesloten!

't Gooi, dat een zware aderlating heeft ondergaan, zal misschien in Hilversum wel wat punten binnenhalen, maar daarbuiten de noodige en onnoodige keeren den voetbaldood sneuvelen. Gisteren lag het lijk in den Haag' met zeven (Schotwonden in het lichaam: de overwinnaar, H.V.V., dat öök slecht speelde, had er drie, maar buit is buit, en zeven maal doelpunten is een gezellig competitie-begin!

V.O.C. speelde op een glibberig terrein een glibberigen wedstrijd tegen H.F.C., dat o.a. met Eysvogel versterkt, is, en vol moed begon. Die moed werd spoedig beloond door een aardig doelpunt van Eysvogel voornoemd, maar daarna is V.O.C. voortdurend sterker geweest, maakte twee goals, bombardeerde met wind voor en met wind tegen v.d. Meulen, maar beging de domheid even voor het einde een bal in eigen doel te werken, zoodal H.F.C. dank zij dit meevalletje en dank zij v. d. Meulen (die liet nog kan!), de competitie inzette met één winslpuntje.

—o—

De IJmuider Stormvolgels hebben bewezen zich weer niet onder een hoedje te zullen laten vangen. Een enkele veer moge uit hun staart zijn (Sint is naar BlauwWit!), maar daar staat tegenover dat ze een goeden middenvoor hebben gekregen in Houtkamp van Zandvoort, en een dito doelwachter in Thijssen van 't Gooi, dat een heele serie spelers kwijt schijnt! Gisteren werd D.F.C. met 4—0 door de Stormvogels overwonnen, en dat deze heeren hun winderigen naam niet tevergeefs dragen, moge blijken uit het feit dat, de rust met blanken stand inging, nadat de Stormvogels drie kwartier den

ONZE ELFTALLEN-REVUE II.

Pe Haarlem-ploeg, die gisteren op eigen grond met 4—5 klop kreeg van de landskampioenen.

Sluiten