is toegevoegd aan uw favorieten.

Het sportblad; Officiëel orgaan van den Nederlandschen Voetbalbond jrg 16, 1908, no 33, 13-08-1908

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

8 HET 8 P O

Wilkinsone (43) en Denton (63) zetten dan een uitstekenden stand op. Hierna kwam Hirst die echter te weinig steun ondervond, want de 6 op beni volgende batslui verdwenen voor een schijntje op het uitstekend bowlen van Brearley en Hirst bleef ten slotte met een totaal van 206 not out. Brearley had weer 7 wickets genomen voor 81 runs.

Lancashire begon ook al zeer slapjes maar in tegenstelling met Yorkshire bleef de rest ook zwak alleen Poidevin en Sharp, resp. met 35 en 33 sloegen wat runs bij elkaar. Het totaal werd slechts 144. Rhodes had de volgende merkwaardige cijfers: 9 overs, 5 maidene, 11 runs, 3 wickets.

Maandag was de publieke belangstelling weer bijzonder groot, daar hoewel de homeclub er niet al te best voor stond, bijna 23 000 toeschouwers hun entréa betaalden.

Rhodes en Hardisty begonnen ten tweede maal voor Yorkshire, thans met een beter resultaat want het eerste wicket leverde in een uur reeds 75 runs op. Na de lunch trok Hornby achter de wickets in plaats van Blomley, die z'n hand geblesseerd had.

Op 81 ging Rhodes voor 39, Denton z'n opvolger werd op 2 reeds gemist, een kostbare fout daar hij het verder door uitstekend cricket tot 51 bracht. Rothery bracht een uitstekende 48 bij en was laatst uit toen het totaal 243 was. Weer had Brearley verdienstelijk gebowld en 6 wickets genomen.

Lancashire moest 'n dikke 300 maken om te winnen maar Hirst en Newstead bowlden hiervoor te goed en werden bovendien schitterend door de fiolders gesteund, resultaat een innings van 115 waarbij Spooner met 33 topscoren.

Hirst nam 4 wickets voor 60 en Newstead 5 voor 44. Yorkshire won dus met 190 tuds.

Kent behaalde op Sussex een schitterende innings-overwinning. Kent was zonder Fielder die nog niet voldoende van een blessuur hersteld was terwijl Sussex het zonder Fry en Ranji moest doen. Fry schijnt het veld te Canterburg geboycott te hebben daar men hem er eens een beetje gehoond heeft toen hij zich met fielden niet al te veel inspande.

Sussex opende met 'n innings van 173 waarbij Killick 65 maakten, de eenige innings van eenige beteekenis.

Blythe was hoofdzakelijk aansprakelijk voor dit lage totaal.

Kent deed heel wat beter werk en had '8 avonds reeds 86 voor 2 wickets bijeen. S. H. Day liet. hierop uitstekend spel zien en maakte in 2 uur z'n 114. Woolley scoorde 34 waarna hij met een fullpitch werd genomen terwijl Mason, . van wien men elke week zegt dat hij niet meer zal spelen maar die toch weer telkens op het appèl verschijnt, een hardgeslagen 60 bijbracht.

Hiermede is het voornaamste verteld van een innings die 360 runs opleverde.

Killick, met 3 wickets voor 29 runs, had nog de beste bowlingcijfers. De 2e innings van Sussex was al niet veel beter dan de eerste prestatie. Vine maakte een kalme 46 waarover hij bijna 3 uren deed en de innings sloot voor 117 waardoor Kent met innings en 10 r. won.

R T B L A D.

Surrey—Notts is altijd een groote attractie voor het publiek en op den eersten dag waren dan ook al 22000 personen aanwezig.

Notts op«nde met batten met George Gunn en Hardstaff. Voor den eerste was het echter een korte vreugd daar hij >r pas 2 had toen hij werd gevangen. Hardstaff hield het langer vol en bracht het tot 62 waarbij hij tevens z'n 1000 runs voor dit seizoen vol maakte. De andere Gunn bracht 45 bij maar hiermede is ook het voornaamste gezegd. De innings leverde 177 op. Surrey had 'n „poor start" daar Hobbs voor- 0 door Wass werd gebowld Hayward en Hayes brachten het tot 78 waarop H«yes gevangen werd voor 49. Kort daarna was Hayward odgelukkig run out 3n ging het er voor Surrey vrij donker uitzien.

Hij had zeer voorzichtig gespeeld en 26 gemaakt in 1V4 uur uit een totaal van 81. Eerst de captain, Leveson—Gower, bood weer ernstiger tegenstand en goed geholpen door de latere batslui maakte hij 59 en was daardoor oorzaak dat het totaal nog 251 werd.

Notts antwoordde hierop met 239 voor 8 wickets toen regen verder crieket onmogelijk maakte waardoor de wedstrijd onbeslist bleef. Van die 2S9 had Iremonger er 96 en G. Gunn er 40 achter zijn naam.

Gloucestershire behaalde op Éssex een overwinning met 48 runs waarbij het maar weinig scheelde of de hometeam was de over -v inning nog ontgaan door het schitterend up hill game van Essex in de 2e innings.

Glouci stershire opende. Langdan maakte het slechts kort, maar Board scoorde een langzame 50, gemaakt in 2 uur. Jessop maakte een vlugge 47, waarop Roberts een zeer vrij en vlug gespeelde 103 not out maakte, z'n eerste century in le klas cricket.

Het totaal werd 346

Essex slaagde er niet in om den follow-on te voorkomen. Ze maakten slechts 181 met Percy Perrin's 48 als hoogste score.

Jessop verkoos hierop nogmaals te gaan batten. Jessop scoorde binnen het uur een niet ongelukkige 68 en toen er 214 runs bijeen waren voor 9 wickets werd gesloten.

Essex had thans nog 6 uur cricket voor zich, waarin 380 gemaakt moest worden om te winnen, j

Werkelijk brachten ze het een heel eind, ! want toen het laatste wicket viel waren er nog slechts 10 minuten over, terwijl er 331 runs ; bijeen waren.

Perrin met 88 had weer uitstekend gespeeld, j Verder scoorde Gillingham 85 en Reeves 53.

Zoo gezegd won dus Gloucestershire met 48 runs.

Te veel runs en regen waren oorzaak dat ook de match van Leicestershire tegen Northamptonshire onbeslist bleef. Northampton schoot met 'n innings van 356 duchtig uit de slof.

Fryer, die voor de County debuteerde, maakte met Kingston 39 voor het eerste wicket. Kingston zelf bracht het tot 83, een zeer voorzichtig gespeeld;! innings waarin de runs kwamen met 'n snelheid van een boemeltrein, 20 per uur.

Odell was oorzaak dat de innings spoediger eindigde dan men gedacht had, daar hij tegen het einde de hattrick verrichtte.

Wood en Knight begonnen al heel goed