is toegevoegd aan je favorieten.

Marineblad jrg 55, 1940, no 1

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Marineblad

Ook bevinden zich daar een kantoor voor bankzaken, omdat de particuliere banken om 15h00 reeds gesloten zijn, welke bank geen commissie berekent voor financieele transacties; een reisbureau, waar men inlichtingen kan krijgen voor trips en vacantie-oorden en een klein postkantoor. Het briefpapier is vrij en in 1937 werd voor $ 8000 postzegels verkocht en werden 130.000 brieven gepost.

Ten slotte een zeer goed uitgeruste gymnastiekzaal en het administratiekantoor, terwijl zich achter het gebouw sportterreinen bevinden, kegelbanen, enz.

In het sous-terrain een zwembad, wasscherij, barbier en een enorme kofferbergplaats, waar men ook voor de expeditie zorg draagt bij overplaatsingen, en een winkel te vergelijken met de ship's service store.

De bovenverdiepingen, met liften te bereiken, worden grootendeels in beslag genomen door 175 één-persoons slaapkamers van 3 X 4 m.

Er zijn ook grootere slaapkamers voor 3 en 12 personen.

Men betaalt voor een één-persoonskamer 85 dollarcent per nacht of $ 4.— per week of $ 15.— per maand.

Voor 3-persoonskamers 60 dollarcent per nacht en voor 12-persoonskamers 50 dollarcent per nacht.

De verschillende takken van ontspanning en ontwikkeling worden door ,,departments" verzorgd.

Het physical department werkt samen met de sportofficieren van de vloot en van de walinrichtingen en heeft verder zijn eigen onderafdeelingen voor diverse takken van sport.

In 1937 werden verscheidene competities georganiseerd en kampioenswedstrijden gehouden, b.v. die van het 11e Naval-district voor zwemmen; een kegelcompetitie; een Naval district korfbal competitie, waaraan 16 twaalf-tallen deelnamen; idem voor de kruisers, waaraan 16 schepen meededen en voor jagers, waaraan 52 schepen meespeelden, in welke laatste competitie 112 wedstrijden werden gespeeld. In de drukste maand speelden dus 85 twaalf-tallen korfbal.

Verder hield men athletiekwedstrijden; een tennis-tournooi voor officieren en schepelingen; een baseball competitie en een voor handbalen een golfcompetitie, waaraan 84 schepelingen deelnamen; boks- en worstelwedstrijden.

Deze sportafdeeling stelt zijn terreinen open voor de vloot- en voor walinrichtingen en verleent zijn tusschenkomst voor het gebruik van particuliere terreinen en gymnastiekzalen.

In verschillende takken van sport werd lesgegeven; zoo leerden b.v. in 1937 meer dan 1200 menschen zwemmen en gaf men instructie in het redden van drenkelingen en in het waterpolospel. 30 a 40 Man nam wekelijks deel aan de lessen in worstelen en er bestond eveneens een groote liefhebberij voor de boks- en schermlessen en de tennislessen.

50