is toegevoegd aan je favorieten.

De proletarische vrouw; blad voor arbeidsters en arbeidersvrouwen, jrg 33, 1938, no 1210, 23-11-1938

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

KLEDING EN HANDWFDk'icc stikt de banen ongeveer een halve c.m.

. x «/ i_ ^ vanar ae Kant op deze reep door. Ook

Damesmantel maat 44

(Op verzoek..)

Bovenwijdte 102 c.m.

Heupwijdte 110 c.m. op 20 c.m. onder de taille.

Mantellengte 126 c.m.

Mouwlengte 44 c.m. voornaad.

De mantel kan zowel van gabardine of loden stof als van Engelse of fantasiestof gemaakt worden. Bij stofbreedte 130 c.m. heeft men 3 mtr. nodig.

Moet de mantel als regenmantel dienst doen, dan kiest men een der beide eerstgenoemde stoffen en belegt men, om het doorregenen tegen te gaan, het bovendeel van rug, voorpanden en mouwen

met een tussenvoering van rubberbatist.

Het rugpand wordt m.-achter met een naad geknipt. Tot aan het split knipt men behalve een 2i c.m. brede overslag nog 6 c.m. aan. Hiervan maakt men een 5 c.m. brede zoom, zodat het split meteen is afgewerkt. Boven het split knipt men alleen de 2£ c.m. -f naad aan.

De linkeroverslag wordt op 2i c.m. breedte omgeregen en 6X doorgestikt tot onderaan toe, stiksels | c.m. uit elkaar.

Nu stikt men alleen het splitdeel nog 1 X door op J c.m. en legt het linkerrugpand op het rechter, zó, dat rle m.achterlijnen op elkaar

komen te liggen en stikt met het zevende stiksel de beide delen op elkaar. (Bij iet split goed afhechten of ;en dwarsstiksel maken).

Onder het voorzij pand en voorpand rijgt men een 4 ;.m. brede reep stof en

het bovenstuk wordt op deze breedte

opgestiKt.

Het bovendeel van het belegstuk wordt vanaf de taile aan één stuk geknipt, dus moet voor het knippen hiervan het patroon aan elkaar gelegd worden. Het belegstuk is bij de schouder 4 c.m., bij de taile 7 c.m. breed.

De voornaad van de bovenmouw moet uitgezet worden, de naad genaaid, en vóórdat de achternaad dicht gaat', de onderkant van de mouw op 10 c.m. breedte 2X op een tussenvoering van stevig katoen of slap linnen doorgestikt worden.

Met het inzetten valt de voornaad 5 k 1 c.m. naar voren. j. v. M.

7