is toegevoegd aan uw favorieten.

Tijdschrift voor wetenschappelijke pharmacie, jrg 2, 1866, 1866

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

welk mengsel onder gedurig omroeren tot bijna kookhitte wordt verwarmd, waarna men er warm onder roert Elaeosacchari Eoeniculi P. 10, „ Anisi stellati P. 5, Chloreti amtnonici P. 2, Pulv. Sacchari albi, r.oo veel genoeg is, dat een droppel op een konden steenen plaat gebracht bard wordt, waarna er koekjes van gevormd worden ter zwaarte van 20—25 greinen. Oleum Jecoris Aselli balsamicum. Picis liquidae e ligno P. 1. Balsami Tolutani P. 3. Syrupi Sacchari, Spiritus Vini rectifss. ana P. 4. Onder gedurig omschudden wordt dit mengsel gedurende eenige dagen gedigereerd. Bij het nog warme mengsel wordt onder sterk schudden gevoegd : Olei Jecoris Aselli flavi P. 1000. Het mengsel wordt nu op eene koele plaats gedurende eene maand weggezet, waarna het olieachtige vocht wordt algegoten. (Hager’s pharmaceutische Ceniralhalle 1866, Nb, 15.)

192