is toegevoegd aan uw favorieten.

Het Noorden in woord en beeld, 1949, no 29, 23-07-1949

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Hierboven links: Pierre Dupuy (midden) cn Col. H. E. T. Doucet, de Canadese Militaire Attaché in gesprek met enige der talrijke gasten van het Corps Diplomatique. Hierboven rechts: De Amerikaanse Ambassadeur Herman Baruch maakt een praatje. Hiernaast: Mevrouw Ling (links), echtgenote van de le secretaris en mevrouw Sze echtgenote van de 3e secretaris van de Chinese Ambassade kijken naar de tenniswedstrijden. Hieronder: De dochter en de zoon van de Canadese Ambassadeur tenen een der vrouwelijke gasten 'n mooi plekje van het uitgestrekte park.

hoogste kringen van het land tesamen bracht. Omstreeks 4 uur in de namiddag kwamen talrijke wagens de grote oprijlaan van het landgoed binnenrijden, waar vier politie-agenten het verkeer regelden. Op het terras van het landhuis ontvingen de Ambassadeur, zijn charmante vrouw, lieftallige dochter en zijn zoon de vele gasten, die allen hun naam in het gastenboek schreven.

De zon die eindelijk door het grijze wolkendek was gebroken schiep in de heerlijke bossage een verrukkelijk spel van licht en schaduw en deed de fleurige zomertoiletten van de dames als bloemen pronken tegen de groene grastapijten.

De sportieve gasten gingen kijken bij de tennisbanen waar de finales van een tennistournament gespeeld werden en daar ketsten de ballen in strakke bogen over het net op het rode gravel. Chinese, Zuidafrikaanse, Engelse,