is toegevoegd aan je favorieten.

Verf en kunst; maandblad van P. A. Regnault's verf-, inkt- en blikfabrieken, jrg 2, 1933, no 12, 1933

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

volgens de Ateliers van Bonnal en Luc Olivier Merson. Braque was de eerste, die in zijn schilderijen als voornaam deel der compositie muziekinstrumenten opnam.

Op vele kubistische schilderijen vormt, van den tijd af, waarop Braque het voorbeeld gaf, de guitaar een belangrijk element in de compositie van het schilderij.

Volgens Joan Gris, een te Parijs werkend Spaansch schilder, voor enkele jaren aldaar overleden, is voor de kubisten de guitaar, dat, wat voor de primitieven de Madonna was. In 1914 werd het werk van Braque door den oorlog onderbroken; in 1915 werd hij zwaar aan het hoofd gewond en blijft zeer lang bewusteloos, ten slotte keert hij op zijn verjaardag tot het bewustzijn terug, is als het ware voor de tweede maal geboren. In kleur is Braque lyrisch, hij drukt zich voornamelijk in hjne grijzen, warme bruinen en fraai groen en zwart uit. Zonder twijfel behoort Braque tot de belangrijkste der thans levende Fransche kunstenaars, men vindt zijn werk reeds in talrijke Europeesche en Amerikaansche musea.

VAN DEN OLMENHOVE.

Stilleven

Georges Braque.