is toegevoegd aan uw favorieten.

Utrechtsche studenten almanak voor ..., 1862, 1862

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

harnas in cleii slag bij Pavia, door een stalmeester van Frans I gedragen en verder al de wapenrustingen van het geslacht Martinengo , op opgezette paarden, trokken het meest onze aandacht.

Wij namen vervolgens een open rijtuig en lieten ons gedurende een paar uren door de stad rijden, zagen alle mogelijke straten, pleinen en gebouwen, de nieuwe brug over de Dona met slechts één boog die een spanning heeft van 150 voet, de hooge obelisk ter herinnering aan Siccardi, verschillende groote mannen in steen en Victor Emanuel en Cavour in levenden lijve. Ons diner ving aan met iets , op het menu vermeld als Beuiie et Sale en daar onder de Hors-d*oeuvres geclassificeerd; vervolgens de soep etc; veel schotels waren met macaroni, de meestemet olijvenolie bereid; het dessert was prachtig en wij bewaarden eene ons onbekende groene vrucht, zoo groot als een pruim, die later bleek eene groene amandel te zijn.

Na den eten trokken wij naar onze kamer, rolden een paar voltaire’s op het balcon en dronken daar onder het genot van een fijne sigaar nog eene fiesch olieachtige witte Asti die ons aan tafel te goed was bevallen , dan dat wij er zoo van konden scheiden.

Eenigen tijd later voor de deur van het Café de Palis een kop koffij zittende te drinken, kwam volgens afspraak onze koetsier van dien morgen ons halen, om ons de omstreken te laten zien. Wij maakten een heel lieve tour door een landstreek die ons deed denken