is toegevoegd aan je favorieten.

Utrechtsche studenten almanak voor ..., 1864, 1864

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ingenuas didicisse ddeliter artes, Emollit mores, nee sinit esse feros.

OVIDIDS.

Je boi peur la soif h venir .... je boi éternellement.... je ne boi qne par procuration .... je no boi en plus qu’une esponge .... je boi comrae un templier.... et je iamqaain sponsus .... et moi sicut terra sine aqua.

Rabelais.

O parodie der parodiën !

Smits.

De stof van studentenjolen, zoowel formeele als huiselijke, zoowel in ’t groot als in ’t klein, is nog al tamelijk uitgeput: daaroin wil ik mij er maar niet aan wagen, maar u slechts drooge kroniek en eenige irreguliere fragmenten voorleggen, ten einde de stoute vlugt van uwe verbeeldingskracht niet in ’t allerminst te stuiten.

Hij , die beweert dat de Geertebrug het middelpunt van de stad Utrecht formeert, debiteert eone kolossale lengen. En waarom zondt gij liegen, o worm van vijf voet lengte? Waarom, meneer, waarom ? De Geertekerk nu is de vierde en laatste Parochiekerk, en ik ben ’t, die de eer genieten mag in hare doorluchtige nabijheid te wonen. Zien doe ik haar bijna nooit, ik draai gewoonlijk mijn’ rug haar toe, en zwijgende verdraagt zij die ontrage, die vredelievende, vierde en laatste Parochiekerk !

2