is toegevoegd aan uw favorieten.

Het sportblad; Officiëel orgaan van den Nederlandschen Cricketbond, Nederlandschen Athletiek-unie en verschillende bonden en clubs jrg 23, 1915, no 2, 14-01-1915

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

12

HET SPORTBLAD.

Be-Quick—Tubantia 3—1.

Ook deze laatste wedstrijd van de Zutphcnaren op eigen terrein eindigde in een nederlaag maar ditmaal had evengoed het resultaat andersom kunnen zijn, daar Tubantia zich zeker niet over gebrek en geluk zal hebben beklaagd. De wedstrijd wss, zooals de cijfers ook wel aangeven, van bet begin tot het einde uiterst spinnend en rijk aan goed voetbal, waardoor het bewijs geleverd werd, dat Bs- Quick wel beter kan dan de verschillende uitslagen zouden doen vermoeden. Gedurendede groofslehelftvan den speeltijd was de ttrijd op de Tubanters helft en het was dan ook zjer onfortuinlijk voor de thuisclub, dat ook deze ontmoeting in een nederlaag moest eindigen.

Be-Quick had een invaller tusschen de palen en hieraan dankte Tubantia haar eerste doelpunt, immers een zacht schot liet hij uit de handen vallen.

Dezen voorsprong behielden de bezoekers slechts kort, want na zeer fraai opbrengen maakt Zuuring met een goed gehot gelgk. Onmiddellijk hierna valt Tubantia snel aan en eer men er op bedacht is, ligt de bal voor de 2e maal in het Zutphensche net.

•Een 3e doelpunt voor Tubantia volgde, dat echter volgens veler meening in buitenspel-positie werd gemaakt. Hierna neemt Be Quick bet spel in handen maar verschillende kansen om den achterstand in te halen gaan, of door slecht schieten of door zuivere pech, verloren en met een zeer geflatteerde 3—1 voor Tubantia eindigt de eerste helft.

In de tweede helft blijft Fortuna aan Tubantia's zijde en nogmaals slagen de bezoekers er in te doelpunten.

Een verandering in de opstelling van de voorhoede brengt Be Quick eindelijk' succes want Zuuring slaagt er in het 2e tegenpunt te maken. Tubantia bljjft in de minderheid maar nog slechts eenmaal werd de doel verdediger der bezoekers gepasseerd, waardoor de wedstrijd in een 4—3 nederlaag voor Be Quick eindigde.

Robur et Velooitas—U.D. 8—2.

Robur is in den laatsten tijd bijzonder op dreef en daarom bestond er alle hoop dat men ditmaal er in zou slagen om op eigen terrein revanche te nemen voor de verpletterende nederlaag (6—0) te Deventer geleden. Hierin zijn de Apeldoorners volkomen geslaagd, want ze hebben een welverdiende 8—2 overwinning weten te behalen, waarbij de 2 tegendoelpunten misschien nog wel te verhinderen geweest waren, indien Kraayenbrink in het doel had gestaan. Z'n plaatsvervanger was evenwel minder fortuinlijk.

De Robur voorhoede nam dadelijk het spel in banden en gedurende het eerste kwartier had U.D. vrijwel niets in te brengen. De Apeldoorners deden wat ze wilden en Westra van Holthe liep keer op keer door de verdediging heen. Driemaal slaagde hij er in den U.D.doelman te passeeren en zoo was na 15 min. spelen de strijd feitelijk reeds beslist.

Vitesse—G.V.C. 4—2.

Het terrein op Elarenbeek had natuurlijk de regen voldoende verzwolgen zoodat het publiek geen vergeefsche wandeling behoefde te maken.

Vitesse was niet geheel volledig, want behalve Göbel ontbraken ook Demmink en Wennekes op het appèl. Staal speelde thans middenvoor, wat niet erg gelukkig was, waarom hij in de tweede helft met Flipse van plaats verwisselde.

Het eerste doelpunt voor Vitesse kwam uit een strafschop, doordat Ooms blijkbaar Is'ael in den rug geduwd had, wel een wat zware straf voor een vergrijp, dat vrijwel niet eens werd opgemerkt. Rodermond gEf hierbij Brutel geen kans. Vitesse bleef in de meerderheid maar toch slaagde G.V.C. er in geluk te maken. Nummer 2 voor Vitesse kwam zeer fortuinlijk. Een der Wageni gecbe achterspelers trapte nl. de bal in eigen doel. In de tweede helft wist Vitesse spoedig nog 2 doelpunten te maken waarvan Flipse de vader was.

Tot slot slaagde G.V.C. er cog in den achterstand te verkleinen zoodat de eindstand 4—2 voor Vitesse werd. Vitesse was overwegend sterker maar Brutel verdedigde z'n doel weer op de bekende manier.

Rust komt met 4—0 in het voordeel der thuisclub.

Na de hervatting blijkt, dat U. D. haar verdediging ten koste van den aanval heeft versterkt, wat echter niet belet dat Robur in de meerderheid blijft. De Jong weet dan ook No. 5 te maken en even later brengt Arment den stand na een doslworstelen op 6—0. Hierna komt eindelijk U.D. eens aan het woord want bij een uitval staan de U. D.'ers plotseling vlak voor den Apeldoornschen doelman, die natuurlijk wordt gepasseerd. Ditzelfde geval herhaalt zich even later, zoodat de stand dan 6—2 is geworden. Dan is het evenwel met het succes van U.D. gedaan. De Jong zorgt spoedig voor het 7e doelpunt der thuisclub, waarna Westra met No. 8 den rij der doelpunten sluit, zoodat Robur met 8—2 woh.

BUITENLAND

Voetbal in Engeland, De Cupwedstrijden.

Uitslagen.

Preston North End 0 Manchester City 0

Reading 0 Wolvarhampton W. 1

Aston Villa 2 Bxeter City 0

Bochdale 2 Gillingham 0

Tottenham Hotspur 2 Bunderland 1

Southampton 3 Luton Town 0

Brighton & Hove A. 2 Lincoln City 1

Notts Porest 1 Norwioh City 4

Millwall 2 Clapton Oriënt 1

Bradford 1 Pottsmouth

Birmingham 2 Crystal Palace 2

Cbelsea 1 Swindon Town 1

Huil City 1 West Bromwich Alb. 0

Sheffield Wednesday 1 Manchester United 0

Grimsby Town 0 Northampton Town 3

Swansea Town 1 Blackburn Rovers 0

The Arsenal 3 Merthyr Town 0

West Ham United 2 Newcastle United

South Shields 1 Pulham

Queen's Park Rangers 2 Glossop 1

Bury 1 Plymouth Argyle 1