Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

9

SPORT IN BEELD.

Er is besloten om op 11 Februari a.s. een algemeene vergadering van den Ned. Biljart Bond bijeen te roepen in verband met de gerezen kwestie inzake de organisatie van het wereldkampioenschap.

Claes Thunberg heeft den wedstrijd om het Europeesch kampioenschap Schaatsenrijden te Oslo gewonnen.

De, te Antwerpen, gehouden IJs-Hockey-wedstrijd tusschen een Belgische ploeg en de Canadeezen, eindigde in een draw (3—3).

De Grand Steeplechase de Nice is gewonnen door het paard Durglassa van den heer Veil Picard, met Romain in den zadel.

Bij den jaarlijkschen Kegel-wedstrijd tusschen Haarlemmers

en Amsterdammers behaalden de Spaarnestad-bewoners de zege met 5584 tegen 5419 punten.

De Fransche schaatsenrijder Quaglia heeft te Chamonix het uur-record verbeterd. Het stond sinds 1921 op zijn naam met 23 K.M. 273. Quaglia legde thans 33 K.M. 980 af.

Het paard Uranie heeft den Prix d'Amérique te Vincennes gewonnen, en sloeg de dravers Ulysse en Tienneval.

De Gothenburger Widd en de Parijzenaar Jack Taylor boksten te Gothenburg onbeslist.

Het kampioenschap van Nederland Biljart 3de klasse is gewonnen door Vink, met Kobus als tweede en Buitenkant als derde geplaatste.

Wambst en Lacquehaye, de bekende Fransche wielrenners, wonnen te Parijs een koppel-race over 2 uur, legden 88 K.M. 740 af, en klopten Linari—Binda en Latourneur—Broccardo, de laatsten op één ronde.

Naar „De Telegraaf ' bericht, zal de doelverdediger voor ons

Kea Bouman heeft te Brussel prachtig gespeeld. Zij won het enkel-spel en klopte tenslotte Mlle. Amaury (6—4, 6—2), met Mej. Canters won zij het dubbel-spel; zij sloegen hierbij de dames Gallcy (2—6, 6—2, 6—3), terwijl Kea met Washer ook in het gemengd dubbel-spel wist te triumfeeren.

nationaal Waterpolo-team, de heer Slob, zich voor deze functie niet meer beschikbaar stellen.

Uitslagen Hockey-wedstrijden! H.O.C.—Bloemendaal 1 — 1, 't Gooi— A'dam 0—4, T.O.G.O.—Haagsch Lyceum 1—2, Victoria—H.D.M. 1—3, Hilversum—M.H.C. 1—3.

Te Brussel won Robert Grassian de demi-fond-race over 80 K.M. voorMiquel, Lejour en Linart. Men reed in 2 manches van 30 en 50 K.M. Te Gent zegevierden Van Hevel—Verschelden in een koppel-wedstrijd.

Hts Master's Buick „Buick" Importeur voor Noordelijk Z.-Holland: FA. J. E. VAN MAASDIJK & Co. - DEN HAAG

Telefoon 70144

Telefoon 70144

Sluiten