Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SPORT IN BEELD.

rS

IN MEI EN JUNI NAAR ZEE!

1828 HOTEL „GROOT-BADHUIS" - ZANDVOORT 1928

KAMERS MET VOLLEDIG PENSION VANAF f 8.50

De zesdaagsche wielerwedstrijd te Berlijn heeft een zonderling verloop gehad. Het zooveelste! Van Kempen (geheel links) en zijn partner, de Zwitser Richli (geheel rechts) gingen geruimen tijd aan de spits. Toen plots het Duitsche koppel Ehmer—Kroschel uitliep, ging onze landgenoot de vluchtelingen achterna, maar Richli zou niet in staat zijn geweest, hem af te lossen. Van andere zijde wordt weer verteld, dat er tal van ongunstige beslissingen in het nadeel van Van Kempen—Richli zijn genomen. Een mysterieuse geschiedenis, waarin men zich maar met al te zeer moet verdiepen! De overwinning kwam thans aan Ehmer—Kroschel (midden). Tietz—Rieger waren op 1 ronde tweede. Van Kempen—Richli op 2 ronden derde.

De aanvoerder van het Ned. Elftal, Ir. Denis, lijdend aan een infectie aan zijn voet.

De laatste steen voor het Olympisch Stadion te Amsterdam is de vorige week ingemetseld.

De voetbalwedstrijd tusschen de amateurs van Engeland en Wales te Cardiff werd door Engeland met 2—1 gewonnen.

In de rugby-match tusschen Engeland en Schotland te Twickenham heeft de Engelsche ploeg gezegevierd met 2 tries tegen 0.

Voetbal-uitslagen Engeland! Sunderland—Arsenal 5—1, Huddersfield Town—Blackburn Rovers 3—1, West Ham United—Tottenham Hotspur 1 — 1, Arsenal—Blackburn Rovers 3—2, Sunderland—Newcastle United 1 — 1, Aston Villa—Birmingham 1 — 1, Sheffield United— Middlesborough 4—1, Burnley—Bolton Wanderers 2—2, Portmouth— Manchester United 1—0, Bury—Sheffield Wednesday 4—2, Liverpool— Cardiff City 1—2, Derby County—Huddersfield 0—0, Leicester City— Everton 1—0.

Ons laatste nummer Holland-België was totaal uitverkocht. Tal van koopers werden hierdoor teleurgesteld. Hoe voorkomt men 'dat? Door zich onmiddellijk als ABONNE op te geven!

De Duitsche bokser Breitenstraeter heeft te Maagdenburg den Ier Bill Shaw geklopt, die het na de 5de ronde opgaf.

Naar uit San-Francisco wordt gemeldt, zou Helen Wills naar Nederland komen teneinde daar in doublés met Miss Ryan uit te komen.

De Fransche „Académie des Sports" heeft den Grand Prix toegekend aan de wereld-vliegers Costes en Le Brix, de gouden medailles aan den automobilist Robert Benoist, den tennisser Henri Cochet, den rugbyspeler wijlen Yves du Manoir, den Grand Prix voor dames aan Mme. Hériot voor haar verdiensten op watersport-gebied.

Rood-Wit, de Haarlemsche dames-hockey-club, is te Brussel in de finale om het tournooi voor de „Coupe Van der Willigen" met 2—0 door La Rasante (Brussel) geslagen.

De Hollandsche worstelaars hebben te Beverwijk revanche genomen op de, te Antwerpen geleden, nederlaag, en de Belgen met 4—2 geklopt.

NIEUWE MODELLEN

VAN

VERLAAGDE PRIJZEN Dezelfde prima kwaliteit.

H.STAM . Soestdijk

Sluiten