Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SPORT IN BEELD.

10

Onze landgenoot, de heer J. A. de Gocyen te Arnhem, zegevierde met zijnl8 P.K. kleppenloozen Peugeot in de „Rallye International des Floralies de Gand", zonder eenig incident 2342 K.M. afleggend in 74 u. 55 m. Op onze illustratie ziet men den Heer de Goeyen met zijn trouwen Peugeot in de buurt van La Cure, in het zoo schilderachrig Fransch-Zwitsersche grensgebied.

Een schitterend

Peugeot-succes.

Een schitterend Peugeot-succes! En dat van een landgenoot, den heer de Goeyen te Arnhem! Deze sportsman nam met zijn 18 PK. Peugeot (sans soupapes) aan de „Rallye International des Floralies de Gand" deel, en reed van Amsterdam over Parijs, Dijon, Genève, Besancon, Belfort, Straatsburg, Luxemburg, Reims, Parijs, Brussel naar Gent, een afstand van 2342 K.M.

die zonder eenige stoornis in 74 u. 55 m. werden afgelegd. De heer De Goeyen won zoodoende niet alleen den eersten prijs, maar nog vier extra prijzen, waaronder de „Coupe des Floralies", aangeboden door den Gouverneur van OostVlaanderen, den „Prix d'Honneur" van de stad Gent, een gouden plaque en een Dunlop-prijs. De meester aan den volant was ten zeerste voldaan over de prestaties van zijn Peugeot. Hij roemt de regelmatigheid van den motor, en hij is van meening, dat in zijn klasse geen andere wagen die voldoening, wat snelheid en souplesse

Het bekende paard Priory Park van Mr. J. B. Joel, met Carslake in den zadel, legde Woensdag 25 April te Epsom beslag op de „City and Suburban Handicap" voor Fohanaun van Mr. Sol Joel en The Mohawk van Mr. Hutchinson. Het eerste paard op bovenstaande foto is de zegevierende Priory Park.

Naar verluidt, zou de bekende Zwitsersche weg-renner Lehner, die o.a. ook in Nederland startte tijdens het wereldkampioenschap, zich uit de Wielrensport willen terugtrekken. Hij is gaan trouwen, en heeft te Zürich-Oerlikon een magazijn in muziek-apparaten geopend.

aangaat, zou hebben geschonken als zijn Fransch merk. De heer de Goeyen had in de buurt van Straatsburg nog een aardige ontmoeting. Daar kwam hij nl. met zijn Peugeot Mlle. Dorange tegen, die met haar één-paarden-kracht op weg naar Boekarest was. Wij bieden den Heer De Goeyen onze gelukwenschen aan met zijn succes, en niet minder de Peugeot-fabriek, en de Hollandsche afdeeling te Amsterdam!

Sluiten