Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

EMMA, DE BRUID

Salade Montfermeil. Asperges en branches sauce crème. Champignons de rosée a la Meunière. Glacé Francillon. Petits palmiers. Corbeille de fruits. Desserts.

— 't Menu is goed, zei Folly critisch, maar iets nieuws, neen. Die «champignons de rosée« klinkt anders wel aardig, hè?

Zij keek hem aan met een harer beroemde blikken, die zij zélf »beroemd« noemde, tenminste. Het was een blik, die zelden zijn uitwerking miste een blik als een lucifer, had Ips hem eens lachend gekarakteriseerd, die 't vuur in de oogen van de tegenpartij ontsteekt.

Het vuur werd in Antoine's oogen ontstoken. Folly

bemerkte het aanstonds met voldoening, en wist, dat nu eenmaal zijn belangstelling was gewekt, zij niet veel moeite zou behoeven te doen, om zijn aandacht gaande te houden.

Of zij hem «hebben» wou, dat wist zij nog in de verste verte niet. Zij wist alleen, dat zijn «future future» hem stellig niet krijgen zou!

— En de wijnen, hoe staat 't daarmee? ging zij voort. En zij las:

Porto doré. — Chablis. — Medoc. — Champagne Chateau Yquem 1887. — Chateau Clos d'Estournelle 1888. — Chambertin 1889. — Louis Roederer extra dry,

— Hm, hm, ook lang niet kwaad, en hierbij is 't nu 'n voordeel, dat er niets «nieuws» bij is.

— Kunt u wijn apprecieeren?

— O! ja! Ik drink alles, zei Folly met bravoure, cocktails, likeuren, whisky-soda's... . maar dat draagt weinig bij tot m'n levensgeluk, 'n Goed glas wijn daarentegen, kan ik savoureeren. Onderscheid te kunnen maken tusschen 'n goed glas wijn, en 'n middelmatig merk, is een van de belangrijkste vruchten, die je van de boom der kennis plukken kan.

Sluiten