Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

EMMA, DE BRUID

blik. Ik heb nogal 'n tevreden natuur, ik amuseer me gemakkelijk en graag, ik houd van licht, kleur, lekker eten, aangename conversatie en prettig gezelschap, en daar ik dit alles nu heb....

— En nog bovendien 'n sigaret.

— Ah, ja, 'n sigaret, 't Is alleen maar jammer, dat er geen thrill meer in is, te rooken in 't publiek, dat zou de pikante smaak ervan nog zeer verhoogen.

— 't Is 'n feit, dat 'n sigaret in de vingers van 'n bekoorlijke vrouw slechts 'n sieraad te meer is, waar zij zich mede tooit, en 'n wapen te meer in 't arsenaal harer coquetterie.

— Mere man beweert dikwijls, dat 'n vrouw geen onderscheid kent tusschen sigaretten en sigaretten....

— En is dat niet zoo?

— Stel u voor! 't Is juist zoo iets typisch' vrouwelijks, om de sensitiviteit van fijne tabak te doorvoelen! 'n Vrouw, juist een vrouw, zou het onderscheid niet kennen tusschen de weeke, eenigszins zoete Egyptische sigaretten, of de narcotische Turksche, de geparfumeerde Amerikaansche, de fijn-pittige Engelsche de sterke Russische, de donkere scherpe Algiersche, — och, kom!

— En welke soort wordt door ü geprefereerd?

— O, 'n exquis Turksch merk; en ik bewaar die sigaretten in 'n glazen doos, met 'n aparte afdeeling voor 'n halve citroen.... want in 't aroma van de citroen-zelf en in de geurige olie van de schil is iets, wat de Turksche tabak behoorlijk frisch en geurig houdt.

— Dus u houdt niet van geparfumeerde sigaretten, waar sommige dames zoo dol op zijn?

— O, neen! ze komen bij ons altijd aanzetten met amber-sigaretten, of sigaretten, geparfumeerd met ashes of roses of ashes of violets, denkende er ons een pleizier mee te doen, maar ze verhuizen direct naar 'n ander, die er wèl van houdt.

— U is dus wel 'n echte liefhebster van 't echte narcotische kruid?

— Ja.... en u ook.

— Hoe weet u dat?

Sluiten