Ontdek meer. Steeds weer.

Nieuwe boeken in Delpher op 20 juni 2022

Dame tussen de hopen boeken

Bijna 28.000 nieuwe boeken in Delpher

Op 20 juni 2022 zijn 27.899 nieuwe boeken toegevoegd. Hiermee komt het totale aantal boeken in Delpher op ruim 190.000 titels.

Het merendeel van de nieuw toegevoegde boeken stamt uit de twintigste eeuw. Ze behandelen tal van onderwerpen. Zo kun je door oude schoolboeken bladeren, meer ontdekken over het leven in Nederlands-Indië, huwelijksadviezen uit de jaren veertig krijgen of je verdiepen in het Beginselprogram van de Partij van de Arbeid.

Natuurlijk bevat de release nog veel meer boeiends. Via het zoekvenster bovenaan deze pagina, zoek je alleen in de nieuwe boeken. 

Houd er ook rekening mee dat om auteursrechtelijke redenen een deel van de titels (van na 1945) alleen in het KB-gebouw te raadplegen zijn.

Kinderboeken

Bekijk hier een aantal van de nieuw toegevoegde kinderboeken.

Bekijk alle nieuwe kinderboeken
Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher!

Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher