Ontdek meer. Steeds weer.

Nieuwe kranten in Delpher op 6 december 2021

Krantenjongen houdt krant vast met laatste nieuws

Ruim 250.000 nieuwe kranten in Delpher

Op 6 december zijn 259.970 nieuwe krantenafleveringen toegevoegd. Het gaat om 107 titels van 1640 tot 1971. Het leeuwendeel was nog niet of alleen voor de oorlogsjaren beschikbaar op Delpher. Hiermee wordt de krantencollectie die nu meer dan 2 miljoen kranten bevat weer rijkelijk aangevuld. 

Hieronder zetten we enkele thema's in de kijker, maar de release bevat natuurlijk nog veel meer boeiends. Bekijk de volledige titellijst in PDF, Excel of tekstbestand of zoek uitsluitend in de nieuwe collectie via de zoekbalk bovenaan de pagina. Vergeet zeker niet dat je links op de pagina verder kan filteren op bijvoorbeeld periode, herkomst of krantentitel. Houd er wel rekening mee dat om auteursrechtelijke redenen een deel van de titels na 1945 alleen in het KB-gebouw te raadplegen zijn. 

Ook nieuw

Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher! Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher