Ontdek meer. Steeds weer.

Nieuwe tijdschriften in Delpher op 5 december 2022

Dame tussen de nieuwe tijdschriften

21.000 nieuwe tijdschriften op Delpher

Op 5 december 2022 zijn er 21.000 ‘nieuwe’ tijdschriften aan Delpher toegevoegd. Het gaat om 81 titels uit de collecties van tien verschillende erfgoedinstellingen. De nieuwe toevoegingen stammen uit de negentiende en twintigste eeuw en geven een heel veelzijdig beeld van die periode.

Wist je bijvoorbeeld dat er in de negentiende eeuw al verzet was tegen dierproeven? Heb je wel eens gehoord van de 3.100 Nederlanders die in het leger van de paus dienden? Of wil je weten welke bijzondere vogel in oktober 1931 in Den Haag gespot werd? Hieronder lees je er alles over.

Natuurlijk bevat de release nog veel meer boeiends. Bekijk de volledige titellijst in PDF, Excel of tekstbestand of zoek uitsluitend in de nieuwe tijdschriften via de zoekbalk bovenaan de pagina. Wil je je zoekactie verder verfijnen op bijvoorbeeld periode, herkomst of titel? Dat kan via de filters aan de linkerkant van je zoekresultaten. 

Goed om te weten: je kunt een klein gedeelte van de nieuwe titels om auteursrechtelijke redenen alleen in het KB-gebouw bekijken.

Kunst en muziek

Universiteitsstad Utrecht

Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher! Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher