Ontdek meer. Steeds weer.

Nieuwe tijdschriften in Delpher op 26 september 2023

nieuwe tijdschriften in Delpher

Bijna 113.000 nieuwe tijdschriften in Delpher

Op 26 september 2023 zijn er 112.921 ‘nieuwe’ tijdschriftafleveringen aan Delpher toegevoegd. Het gaat om 343 titels die samen goed zijn voor ongeveer 2 miljoen pagina’s. De bladen komen uit de collecties van tien verschillende erfgoedinstellingen. Tussen de toegevoegde tijdschriften vind je zowel bekende namen als bijna vergeten parels.

De nieuwe titels stammen uit de periode 1829 tot en met 2008. Al lezend zie je hoe de maatschappij veranderde. Wist je dat Nederland ooit een politieke partij voor vrouwen had? Ben je benieuwd wie het gerucht verzon dat koning Willem III niet de echte vader van koningin Wilhelmina was? Of wil je weten hoe lezeressen van Margriet eind jaren zestig dachten over seksualiteit? Hieronder lees je er alles over.

Natuurlijk bevat de release nog veel meer boeiends. Bekijk de volledige titellijst in Excel of PDF of zoek uitsluitend in de nieuwe tijdschriften via de zoekbalk bovenaan deze pagina. Wil je je zoekactie vervolgens verfijnen op bijvoorbeeld periode, herkomst of titel? Dat kan via de filters aan de linkerkant van je zoekresultaten. 

Goed om te weten: je kunt een klein gedeelte van de nieuwe titels om auteursrechtelijke redenen alleen in het KB-gebouw bekijken.

 

 

Sport

Bekijk de nieuwe sportbladen

Landbouw

Bekijk de nieuwe landbouwbladen
Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher! Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher